Gothic Multiplayer istnieje, niestety niewiele osób o nim słyszało.http://gothic-multiplayer.com/Sam projekt jest nieźle bugnięty, na Mordanie istnieją potwory, kształtowanie grupy, interakcja z innymi graczami. Polecam Enklawe do swobodnej walki
Gothic Multi jest bardzo dobrym projektem, który rozwija się od paru dobrych lat. Od kiedy się zapowiedzieli, śledziłem ich poczynania, aż do wydania tego moda. Nie mogłem się tego doczekać Niestety jeszcze parę lat temu był bardzo ubogi i pełny niedoróbek- był zwyczajnie niegrywalny. Potem nawet zawiesili pracę na jakiś czas, ale po powrocie dali nieźle do pieca. Teraz to naprawdę świetnie wygląda. Gdy od czasu do czasu zaglądałem na serwery, to życie na nich ciągle tętniło, na forum społeczność ciągle organizowała klany (świetna sprawa z tą całą strukturą, historią klanu, zadaniami, treningami itp.). Widać, że za Gothica Multi biorą się tylko zagorzali fani tego tytułu.
Niedługo zajrzę ponownie co się tam dzieje, i polecam samemu się przekonać jak wygląda teraz jedyny mod do multi, chyba najfajniejszego cRPGa tamtych czasów.