Witam , jestem nowy w poe. Ogólnie cieżko mi zacząć , słabo mi to wychodzi. Która postać jest bardziej nastawiona na one hand axy dual wield , lub claw i jest łatwiejsza w prowadzeniu dla nowego gracza. Jakim mniej wiecej kierować się buildem powinnienem. Bo jeśli chce jakąś broń to nie mogę tego skilla używać bo jest wymagany inny. Ciężko mi się połapać w buildach na forum poe bo nie rozumiem mechaniki. A samemu jak gram to wszystko robi się przeciwko mnie.
Która do tego się nadaje
Jak chcesz dual wielding to Duelist będzie chyba najlepszy. http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgQAAF4B5wOHBH4FLQmWEdUUIBUgFfAXHRhNGY4aVRrbG60b-iP2Jd8nICmlLOkxnjIJNJM1kjboOlg64UCgR35KfUrITeNOKlBHVvpXl1ivWkhbr2BBYEthIWNwZKNlTWWnZ4BnoGwWbEZuqnBycmx07XgNeEl673z1g3yD24TZhO-HGYdqh3aI8YoikAqQbJWbmSubLZ65n8ukGaZXpzCoB6luqZSrxaxZtfK2Qb2BvqfApsDzznHTft0N4mHnY-sJ7YPuDu967-Pv8PJF9775Y_xL_In8xf4K_o8= Tu masz dobry build który polega na używaniu tego itemka http://pathofexile.gamepedia.com/Wings_of_Entropy. Gemy jakie potrzebujesz to połączone ze sobą Dual strike+Blood magic+Multi strike+Melee psychical damge+multi strike. Na początku oczywiście nie potrzebujesz wszystkich gemów.
Tu masz cały temat tego buildu http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/728862
Jak nie rozumiesz czegoś to możesz sprawdzić na wiki http://pathofexile.gamepedia.com/Path_of_Exile_Wiki
Melle postacie są dość ciężkie na początku, bardzo łatwo paść przez chwilę nieuwagi, ogólnie walka wręcz jest nieco skopana w PoE. Najłatwiejsza jest Witch pod summony.
http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/445390 mi się podoba ten build , może mi ktoś coś o nim po polsku powiedzieć ? , jaka tu jest głowna waluta jaki item służy do handlowania , zbierać wszystko co wypadnie , i sprzedawać czy co. Proszę niech ktoś się wypowie na temat tego buildu i da pare wskazówek na poczatek i jakiej broni sie powinno używać do tego buildu bo zakładce gear nie ma nic
Ten build na facebreakery jest dobry lecz bardzo drogi na początku. Jeżeli chcesz nim grać na początku to lepiej wybierz jakiś inny build bo Facebreaker z wysokim % jest drogi. Inaczej mówiąc- build dla bogaczy.
Co do waluty to już dziś komuś o tym pisałem wieć walnę kopiuj wklejkę
Wartościowe są wszystkie orby i scrolle, wszystkie zbieraj a potem sam nauczysz się ile są warte. Staraj się nie chomikować wszystkich żółtych itemów tylko je sprzedawaj. Od 60 lvla zacznij zbierać wszystkie żółte bo wtedy możesz wymienić je na chaos orba u NPC tutaj jest poradnik
hej maqes pamiętasz ten build pod wings of entropy co podawałeś , czy jest jakiś inny build pod dual wield pod dowolna postać ? na nowa lige nie drogi ? bo szukam ale takie nie przejrzyste bez rozpiski a nie chce pakować się w ciemno
Kupa tych op buildów jest robiona głównie pod specyficzne itemy na które za szybko nie będzie Cię stać.
Idź moim schematem.
