Krwawy Front Beta testy

Cześć Wszystkim !!!

Razem z kolegami tworze grę bMMO w PHP (gra via przeglądarkę) pod tytułem Krwawy Front,

jest to wojenna gra strategiczna w której zarządza się wojskiem i prowadzi wojnę z innymi graczami.

W przeciwieństwie do innych gier tego typu, nasza będzie w zupełności za darmo i każdy będzie mógł w nią grać bez żadnych ograniczeń

Cała gra jest już w zaawansowanym stadium, dlatego nasz zespół doszedł do wniosku że pora na Beta testy, tak więc potrzebujemy ludzi którzy skłonni będą poświęcić trochę swojego wolnego czasu i razem z naszą grupa developerską uczestniczyć w zamkniętych (jak na razie) testach.

Cała nasza grupa chce aby gra była naprawdę gotowa kiedy udostępniona zostanie dla wszystkich, dlatego od osób które zdecydują się nam pomóc chcielibyśmy dowiedzieć się:

- co jest dobrze zrobione ?

- co należy poprawić lub zmienić ?

- czy grafiki i obrazy w grze są ładne czy nie ;) ?

- czy teksty w grze są dobre i poprawne ?

- czy gra jest fajna i czy ma potencjał ?

- jakie ew. nowe opcje wprowadzić ?

Liczba miejsc w Becie jest duża, tak więc proszę zgłaszajcie się, bierzcie udział w testach dobrze się przy tym bawiąc i bądzcie częścią naszej grupy :)

Jeśli jesteście zainteresowani to możecie zgłosić się bezpośrednio na stronie gry:

www.krwawyfront.pl

w razie pytań piszcie na maila:

krwawyfront@interia.pl

Pozdrawiam, NinjPL

Najlepiej by było gdybyś zrobił tą grę 3D... może i przez przeglądarkę ale jest to możliwe jak z Quake Live... ściąga się chyba tylko linka do strony, a tak grasz przez WWW. Ogólnie nie lubię gier WWW ale dla pozytywizmu życzę ci powodzenia ;)

Angielska nazwa brzmiałaby o wiele lepiej. Polskie nazwy się nie sprawdzają.

Taa popieram Sloda. Najlepiej grę zrobić w kilku językach... to wtedy będzie więcej graczy, a nie tak tylko sami Polacy grają ;/

Tak, w kilku językach... pewnie do translatora wrzucić. Tłumaczenia muszą być profesjonalne, robienie tego na odwal się mija się z celem. Zresztą, to świadczy o autorach gry :). Anyway, gry via www nie dla mnie, jednakże gratuluję wytrwałości, życzę powodzenia.

Najlepsza strzelanka w jaką grałem to COD. Takie klimaty wojny, w której się dosłownie uczestniczy i ma wrażenie jakby się tam na prawdę było to jest to. Twoja gra wzbogacona o taki klimat tym bardziej w trójwymiarze(3D) na pewno zrobiła by furorę :D

Najlepiej by było gdybyś zrobił tą grę 3D... może i przez przeglądarkę ale jest to możliwe jak z Quake Live...

Tak, 10D od razu. Za robienie Quake Live odpowiada id Software, firma produkująca według mnie najbardziej wykoksane silniki do gier i mająca tony doświadczenia na tym rynku. To jest zespół zapaleńców, który chce zrobić coś swojego. Zresztą - Quake Live to IMHO trochę chybiony pomysł (ale o tym kiedy indziej).

Co do "polskiej nazwy" - mnie to jak najbardziej pasuje. Slod, przecież im (póki co) nie zależy na jakimś gigantycznym sukcesie marketingowym. A tak mamy przynajmniej coś swojskiego. Wyróżnia się wśród orientalnych "Travianów", czy "Ogamów" i brzmi lepiej niż "Plemiona" :)

Co Wam wyjdzie z tej gry to się okaże... Ale już macie plus, że chcieliście stworzyć grę... Mi osobiście nazwa nie przeszkadza.

