Książka:)

Witam,nie chcę mi się aktualnie grać,nie ma żadnego anime które by mnie przyciągneło,z mangi też wszystko przeczytane:).

No i tu się pojawia problem kupił bym sobie jakąś książkę,jedyną książkę jaką w życiu przeczytałem to Wiedźmin:),no ale do rzeczy co mnie interesuje,oglądał z was ktoś może anime Death Note??,lub film Siedem?,Wyspa Tajemnici inne tego typu.

Z tego co widzicie to interesuje mnie hmm,coś o seryjnych mordercach,jakiś kryminał musi mieć na prawdę w sobie to coś.

Więc jest może ktoś kto,dużo czyta i zna coś co mi się spodoba?:P.

Seryjni Mordercy, A. Czerwiński, K. Gradoń

to nie jest kryminał, ale interesując się tą tematyką ksiązka powinna się Tobie spodobać. Jest tania, a ja bardzo polecam.

Jeśli można również podepnę się do prośby. Szukałbym czegoś realistycznego ( odrobina magii nie jest problemem, ba nawet by było lepiej ) z dobrą akcją, wciągającą fabułą oraz wątkiem romantycznym. Rożne intrygi mile widziane. Nie chciałbym żeby to było coś o wampirach, bo tego zbytnio nie trawie. Może coś z gatunku okruchy życia, lub dramat ? Mówiąc najogólniej jak się da: szukam dobrej, wciągającej książki. Liczba stron nie gra tutaj żadnej roli, czytadło ma po prostu wessać czytelnika do swego świata. Podpowiedzcie coś.

Ja osobiście mogę ci polecić trylogie Nocny Anioł (Brent Weeks)(Może arcydzieło to to nie jest, ale czyta się przyjemnie.

Akcja toczy się płynnie, w zadowalającym tempie.Ewentualnie Malowany Człowiek(Peter V. Brett ). Książki te kupiłem, przeczytałem i nie żałuje :)

Dziesieciu murzynkow.

Tajemniczy Pan Owen zaprasza na odciętą od świata wyspę ośmiu gości, których pozornie nic ze sobą nie łączy. W dniu przyjazdu okazuje się, że gospodarz nie pojawi się na wyspie. Zgodnie z wcześniejszymi instrukcjami, dwójka służących odtwarza płytę, na której pan Owen oskarża kolejnych gości o zbrodnie, które popełnili, a których nie da się im udowodnić i za które nigdy nie dosięgnęła ich kara. Gdy każda z osób znajduje w swoim pokoju dziecięcy wierszyk o kolejno znikających Murzynkach, nikt nie spodziewa się, że jeszcze tej samej nocy rozpocznie się makabryczna zabawa.

Koniec swiata i hard-boiled wonderland

Książka "Koniec świata i Hard-boiled Wonderland" opublikowana została prawie dwadzieścia lat temu, w 1985 roku, co może oznaczać, że Japonia wcześniej niż Ameryka przejęła się ideą matriksa, zapewne dlatego, że silnie doświadczyła strachów społeczeństw wysoko stechnicyzowanych. Ktoś dobierze się do naszego mózgu, coś, dajmy na to elektryczna maszynka do mięsa czy telewizor, roztoczy kontrolę nad naszym życiem. W jednej z pierwszych scen książki Murakamiego bohater jedzie dźwiękoszczelną windą, gorączkowo zastanawiając się, gdzie ukryte są kamery.

Serca Atlantydow

W swojej kolejnej książce Stephen King proponuje czytelnikom pięć wypraw w niezbyt odległą przeszłość. Senna atmosfera amerykańskich prowincjonalnych miasteczek, zwyczajne troski i radości zwyczajnych ludzi, mało ważne wydarzenia owocujące mało istotnymi konsekwencjami... Nie dajmy się jednak zwieść pozorom: spokój jest tylko udawany, a zwyczajność powierzchowna. Pod cienką warstwą spokoju kipią niebezpieczne namiętności, uważny czytelnik bez trudu zaś ułoży z porozrzucanych przez autora fragmentów i wskazówek obraz co najmniej równie mroczny i groźny jak te, które mistrz literatury grozy kreślił w swoich wcześniejszych beztsellerowych powieściach. To ksiazka o dorastaniu, pierwszej milosci, okrucienstwie wojny i o utracie niewinnosci.

Tyle na wstepie przychodzi mi do glowy. Wydaje mi sie, ze pasuje to do twojego opisu (w sensie, ze do tego, czego wymagasz).

Serca AtlantydowW swojej kolejnej książce Stephen King proponuje czytelnikom pięć wypraw w niezbyt odległą przeszłość [...] To ksiazka o dorastaniu, pierwszej milosci, okrucienstwie wojny i o utracie niewinnosci.

Coś w ten deseń. Prawdopodobnie dokonam zakupu, jeśli ktoś by znał coś o podobnej tematyce chętnie posłucham. Dziękuje za pomoc.

Teraz mi do glowy wpadlo, moze Przeminelo z Wiatrem? Jeszcze nie czytalem (dopiero wczoraj kupilem), ale ogladalem film i jest genialny. Wojna, milosc, dramat, a wszystko tak przepelnione namietnoscia i uczuciami, ze zwyczajnie wpadlem w ten film i nie dalem oderwac sie od telewizora do samego konca (a film trwal jakies 3h).

Oglądałem film, tak był dobry, nie mam co do tego wątpliwości, ale tło wojny secesyjnej jakoś mnie nie zachęca.

,,Pierwszy śnieg'' super ksiażka o mordercach :D

MUSZĘ polecić Ojca Chrzestnego. Na pewno Ci się spodoba ; )

Metro 2033, niedługo wyjdzie Metro 2034. Super książka posapokaliptyczna, która rozgrywa się w podziemnym Moskiewskim metrze. Jeżeli lubisz mutantów i Stalkera obowiązkowe.

A może.... HARRY POTTER!?

Witam,nie chcę mi się aktualnie grać,nie ma żadnego anime które by mnie przyciągneło,z mangi też wszystko przeczytane:).

No i tu się pojawia problem kupił bym sobie jakąś książkę,jedyną książkę jaką w życiu przeczytałem to Wiedźmin:),no ale do rzeczy co mnie interesuje,oglądał z was ktoś może anime Death Note??,lub film Siedem?,Wyspa Tajemnici inne tego typu.

Z tego co widzicie to interesuje mnie hmm,coś o seryjnych mordercach,jakiś kryminał musi mieć na prawdę w sobie to coś.

Więc jest może ktoś kto,dużo czyta i zna coś co mi się spodoba?:P.