Devilliana popykam z wami po sylwestrze. Dajcie znać jak będzie już jakiś ts.
Kto chce zagrać w jakieś F2P dłużej?
Będziemy grać w Devilian.
Proszę brać poprawkę, że teraz jest okres sylwestrowy, gdzie ludzie wyjeżdżają, ja również, wracam dopiero w niedzielę po południu.
Szczerze odradzam Wam deviliana...
Kompletny brak balansu postaci, 3/4 serwera wydropiło sobie high lvl itemy i nadropiło setki gemów na zbugowanych dungach/hunting groundach.
Rynek jest zalany itemami w groszowych cenach na których można było wcześniej ładnie zarobić.
Skończyłem grać po 2 tygodniach, pewnie pomęczyłbym jeszcze 1-2 tygodnie jakbym grał Evokerem, ale na moje nieszczęście wybrałem shadowhuntera
Odradzam wam Neverwinter jest bardzo P2W A do tego gra została zabita przez twórców : ) Polecam wam Grę Warframe jest dużo rzeczy do robienia : )
i kolejna proba zebrania ludzi do gry gdzie glowny pomyslodawca ma to w noscie po okresie kilku dni... serio ludzie zastanowcie sie zanim napiszecie takowy temat.
Muszę Cię zmartwić, bowiem przeglądam ten temat bardzo aktywnie, jednak sam ze sobą grać nie będę. Do tej pory na PW chęci do wspólnej gry wyraziła 1 osoba. Niestety nie będę uruchamiać serwera Teamspeak by świecił pustkami i nie spełniał swojej roli.
Co więcej, nie ma sprecyzowanego tytułu. Przeanalizowałem sytuację w Devilianie i na chwilę obecną nie ma sensu głębiej w to wchodzić. Nie uśmiecha mi się grać w grę, gdzie 90% populacji gra jedną klasą, ponieważ jest kilka razy lepsza od innych, gdzie "TOP" , "Najlepsi" gracze serwera, w tym prowadzący streamy tutaj na portalu dorobili się tych pozycji poprzez bugowanie lokacji, dzięki czemu uzyskali ogromną przewagę nad resztą. Dobiłem do 28 poziomu. Szkoda, bo gra wciągająca.
Jeżeli wyjdzie jakaś dobra propozycja to z chęcią się w to zaangażuję.
Grasz dla przyjemności czy dla rankingu? Jeśli dla rankingu to znajdź sobie profesjonalny gaming bo tu na forum większość ludzi nie ma zapału do czegoś poważnego. Co do samego Deviliana owszem maja ludzie przewagę ale co z tego? Jeśli nie na bugu to poprzez kartę kredytowa zawsze ktoś będzie lepszy od Ciebie.
Myślałem że szukasz ludzi do pogrania 4fun lecz z tego co widzę to szukasz gry i ludzi gdzie możesz coś osiągnąć. Nie rozumiem tylko czemu zmieniłeś z tym tyle czasu... A ja głupi czekałem z expieniem w devillianie. Powodzenia w znalezieniu ekipy.
Wyjaśnijmy pewną kwestię, piszemy teraz w wątku, który nie bez przyczyny jest nazywany "tematem", ma on także swoją nazwę, którą jest "Kto chce zagrać w jakieś F2P dłużej?" . Czytanie ze zrozumieniem a co najważniejsze, prawidłowa analiza otrzymanych informacji być może dla niektórych z Was jest nowością. Gdybym chciał wątek, gdzie wylewane są żale i troski użytkowników tego forum, to wybrałbym inną nazwę dla tego tematu.
Genezą oraz głównym tematem tej dyskusji jest zgromadzenie grupy osób, z którymi wspólnie będziemy grać w grę, którą to też wspólnie wybierzemy metodą głosowania, spośród paru najlepszych propozycji.
Proszę o zaprzestanie przez Was prywatnych zaczepek oraz próby skierowania tego tematu na tok typowy dla "rodzimej" społeczności tego forum, czyli krytyki wszystkiego co nie jest naszym tworem, lub wylewania żali życia prywatnego na inne osoby za pośrednictwem internetu.
Przejdźmy do odpowiedzi, jeżeli jednak kogoś interesuje dojrzały temat.