1,2,3- numer kolejnej postaci
- Barbarzyńca/Woj (napakowany koleś) buduj go w hp do 10-15lvl potem w pełne obrażenia na 2h/ 1h/2 Łatwy do ogarnięcia i nie pada po jednej fali
- Łucznik- Full zręczność szansa na trafienie przez moba na moim 24lvl wynosiła moża 20% (80%evade)
- Templar To samo co woj tylko że zamiast życia pakujesz w mane i masz coś na rodzaj woja/witch
- Duelist- Robisz co chcesz, wystarczy żeby mana się szykbo respiło i mieś gem whirilling blades (nikt cię nie trafi)
- Shadow- czytaj up
- Witch- Lecisz w full mane i skile na ogień/lód
Zbieraj tylko złote itemy nie handuj gemami do póki nie skończysz wszystkich aktów.
Itemki z którego do którego
Barba-Templar Mogą nosić to samo i sa podobni
Łucznik-Duelist-Shadow Sztylety, rapiery itp.
Duelist-Shadow
Witch ostatnią grasz bo tylko ona używa różdzek i czasami tarcz
Jeżeli nie dajesz rady grać bo masz za słabe itemy robisz tak:
Łucznik maxujesz skill trująca strzała (ta chumra z trucizną) bierzesz party (najlepsze: 2tank 1dps+ ty) Ew. koleś z good dropem 40-60%
I no-lifisz na syrenie, gdzieś po 50 syrenach wydropisz pożadne eq do rozbójników a jak team to nawet do doków będziesz mógł w tym chodzić, ale będziesz musiał trzymać się z tyłu.
hej maqes pamiętasz ten build pod wings of entropy co podawałeś , czy jest jakiś inny build pod dual wield pod dowolna postać ? na nowa lige nie drogi ? bo szukam ale takie nie przejrzyste bez rozpiski a nie chce pakować się w ciemno
Jak chcesz dobry dual wield to może claw'y, sam teraz na nim gram na Invasion i idzie dobrze http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/709126/page/1
Przejrzałem sporo buildów i ten ma bardzo dobrą przeżywalność i dmg.
Idź moim schematem.1,2,3- numer kolejnej postaci Barbarzyńca/Woj (napakowany koleś) buduj go w hp do 10-15lvl potem w pełne obrażenia na 2h/ 1h/2 Łatwy do ogarnięcia i nie pada po jednej fali Łucznik- Full zręczność szansa na trafienie przez moba na moim 24lvl wynosiła moża 20% (80%evade) Templar To samo co woj tylko że zamiast życia pakujesz w mane i masz coś na rodzaj woja/witch Duelist- Robisz co chcesz, wystarczy żeby mana się szykbo respiło i mieś gem whirilling blades (nikt cię nie trafi) Shadow- czytaj up Witch- Lecisz w full mane i skile na ogień/lód Zbieraj tylko złote itemy nie handuj gemami do póki nie skończysz wszystkich aktów.Itemki z którego do któregoBarba-Templar Mogą nosić to samo i sa podobniŁucznik-Duelist-Shadow Sztylety, rapiery itp. Duelist-Shadow Witch ostatnią grasz bo tylko ona używa różdzek i czasami tarcz Jeżeli nie dajesz rady grać bo masz za słabe itemy robisz tak:Łucznik maxujesz skill trująca strzała (ta chumra z trucizną) bierzesz party (najlepsze: 2tank 1dps+ ty) Ew. koleś z good dropem 40-60%I no-lifisz na syrenie, gdzieś po 50 syrenach wydropisz pożadne eq do rozbójników a jak team to nawet do doków będziesz mógł w tym chodzić, ale będziesz musiał trzymać się z tyłu.
Takie gadanie to żadne granie, w PoE gracze dzielą się na graczy którzy mają build, i ci którzy będą go mieli. Grając w PoE trzeba myśleć jak będzie za 20-30 lvl. I jeżeli chodzi o postacie to meta jest bardzo dziwna, ludzie często grają witch pod pdmg i jest bardzo dobra, lub templarem pod summony.
