Kto poduczy mnie grać? (CS:GO)

Od razu uprzedzam, że nie mogę mówić przez komunikację głosową, bo zepsuł mi się mikro :( ale mógłbym pisać na czacie. Szukam kogoś cierpliwego (strasznie lamie). Grać mógłbym popołudniami, a czasami wieczorami. Nick na Steam: PixelHD2.

P.S. Nie doradzajcie mi jakie mam mieć ustawienia myszki, bo słyszałem już to wiele razy :)

Może ja Ciebię nie poduczę ale, osoba która Ciebie będzie uczyć może korzystać z ts-a/skype i mowić tobie co masz robić. Ty bedziesz tylko słuchał. :3

Ts'a nie mam, a skype'a osobom nieznanym nie podaje. (Wiesz bezpieczeństwo w internecie.)

ale komunikacja głosowa też daje rade. :D

TS nie waży 20GB, max 1-2gb nie chce mi się sprawdzać... Co stoi na przeszkodzie ściągnąć?

dobra w takim razie ściągne. Podaj steam jeśli byś mógł.

dobra w takim razie ściągne. Podaj steam jeśli byś mógł.

Przeczytaj mój pierwszy post...

Przeczytaj mój pierwszy post...

Oj sory nie doczytałem xD dobra w takim razie kontynuuje poszukiwania nauczyciela :)

Dużo grałem w 1.6 i source ale teraz się przeniosłem na Go i coś tam wiem mogę pomóc

Nie rozumiem po co ci jakiś "nauczyciel" wchodź na serwer jeden,drug... i się ucz. Ja gram dla samej frajdy nie zależy mi na bycie pro.

Hej ! ;)

Ja nie widziałem jak grasz więc mogę się mylić ale "lamisz" pod względem taktyki czy lamisz pod względem tego że nie potrafisz nikogo zabić ponieważ masz za słaby refleks ?

Co do drugiego to refleks będzie ci się poprawiał razem z przegranymi godzinami nie zapominajmy również że razem z tym będzie ci coraz lepiej szło dokonywanie odpowiednich czynności w odpowiednich momentach.Zaczniesz po prostu szybciej myśleć

A co z pierwszym to ja osobiście nauczyciela bym nie wołał xD albo graj graj i jeszcze raz graj lub zacznij oglądać streamerów z wyższej półki (chodzi mi o wyższą rangę) np. Paszę (PashaBiceps).

Ale to wiesz rób jak uważasz xD

Pozdrawiam !

Polecam youtub'a... i treningi/rozgrzewki na Deathmatch.

Jeśli rozumiesz angielski to jak najbardziej polecam kanał WarOwl. Jest tam masa poradników i zdaje się, że to najlepsze wyjście dla kompletnych noobów. +dużo wejśc jest i ciekawostek/tricków.

Po polsku będzie o wiele trudniej coś znaleźc.

Izaktv (szukaj tagiem "akademia")

mefju23

Swego czasu oglądałem adreN'a, który był w iBP czy tam Denial.

Oglądanie streamerów nie polecam. Streamer nie uczy lecz dostarcza rozrywki. Bo przecież nie będziesz siedział i oglądał 3 godziny streama jak koleś coś piepszy i gra jak gra. 1 wskazówka na pół godziny - reszta to jak oglądanie TV - bo nie ma co robic to sie oglada.

Oglądanie czyjejś gry jest zupełnie bez sensu, jak dla mnie. Może nauczysz się wszystkich miejsc gdzie ktoś może kampić i dla pewności je zeskanujesz, może i będziesz wiedział którędy najszybciej dostaniesz się na A albo B, którędy zajść wroga od tyłu itp. itd. , ale przecież grać lepiej przez to nie będziesz. Jeżeli nie możesz kogoś zabić to oglądanie innych, którzy to robią, niczego nie da. Polecam znaleźć sobie serwer treningowy, bo i takie są, i właśnie tam podszlifować swoje umiejętności. Niczego nie da się przeskoczyć. Każdy pro był kiedyś zielony. Możesz stać się lepszy wyłącznie przez praktykę, która w niektórych przypadkach zajmie nie tydzień, nie miesiąc, ale nawet kilka lat. Pominąłbym szukanie wszelkich poradników i po prostu grał do upadłego (zachowując zdrowy umiar, rzecz jasna).

Najlepiej wbij na serwer deathmatch i graj, to jest najlepszy nauczyciel.

Nie gram ze słabiakami.

warn_ico.png
Spam ~ blaumro

Nie żebym się czepiał ale powinien polecieć warn za powyższy komentarz użytkownika Kasztanowiec...
A tak btw. Oglądnij Izaka i jego poradniki dotyczące na przykład podstawowych map :)

Oglądanie czyjejś gry jest zupełnie bez sensu, jak dla mnie. Może nauczysz się wszystkich miejsc gdzie ktoś może kampić i dla pewności je zeskanujesz, może i będziesz wiedział którędy najszybciej dostaniesz się na A albo B, którędy zajść wroga od tyłu itp. itd. , ale przecież grać lepiej przez to nie będziesz. Jeżeli nie możesz kogoś zabić to oglądanie innych, którzy to robią, niczego nie da. Polecam znaleźć sobie serwer treningowy, bo i takie są, i właśnie tam podszlifować swoje umiejętności. Niczego nie da się przeskoczyć. Każdy pro był kiedyś zielony. Możesz stać się lepszy wyłącznie przez praktykę, która w niektórych przypadkach zajmie nie tydzień, nie miesiąc, ale nawet kilka lat. Pominąłbym szukanie wszelkich poradników i po prostu grał do upadłego (zachowując zdrowy umiar, rzecz jasna).

Jesteś w błędzie. Oglądając mecze tych najlepszych uczysz się bardzo dużo. np poruszania czy ustawienia sie na mapie.

Co do tematu to ściągnij sobie z workshopu mape aim_botz i training_aim_csgo potem graj na dm ale ze 128tick. Oglądaj też mecze czy streamy. Jakaś tam gra na poziomie nawet ffa wymaga czasu.

Bez jaj...
Jak chcesz się nauczyć grać w CS'a to musisz grać grać i jeszcze raz grać np. te mecze 5v5 i tyle innej rady nie ma. Wiadomo jakieś ustawienia celownika - myszki dobra konfiguracja etc.
Ewentualnie tak jak koledzy wyżej pisali o mapach aim itp. Ale w praktyce i tak inaczej to wszystko wygląda niż na takich mapach.

Haha aż mi się przypomniał stary dobry filmik z mojego kochanego 1.6: https://www.youtube.com/watch?v=m16H5GytL2g :D

Po pierwsze grałeś kiedyś w jakiegokolwiek Cs'a? Jeśli nie to oglądaj streamy itd itp żeby ogarnąć movement,kampy i ogólnie taktyczne rzeczy a potem po prostu uczysz się dobrze strzelać,panować nad recoil'em itd itp ;) Znaczy się tak było w cs 1.6 ale myślę że aż tak się nie zmieniło :P

Okej w takim razie sam spróbuje się poduczyć. Dzięki za rady!

Co myślicie o skupieniu się na treningu samego refleksu (namierzanie i strzelanie)? Myślicie że taki program pomoże? http://www.aimbooster.com/