Kto może pisać w zażaleniach

Chciałbym zaproponować, aby w skargach dotyczących administracji, bądź użytkowników mogły wypowiadać się następujące osoby:

-support

-autor skargi

-osoba na którą wniesione zażalenie

-ewentualnie osoba, która może wnieść coś nowego do skargi (jakiś dowód coś w tym stylu)

Dlaczego?

Żeby uniknąć postów ludzi, którzy mają gówno do gadania, ale i tak nastukają 10 komentarzy, bo myślą że ich zdanie jest ważne.

Tak czy tak to nic nie zmienia i powstaje niepotrzebny offtop, bo przecież taki zwykły użytkownik nie wyciągnie ci czegoś spoza regulaminu

jak to robi już dobrze nam znany support.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/74068-dzial-zazalenia/

Nie jesteś pierwszym który to proponuje, ale niestety nie tak działa to forum. Wypowiedzieć się na temat ma prawo każdy, a to czy to offtop to już nie twoja rozczochrana. Tylko moderatorzy decydują czy coś jest offtopem czy nie :)

Jestem na nie. Takie tematy ozywiaja forum, jest zwyczajnie ciekawiej, mniej formalnie. Zreszta czasami warto zasiegnac opinii innych uzytkownikow, aby poznac glos ludu, a takze miec szerszy oglad na sprawe. Choc nie bede ukrywac, ze ten drugi argument, ktorym sie posluzylem, jest tym mniej waznym. Glownie chodzi mi o to, ze dzieki temu jest ciekawiej.

Również jestem na nie mimo tego że moje zdanie mało tu da, jak kolega wyżej napisał - pobudza to forum a i jest z czego się pośmiać.

Również jestem na nie, bo znikne fun, a po drugie wypowiedz użytkowników też coś znaczy.

gdyby to przeszło tazos by nie był "niszczony" w każdym zażaleniu na temat słusznosci warna, wszystkie są słuszne ;p

Down@

Ja bym to widział takKto może pisać w zażaleniach: - Ja- cała reszta forumKto nie może pisać w zażaleniach:- ZbieramTazosypozdrawiam

Zbieram tazosy nie może zakładać tematów w zażaleniach(odnośnie dostania pkt) bo bana dostanie :DD

a po drugie wypowiedz użytkowników też coś znaczy.

Dla kogo?! Chyba jesteś niepoważny :D

Użytkownicy nie wnoszący nic do rozmowy powinni dostawać warny. Tematy z zażaleniami przyciągają setki kolesi z żółtymi i innymi kolorowymi plakietkami, których normalnie się na forum nie widuje, osoby które mają po 1k postów, a których w życiu na oczy nie widziałem i którzy nie mając nic do powiedzenia w danej sprawie spamują taki temat.

Zgadzam się, że jest fun w czytaniu większości tematów zażaleń, ale nie ma funu w przebijaniu się przez bełkot większość osób i innych lizusów forumowych wypowiadających się tam.

Ogólnie to zależy od tematu, bo czasami po prostu użytkownicy nie maja nic do gadania w danej sprawie, a czasami można zrobić temat, by poznać ich opinię na dany temat.

Czyli jestem na tak i nie jednocześnie. Boszzzz zamieniam się w kobietę?! Co się ze mną dzieje?!

Ja bym to widział tak

Kto może pisać w zażaleniach:

- Ja

- cała reszta forum

Kto nie może pisać w zażaleniach:

- ZbieramTazosy

pozdrawiam

Ja bym to widział takKto może pisać w zażaleniach: - Ja- cała reszta forumKto nie może pisać w zażaleniach:- ZbieramTazosypozdrawiam

+ ci co oglądają anime

Dobre lindow niszczony xD

Zawsze jak się odezwiesz dawałem ci taki diss, że się zamykałeś z automatu

Pozdrawiam <3

Poza tym ja uwielbiam się kłócić pod moimi skargami gdzie panowie wzajemnej adoracji spływają i już się nie odzywają. Każdy z nich i tak pisze to samo potem nie wiedzą komu odpowiadałem i wtedy mam bekę.

Jeśli czytanie takich pierdół to wasz sposób rozrywki to naprawdę zazdroszczę wam. Jeśli kiedyś będziecie chcieli pokazać dziewczynie wasz zajefajne poczucie humoru na wysokim

poziomie pokażcie jej moje skargi. Naprawdę polecam jest na miejscu wasza.