Idź moim schematem.1,2,3- numer kolejnej postaci Barbarzyńca/Woj (napakowany koleś) buduj go w hp do 10-15lvl potem w pełne obrażenia na 2h/ 1h/2 Łatwy do ogarnięcia i nie pada po jednej fali Łucznik- Full zręczność szansa na trafienie przez moba na moim 24lvl wynosiła moża 20% (80%evade) Templar To samo co woj tylko że zamiast życia pakujesz w mane i masz coś na rodzaj woja/witch Duelist- Robisz co chcesz, wystarczy żeby mana się szykbo respiło i mieś gem whirilling blades (nikt cię nie trafi) Shadow- czytaj up Witch- Lecisz w full mane i skile na ogień/lód Zbieraj tylko złote itemy nie handuj gemami do póki nie skończysz wszystkich aktów.Itemki z którego do któregoBarba-Templar Mogą nosić to samo i sa podobniŁucznik-Duelist-Shadow Sztylety, rapiery itp. Duelist-Shadow Witch ostatnią grasz bo tylko ona używa różdzek i czasami tarcz Jeżeli nie dajesz rady grać bo masz za słabe itemy robisz tak:Łucznik maxujesz skill trująca strzała (ta chumra z trucizną) bierzesz party (najlepsze: 2tank 1dps+ ty) Ew. koleś z good dropem 40-60%I no-lifisz na syrenie, gdzieś po 50 syrenach wydropisz pożadne eq do rozbójników a jak team to nawet do doków będziesz mógł w tym chodzić, ale będziesz musiał trzymać się z tyłu.
Specjalnie założyłem konto aby to napisać
Od razu ostrzegam, że jeżeli posłuchasz się tej rady tego kolesia co w ogóle nie dobił nawet zapewne 50lvl (pewnie teraz będzie gadał, że dobił) to na wyższych lvl będziesz miał na maksa skopany build.
Lepiej idź na pathofexile.com i tam poszukaj - wiem , że ci ciężko ale musisz ogranąć mechanike.. lepiej użyć translatora i poświęcić dzień na ogarnięcie niżeli słuchać tych bezsensownych rad,,
Przecież na tych buildach będziesz padał na strzała... taka jest prawda..
Najlepiej to znajdz polską gildię z osobami co mają pojęcie o grze.. Zaprosił bym cie ale u nas 75+ co najmniej trzeba mieć
Specjalnie założyłem konto aby to napisaćOd razu ostrzegam, że jeżeli posłuchasz się tej rady tego kolesia co w ogóle nie dobił nawet zapewne 50lvl (pewnie teraz będzie gadał, że dobił) to na wyższych lvl będziesz miał na maksa skopany build.Lepiej idź na pathofexile.com i tam poszukaj - wiem , że ci ciężko ale musisz ogranąć mechanike.. lepiej użyć translatora i poświęcić dzień na ogarnięcie niżeli słuchać tych bezsensownych rad,,Przecież na tych buildach będziesz padał na strzała... taka jest prawda..Najlepiej to znajdz polską gildię z osobami co mają pojęcie o grze.. Zaprosił bym cie ale u nas 75+ co najmniej trzeba mieć
Dokłądnie, w pełni się zgadzam z poprzedniekiem. Trzeba poznać grę i zasady jakie w niej obowiązują. Pograć troche i metodą prób i błędów zrobisz oryginalny i unikatowy build.
Witam , jestem nowy w poe. Ogólnie cieżko mi zacząć , słabo mi to wychodzi. Która postać jest bardziej nastawiona na one hand axy dual wield , lub claw i jest łatwiejsza w prowadzeniu dla nowego gracza. Jakim mniej wiecej kierować się buildem powinnienem. Bo jeśli chce jakąś broń to nie mogę tego skilla używać bo jest wymagany inny. Ciężko mi się połapać w buildach na forum poe bo nie rozumiem mechaniki. A samemu jak gram to wszystko robi się przeciwko mnie.