Kryzys

Koledzy pomóżcie obecnie cierpię na nadmiar czasu wolnego, który chciałem zapchać jakimś mmo niestety nie jestem w stanie się w niczym odnaleźć ograłem masę gier niestety nic mnie nie wciągło.
Poszukuje gry w której nie zostane zasypany masą questów czy też ogromnymi pustymi lokacjami w których spotkam 10 graczy na krzyż a po 10 min zabawy na niej przeniosę się na kolejną taką samą.
Lubie gry proste, nie przepchane ilością skili dla pojedyńczej klasy (typu nostale,metin2).
Poszukiwana gra może być na Androida, PC, PS4 czy też Przegłądarkowa nie ma to kompletnie żadnego znaczenia:
Lista gier które ograłem i odrzuciłem ze względu na zawarte w niej mechaniki lub też mi się znudziły:
Mobilne:
IDLE heroes
Dungeon BOSS
Pokemon GO
Przeglondarkowe:
Margonem
Plemiona
Grepolis
Gladiatus
S&F
PC:
Metin2
Nostale
4Story
BDO
Archeage
WOW
Tibia
BnS
Albion Online

Za wszelaką pomoc dziękuje :wink:

GW2, ESO (tutaj spotkasz graczy)
Aion, Tera, Neverwinter (nie sledzę już tych tytułów, wiec nie wiem jak z ich populacją, ale jakaś jest)
W październiku wychodzi Maple Story 2, może to Cie zainteresuje.

1lajk

Co do GW2 oraz ESO oba sprawdziłem ;D zapomniałem o nich.
Aion i tera nie podobają mi się sprawiają wrażenie strasznie pustych.
Neverwinter sprawdzę, pytanie czy jest ktoś zorientowany czy populacja na ps4 jest podobna do tej z wersji pc?

W NV od zawsze gra dużo ludzi ze względu na fabułę opartą na Dungeons & Dragons, więc nie powinno być problemu z populacją na serwerach.

Mozesz sprawdzic idle heroes, ale na privie. Progres jest wiele szybszy (masz vipa 13 na start, nie mozesz nic za hajs kupic) + co miesiac masz seasonala, gdzie po miesiacu masz caly team E3

Poleciłbym Star Wars the old republic. Póki żyje to mmo ma mnóstwo ludzi questów i w zasadzie pay2win nie jest nachalne

Jak masz dużo czasu to polecam RuneScape. Tam go wykorzystasz bez problemu :slight_smile:

1lajk

Spróbuj może skyforge. Gra posiada wersje na pc jak i PS4

The Pride of Taern:) bardzo czasochłonna gra .

• Duelyst

Prywaty lineage polecalbym. Z jak najwieksza populacja

EVE ONLINE - jak masz dużo czasu to w sam raz.

Mógłby się ktoś wypowiedzieć o BDO? Rozważam zakup, ale nie wiem czy się nie znudzi po 2 dniach.

System walki bardzo fajny grafika pierwsza klasa możliwości naprawdę dużo olbrzymi otwarty świat 16 grywalnych klas postaci ? tyle jeżeli chodzi o pozytywy.
p2w to fakt ale wszystkie gry teraz praktycznie go mają :stuck_out_tongue: ja dałem sobie spokój przez system enchantu :smiley:
a dla naszego znudzonego z kryzysem :smiley: polecam Kalonline

Polecam Ci SWTOR - wykupisz sobie za złotówki premkę (30 zł za miesiąc) i masz swobodę w grze. Dodatkowo nie musisz robić wszystkich questów. Można tutaj questy podzielić na class story, planet story oraz side questy. Ogólnie można wylvlować postać robiąc tylko class story (które swoją droga jest mega wyreżyserowane - zwłaszcza jak lubisz system dialogów z Mass Effecta). Niestety w ostatnich dodatkach uprościli story do wspólnej dla każdej klasy (a szkoda bo ten indywidualny rozwój naszej postaci był mega).
Neverwinter spełni Twoje oczekiwania co do ilości umiejętności - masz ich chyba 5 ? Jak Cię ciągnie do sci-fi to spróbuj też Star Trek Online - na silniku STO działa Neverwinter, więc animacje i wygląd postaci są mega podobne w tych produkcjach. W STO masz system epizodów jak w serialu - odpalasz sobie quest z danej kampanii i masz ciąg questów, które są ze sobą ściśle powiązane. Niestety end-game to grind albo płacenie za statki, bo ostatni darmowy statek dostaniesz na 50 lvlu.

Ogólnie poleciłbym Ci BDO jak masz dużo czasu. W tej grze można robić bardzo wiele rzeczy, od łowienia morskich potworów po craft, zbieranie pvp pve nody siege. Explorować, questy, zdobywać wiedzę, polować na potwory, jest tez w niej takie jakby Battle Royale.
Problem jest w tym, ze po 2ch dniach Ci się znudzi. Po następnych 5 będziesz zachwycony. Nie jesteś w stanie na początku odkryć kontentu gry, więc idziesz liniowo. Zresztą pierwsze lvl walki wyglądają powtarzalnie i 1 skillowo, zmieni się to po uzyskaniu awakingu i 58 lvl ( 2-3 dni grania) Kosz tej gry to 4 pety ( 1 za darmo) + podstawka.

Polecam Ci Warspear Online (gra 2d), można grać albo na Androidzie/iOS albo na PC. Exp tylko za questy (max lvl jak na tą chwilę 28), Duży nacisk na PvP w późniejszym etapie gry (Wojny frakcji, Areny z których są pkt na EQ), Dungeony, zawsze jest co robić :smiley: Lokacje pełne ludzi, zdarzają się mapy które są puste ale to tylko mały ułamek :slight_smile:

przetestuj FFXIV, nawet na koncie Trial jest co robić [chociaż to spore ograniczenia], albo kup podstawkę a w niej masz aż 30dni grania z lvl cap na 50 poziomie. Jeśli cie wciągnie to fajnie, jeśli zaś nie to dużo nie będzie cie to kosztować bo podstawkę idzie dostać w granicach 5-12 Euro. Grać możesz na PC albo PS4.

29.06.2018 wstał nowy server Lineage 2 Classic Wiec polecam sie na niego wybrać :slight_smile:

https://classic.gamecoast.net/

Albo
http://l2europa.com/en/

^^^ tutaj bardziej polecam wstał 29.08.2018

Największy crap w jaki dane było mi grać. Strasznie drętwy system walki. Poza grafiką gra nie oferuje NIC. Wypróbuj jak chcesz kupić bo w przeciwnym razie wywalisz pieniądze w błoto jak ja.