Kto do PVE?

Kim grać w GW2 Pod Pve ?

Kim Ci się podoba. Sprawdź sobie klasy, ta gra nie ma jakiegoś niesamowitego poziomu trudności.

Kim Ci się podoba. Sprawdź sobie klasy, ta gra nie ma jakiegoś niesamowitego poziomu trudności.

Dlatego jest taka popularna.

Ja polecam rangera

jeśli chodzi o początek przygody z GW 2 to polecam rangera, dość łatwo się gra a pet może robić za tanka więc nie ma większego problemu z mobkami

nie łucznika bo jest ich pełno teraz :D, ale ciul tam :P posprawdzaj postacie i jak ci sie spodoba jakas to graj :) a obiecuje ze jaka by ona nie byla to grac sie bedzie super

Jak już pisałem: do solo PvE najłatwiejszy jest wojownik. Ma dużo defa, hp i może używać większości broni.

Teraz pewnie wszyscy mnie zhejcą i wyjadą z komentarzami w stylu: podaj argument, ale prawda jest taka, póki co:

Każda klasa jest dobra, ale wojownik i guardian są lepsi.

Pod PvE szczególnie wyróżniają się warki i guardy, rangerzy i elementalisci też w sumie nieźli. Jedne z gorszych postaci na pve to napewno Thief, jest jedynie dobry do unikania dmg, dobry thief potrafi przeżyć najdłużej z całego party, dzięki sttealthom, dużej ilości evade i regeneracji endurance. Jednak dmg przez to jest bardzo mały (mówię o shortbowie, który jest genialny do przeżycia na dungach itd). Jedynie dmg możesz zadawać mając daggery lub sworda, ale wtedy jesteś dosłownie kamikaze, niby spory dmg - porównywalny do warka z greatswordem, ale przeżywalność masz bardzo niską.

Możecie mi powiedzieć jak sprawuje się Necromancer i Mesmer w PVE ? Teraz gram necromancerem i nie jest źle tylko po prostu nie wiem czym będę najlepiej bił i w ogóle bo jestem nowy...

Możecie mi powiedzieć jak sprawuje się Necromancer i Mesmer w PVE ? Teraz gram necromancerem i nie jest źle tylko po prostu nie wiem czym będę najlepiej bił i w ogóle bo jestem nowy...

Są dobrymi i użytecznymi postaciami w party. Necro na petach jest bardzo przydatny np na Arahu jak i również na innych dungach jak Fractal itp. Mesmer na zerku ma bardzo duży dmg, posiada również Portal jak i TW co się bardzo przydaje, pomijam już kopiowanie boonów itp ciekawe rzeczy, Mesmer ma również bardzo dobrą przeżywalność potrafi sam sobie sporą ilość bloków jak i evade nałożyć no i klony, iluzje ale z tego Mes właśnie słynie.

@Off

Kolega w pierwszym poście napisał to samo co wszyscy pod nim... Ludzie jak już piszecie podajcie konkretne argumenty, co z czym, dlaczego itd.

Gram na razie tym necromancerem...bo próbowałem tym mesmerem i miałem te jakieś klony a i tak mnie zawsze bił nie wiem po co te klony, co do necro mam teraz pierwszy Trait point - i zastanawiam się w co dać czy w blood czy w death magic...necro jakoś świetnie też sobie nie radzi w pve co z tego że przywołuje 3 potworki jaka padają na 2 hity jedyny plus, że mnie jakoś leczą trochę to bez sensu...macie jakiś ciekawy build na necro ?

@Barosz...

[Po chwili patrzenia się jak trep w monitor, zabiera się za pisanie] W mesmerze właśnie o to chodzi, żeby używać klony/iluzje. Można wyróżnić dwa popularne buildy dla mesa - rozwalanie klonów i armia iluzji. Jeśli rozwalasz klony, to idziesz w traitach, które dają ci za to bonusy np. nakładanie kondycji na moba. Po prostu tworzysz > F1 > tworzysz > F1. Klony bardzo łatwo się tworzy i jeszcze szybciej się traci i właśnie w tym buildzie chodzi o to, żeby je tracić zadając przy tym obrażenia wrogom. Dobre na pojedyncze mobki albo na grupkę. Słabiej sprawdza się na zergu w WvWvW, bo zazwyczaj klony są zabijane nim coś się z nimi zrobi, a zerg najlepiej atakować w samym środku.

Drugi build opiera się na iluzjach, które przyzywa się trudniej, ale które robią większy dmg i mają więcej hp. Przez "trudniej/łatwiej" rozumie się czas między przywołaniem kolejnej iluzji/klona, jeśli zostałby zniszczony. Trzeba też pamiętać, żeby nie zastąpić iluzji klonami, które można stworzyć nawet z auto-attacku scepterem [co do broni nie jestem pewny, ale jakaś przywołuje klony]. W tym buildzie chodzi o to, żeby ładować we wszystkich traitach zwiększanie dmg i hp naszych iluzji. One atakują naszego wroga, a my się zajmujemy tylko tym, żeby nie zastąpić iluzji klonami i żeby do nas nikt nie doszedł.

Co do necro, to się nie znam, ale każda klasa ssie bez odpowiednich traitów. Nie pytaj się o buildy, tylko sam się zastanów jak chciałbyś grać. Wolisz żeby wszystko robiły za ciebie miniony, czy może sam chcesz się bawić. Piszę, żebyś nie pytał o buildy, ponieważ większość tych znanych jest dla 80-poziomowych postaci i bez ostatniego traita - grandmastera - build może nie działać tak jak należy.

Kim grać w GW2 Pod Pve ?