Otóż problem polega na tym, że chciałbym sobie "kupić" kilka "darmowych" książek lecz sklep żąda o de mnie jakiegoś kodu promocyjnego i/lub karty kredytowej/debetowej lecz jako 15latek czegoś takiego nie posiadam i pytam się was czy istnieje jakiś sposób na ich zakup bez posiadania ww przedmiotów?
Książki w google play
Może pobierz te książki po prostu z internetu. Jest ich pełno więc powinno pójść gładko. Wystarczy tytuł z dopiskiem chomikuj i masz wszystko czego dusza zapragnie.
Jak sam napisałeś jest to zakup, do którego potrzebujesz środka płatniczego, w tym wypadku karty albo kodu.
To, że kwotą jest 0,00zł to inna kwestia. (;
Toteż pozostają Ci inne rozwiązania, np.: Kolegi wyżej.
Zamiast bawienia się w książki Play polecam program Aldiko Book Reader, dużo wygodniejszy i lepiej się czyta.
Książki możesz znaleźć w internecie, najlepiej format .epub, bo dopasowuje wielkość tekstu do rozdzielczości.
Zamiast Aldiko Book Reader polecam zakupić papierową wersję książki Może nie tańsze, może też wielokrotnego użytku jak te elektroniczne, może i zajmuje więcej fizycznego miejsca, może i ogólnie szkoda kasy na jedną książkę, bo czasem kosztują nawet 40 złociszy za sztukę, ale za to jaka satysfakcja jest!
Co do samego sklepu, nie wiem jak u ciebie, ale ja na przykład mając telefon w T-mobile mogłem przypisać sobie google wallet do swojego konta abonenckiego i płacę za produkty z google play na moim rachunku za telefon. Co więcej, bez jakichkolwiek dodatkowych kosztów, co jest bardzo, ale to bardzo pomocne.
Co do samych książek i ich "darmowych" wersji... Jeżeli dają książkę za darmo, to ok, ale jeśli ściągasz ją z chomika, a oficjalnie nie dają jej za darmo, to nie jest to nic więcej jak kradzież i łamanie praw autorskich. Promowanie przestępstwa nie jest chyba bezkarne, co? Sam nigdy żadnej książki nie ściągnąłem, a każdą którą przeczytałem własnoręcznie zakupiłem, bądź wypożyczyłem w jednej z publicznych bibliotek. Zaraz pewnie się znajdzie ktoś, kto powie że w bibliotekach też są za darmo, więc można je równie dobrze ściągać, ale przecież każda książka w bibliotece została zakupiona, powtarzam ZAKUPIONA, a nie ściągnięta z nieznanego źródła. Nie chodzi mi o same prawa autorskie i ich łamanie, bo sam ściągam muzykę (do użytku własnego), ale książkę...?!
Otóż problem polega na tym, że chciałbym sobie "kupić" kilka "darmowych" książek lecz sklep żąda o de mnie jakiegoś kodu promocyjnego i/lub karty kredytowej/debetowej lecz jako 15latek czegoś takiego nie posiadam i pytam się was czy istnieje jakiś sposób na ich zakup bez posiadania ww przedmiotów?