Jak najbardziej mam za cel grę dla przyjemności, jednak gdybym ograniczał się wyłącznie do tego, wtedy wybrałbym tytuł Single Player, a nie MMO. Nie wiem czemu ktoś porównuje chęć grania na równych i sprawiedliwych zasadach do chęci bycia najlepszym. Gry MMORPG bez współzawodnictwa byłyby okropnie nudne. Nie interesuje mnie bycie najlepszym w żadnej z gier, oczywiście chciałbym, lecz to kwestia ambicji a nie realizmu.
Zbieram grupę która będzie grać przede wszystkim dla zabawy, jednak jeżeli uda nam się cokolwiek osiągnąć, to będzie to bardzo miły sukces, nikt nie będzie nikogo do niczego zmuszać, każdy gra wobec swojej chęci.
Oczywiście, że zawsze znajdzie się ktoś lepszy czy bogatszy, lecz nie ma to nic wspólnego z poważnymi błędami w grze, które już na początku popsuły rozgrywkę. Za pieniądze akurat w tej grze nie kupi się najlepszych itemów. Ktoś z pieniędzmi może więc dojść do niektórych rzeczy szybciej, ale nadal nie ma Pay 2 win . Natomiast błąd w grze dający możliwość ogromnego wzbogacenia się dla pewnych osób to co innego. Tyczy się to również balansu postaci, którego po prostu nie ma.
Nie mam nic do samej gry, ponieważ do tego 28 poziomu fajnie mi się grało. Nie zamykam drogi powrotu, jeżeli sytuacja zostanie rozwiązania. Aktualnie nikt niczego z tym nie robi, a co więcej pozwala na reklamę streamów osób, które wypracowały cały swój ekwipunek za pomocą tego błędu. Co również przełożyło się na zniszczenie ekonomii na aukcji.
Kończąc, jeżeli ktoś ma ochotę wspólnej gry zapraszam na PW, tam znacznie lepiej się porozumiemy.
Jestem zainteresowany tem tematem od samego poczatku tylko co z tego jak zostala gra ustalona ( deviliian ) a tu nagle wpadasz po przerwie sylwerstrowej gdzie ludzie juz sie nastawili na gre i nagle cos jest nie tak i nagla zmiana zdania. Moze pierw sam posiciagaj tytuly f2p i posprawdzaj bo niestety ale mnie nie interesuje grupa gdzie bedziemy skakac z jednej gry na druga co pare dni bo komus cos sie nie spodobalo.
Tak jak mowilem daj sobie pare dni czasu na probe roznych gier f2p i przyjdz potem tutaj z pelna lista jakie tytuly Cie interesuja cos sie wybierze. Zareklamuj na jakims innym forum rowniez, to nie jest jedyne polskie forum o grach w internecie. Rowniez napisales ze nie obchodzi ciebie czy dana osoba gra godzine czy caly dzien - mysle ze tutaj powinno byc lekkie sprostowanie poniewaz taka osoba grajaca 1h dziennie nie dogoni osoby w gildii ktora jest dostepna po 8h dziennie i uwierz mi takie cos zle potem sie konczy. Dalbym lekkie wymagania co do dostepnosci w grze i powinno byc git.
Mysle ze bedzie to najlepszym rozwiazeniem skoro wedlug ciebie nie oplaca sie uruchamiac ts3 i prowadzic jakiekolwiek dyskusje, z takim podejsciem rowniez bedzie ciezko o jakas wieksza ekipe.
Wspólnie z kilkoma (większością) zainteresowanymi wspólną grą postanowiliśmy, że tytułem w jaki zagramy będzie Devilian. Serwer prawdopodobnie to Seadrift, chyba, że ustalimy inaczej.
Nasza grupa otwarta jest dla każdego chętnego gracza, nie zależnie czy grasz godzinę dziennie czy siedzisz całe dnie, czy grasz tylko w tą grę czy jeszcze w inne. W przyszłości nie zamykam drogi abyśmy pograli także w inne gry.
Wszystkich chętnych zapraszam do gromadzenia się, adres serwera Teamspeak podam w niedzielę wieczór/poniedziałek. Miał być tymczasowy na Overwolf, jednak ja wyjeżdżam i wracam w niedzielę, to nie ma sensu.