Książka z surowym klimatem

Witam, chciałem się zapytać, czy znacie może jakiś tytuł, w którym występuje cholernie surowy świat.

Chodzi mi o książkę fantasy, w której nie będzie miejsca na piękne krajobrazy, braterstwo itp, tylko coś naprawdę brutalnego.

Czekam na wasze propozycje.

Witam, chciałem się zapytać, czy znacie może jakiś tytuł, w którym występuje cholernie surowy świat.Chodzi mi o książkę fantasy, w której nie będzie miejsca na piękne krajobrazy, braterstwo itp, tylko coś naprawdę brutalnego.Czekam na wasze propozycje.

Mirosław Zamboch,Mroczny Zbawiciel?

Miroslav%20Zamboch%20-%20mroczny-zbawiciel-tom-2.jpg

-mamy tu Elfy ,vampiry, bestie, questy, enchantowane magiczne itemki, surowy klimat, magie, demony z różnych kręgów (9 jest chyba najsilniejszy) krajny wszelkiej maści od pustyni po syberia itd. a wszystko kilkaset albo kilka lat (nie pamiętam bo książkę czytałem z 2 lata temu) po tym tym jak Jezus się wk***ił i prawie za**bał ludzkość B)

+ tez dołączam się do pytania bo przeczytał bym coś nowego

No to może nasz polski Wiesiek? Polecam również Lewą Rękę Boga. Mroczniejsze fantasy. Moment z rozcinaniem człowieka na żywca przez kapłana wystarcza? Jeśli nie, to i tak przeczytaj ;).

Sługa Boży? Jedna z najlepszych książek jakie czytałem.

up i up, no zobaczmy co to za księgi mi podajecie a może wylądują u mnie na szafce : )

Graba, zrobiłeś mi cholernego smaka, chyba wybiorę się do biblioteki.

jeśli surowy świat to tylko cyberpunk, gdzie świat jest wyniszczony wojnami, chorobami, nie ma żadnych zasad a ten kto ma więcej pieniędzy i dostęp do cybernetyki, energi, dzierży berło władzy, z takich książek polecam tobie:

Neal Stephenson:

"Zodiac", "Zamieć", "Diamentowy Wiek"

William Gibson:

"Graf Zero", "Neuromancer", "Johnny Mnemonic"

Jeśli lubisz kryminały, a do tego interesuje ciebie coś Polskiego, gdzie akcja dzieje się w Breslaw (Wrocław) polecam tobie serie książek które napisał Marek Krajewski, książki opowiadają o Eberhardzie Mocku, detektywie/komendancie policji który rozwiązuje wyjątkowo brutalne sprawy kryminalne.

Tytuły kryminałów które czytałem i polecam:

"Śmierć w Breslau", "Koniec świata w Breslau", "Widma w mieście Breslau", "Festung Breslau", "Dżuma w Breslau"

i oczywiście "Diuna" Franka Herberta

@up

awww, nie lubię cyberpunk nie kręci mnie to za bardzo ale może kogoś inny lubi, czekam na więcej ^^

Witam, chciałem się zapytać, czy znacie może jakiś tytuł, w którym występuje cholernie surowy świat.

Chodzi mi o książkę fantasy, w której nie będzie miejsca na piękne krajobrazy, braterstwo itp, tylko coś naprawdę brutalnego.

Czekam na wasze propozycje.