Trochę to bez sensu. Jak chcesz zgłosić skargę, by tylko porozmawiać z supportem to napisz mu PM'kę (ew. czat na 3 osoby Ty, supp, osoba oskarżana). Osoby które wniosą coś do tematu "ciekawego" ciężko zweryfikować. Tak działa forum, że piszesz temat, każdy może się wypowiedzieć. Jeśli chcesz uniknąć "takich pierdół" to polecam powyższy sposób.

Jeśli czytanie takich pierdół to wasz sposób rozrywki to naprawdę zazdroszczę wam. Jeśli kiedyś będziecie chcieli pokazać dziewczynie wasz zajefajne poczucie humoru na wysokim poziomie pokażcie jej moje skargi. Naprawdę polecam jest na miejscu wasza.

Dla mnie to zadna rozrywka. Nie mozna nasmiewac sie z chorych ludzi :/

Generalnie chyba powotrze przedmowce - to jest bezsensu. Modek zawsze odpisze :)

Pozdrawiam

Eh, może czas zamknąć już temat, co? Jest to bezsensowne, bo ludzie, którzy komentują mogą wnieść coś sensownego. A tak swoją stroną, znudziło Ci się już "niszczenie" tekstami i dissami intelektualnymi całego forum, dlatego chcesz teraz pisania z samym adminem i supportem? :)

Co do tematu to nie, bo przecież forum jest dla użytkowników, nie dla administracji i osób, które sobie grabią.

A co do dissów to faktycznie jest, ale nie u Ciebie Tazos tylko u mnie w sygnaturce.

Temat był już wielokrotnie poruszany, ale decyzja pozostaje taka sama. Zażalenia nie są jedynie miejscem rozrywki, ale również źródłem informacji dotyczących tego co dzieje się na forum oraz tego co być może powinno się zmienić.

Ogólnie powinniście zdać sobie sprawę z tego, że sam fakt napisania zażalenia nie oznacza, że dany wniosek zostanie przyjęty. Traktujcie to jak składanie sprawy w sądzie, gdzie sędziami są administratorzy, oskarżonymi zazwyczaj administracja, a ławą przysięgłych biorący udział w dyskusji użytkownicy. Obecność tych ostatnich w tym wypadku nie jest konieczna, ale zdecydowanie pomaga - dla przykładu: jeżeli mam jakąś teorię na temat sprawy, a większość użytkowników wtóruje moim myślom, to mam o wiele solidniejsze podstawy do podjęcia takiej, a nie innej decyzji. Odwrotnie wygląda sytuacja kiedy to zdecydowana większość potwierdza zdanie użytkownika wnoszącego skargę - wtedy dostaję sygnał, że prawdopodobnie lepiej odpuścić.

No i ostatecznie, do pilnowania porządku zawsze są moderatorzy, którym można pomagać zgłaszając poszczególne posty. Dyskusja na temat jakiejś ważnej sprawy nie musi być od razu ucinana dlatego, że jedna osoba zacznie pisać głupoty. O zamykaniu tematów myślałbym jedynie w sprawach, które nie wymagają dodatkowego komentarza i nie są tematem do rozważań, a na przykład prowokują do nagonki.

W sumie racja jak komuś przeszkadzaja ta forumowa mafia, którzy i tak nie mają nic ciekawego do powiedzenia to niech pisze na PW.

Piszą tam tylko dlatego, bo tematy anime podupadały, a pierdoły na Hydeparku im się znudziły.

Tylko nie raz takie komentarze schodzą daleko od ogólnego tematu.

Dałbym tutaj kilka przykładów, ale wystarczy wejść w skargi i wiadomo o jakich ludzi chodzi.

...forumowa mafia...

A ja tez do niej naleze?

Bo wiesz jak bylem zdecydowanie mlodszy zawsze chcialem byc w mafii, moze spelnilem swoje daaawne marzenia?

Każdy kto ma inne zdanie od kapsla do niej należy :P

Chciałbym zaproponować, aby w skargach dotyczących administracji, bądź użytkowników mogły wypowiadać się następujące osoby:

-support

-autor skargi

-osoba na którą wniesione zażalenie

-ewentualnie osoba, która może wnieść coś nowego do skargi (jakiś dowód coś w tym stylu)

Dlaczego?

Żeby uniknąć postów ludzi, którzy mają gówno do gadania, ale i tak nastukają 10 komentarzy, bo myślą że ich zdanie jest ważne.

Tak czy tak to nic nie zmienia i powstaje niepotrzebny offtop, bo przecież taki zwykły użytkownik nie wyciągnie ci czegoś spoza regulaminu

jak to robi już dobrze nam znany support.