Liczy się pierwsze wrażenie! A to w jaki sposób nazwie się grę ma w pewnym stopniu zachęcić do gry... spowodować coś dzięki czemu inni będą grali. Jeżeli się spodoba to gra będzie miała rozgłos pozytywny jeżeli jednak nie to schowajcie się z tą grą... mówię serio ;p

PS: Jest mnóstwo popierdolonych gier na WWW szansa że wasza osiągnie sukces jest całkiem spora... tylko pamiętajcie aby zrobić coś outsiderskiego, coś co by odróżniałoby was od innych.

Zwracam się do całego zespołu, który ma zamiar ją tworzyć... bo wątpie aby to wszytko zrobiła jedna osoba :P

Nie rób nic 2d,3d itd zrób normalną grę najlepiej żeby czymś się wyróżniała bo chyba nie chcemy sobowtórów ogame ?

Najlepiej żeby miał system wojen, 3 kampanie tak jak w rappelz źli,neutralni,dobrzy i jeszcze w każdej może być inne klasy np w źli Snajper itd.

Poziomy ze wzrostem atrybuty oraz bronie itd.

Ciekawe jak to będzie wyglądało... ani 2D ani 3D, kampania, jeszcze jakieś rzeczy... masz wymagania jak gra 2D, 3D a chcesz żeby to było coś typu Ogame... char idzie na patrol 30 minut... tego typu gry są żałosne... żeby była 2D chociaż to rozumiem...

Ale mi się wydaje, że on chcę zwykłe via, a nie 3D itd najlepiej zrobić coś łatwego, a później ją ulepszać.

@up

Dokładnie! Np. Dead Frontier - na początku 2d, teraz powoli idzie w 3d. Wszystko trza systematycznie...

Zostawiłem wam swojego maila na stronie, bo chętnie pomogę i ciekaw jestem jak to wygląda w środku.

MMO via www w postaci strategii wojennej samo w sobie nie jest niczym nowym, kwestia nie leży w nazwie, a ni też wersjach językowych.

Zawsze możecie powalczyć o Polskę, a jak wam się powiedzie to zachodni partnerzy praktycznie sami się znajdą.

Czekam na klucz do beta testów. Pzdr.

Również się zarejestrowałem. Kiedy rozpoczną się beta testy? ;)

Cześć Wszystkim !!!

Razem z kolegami tworze grę bMMO w PHP (gra via przeglądarkę) pod tytułem Krwawy Front,

jest to wojenna gra strategiczna w której zarządza się wojskiem i prowadzi wojnę z innymi graczami.

W przeciwieństwie do innych gier tego typu, nasza będzie w zupełności za darmo i każdy będzie mógł w nią grać bez żadnych ograniczeń

Cała gra jest już w zaawansowanym stadium, dlatego nasz zespół doszedł do wniosku że pora na Beta testy, tak więc potrzebujemy ludzi którzy skłonni będą poświęcić trochę swojego wolnego czasu i razem z naszą grupa developerską uczestniczyć w zamkniętych (jak na razie) testach.

Cała nasza grupa chce aby gra była naprawdę gotowa kiedy udostępniona zostanie dla wszystkich, dlatego od osób które zdecydują się nam pomóc chcielibyśmy dowiedzieć się:

- co jest dobrze zrobione ?

- co należy poprawić lub zmienić ?

- czy grafiki i obrazy w grze są ładne czy nie ;) ?

- czy teksty w grze są dobre i poprawne ?

- czy gra jest fajna i czy ma potencjał ?

- jakie ew. nowe opcje wprowadzić ?

Liczba miejsc w Becie jest duża, tak więc proszę zgłaszajcie się, bierzcie udział w testach dobrze się przy tym bawiąc i bądzcie częścią naszej grupy :)

Jeśli jesteście zainteresowani to możecie zgłosić się bezpośrednio na stronie gry:

www.krwawyfront.pl

w razie pytań piszcie na maila:

krwawyfront@interia.pl

Pozdrawiam, NinjPL