Witam zachęcam do pisania w temacie wybieramy która gra Single Player powinna ukazać się jako mmo dyskusja mile widziana Aha może być gra z innej platformy np PlayStation czy Xbox
Która gra Single Player powinna zostać przeniesiona do MMO
Gothic, Aquaria, Limbo .
Hard Truck Apocalypse, A może powinniśmy też coś napisać co nie co o tym "mmo" bo jak wszyscy będa pisać tak jak up to następna osoba to przeczyta nawet nie sprawdzi info na temat gry i oleje ją ciepłym moczem przez co zrobi się kolejny spamerski temat...
Wiedźmin, Dragon Age, Warhammer 40000.
Sacred 2 Nie pamiętam czy był multiplayer czy nie jak tak, to sry za pomyłkę. Grałem na sigle bez multi.
WH40k na pewno. W jakimkolwiek wydaniu.
A mi się marzy FTL faster than light
wiedzmin Baldur i PRAWDZIWE Neverwinter nights
choc nie powiem chcial bym cos w stylu splinter cella czy thiefa fajnie by bylo zeby takie gry byly mmo z open worldem i zleceniami na innych graczy
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=15191
Bardzo żałuję, że zamknęli projekt :C
A co do gry, to może Assassin's Creed? Ale to raczej gra podzielona na 4-6 osobowe Channele niż serwy na tysiące osób
Albo Metro 2033. Chodzi o ten klimat. Niby mamy parę surwiwal horrorów na rynku (choćby Survarium), ale chodzi mi o ten klimat Kieruję się książką, bo nie miałem przyjemności dokończyć gry
seria assasin's creed.
Pierwsza część gry The Godfather
na pewno Dragon Age jest to jedne z najlepszych gier RPG dekady.
MGS albo Hitman
a dodatkowo chcę napisać że szkoda mi Kwonho Online, że zamknęli je.
Gry singlowe pokroju Baldura i Wiedzmina nie powinny zostac przeniesione na arene gier MMO, tak jak to oczekuja tego moi przedmowcy. Pamietajcie, ze ze wzgledu na styl rozgrywki, gry MMORPG sa bardzo ograniczone i jednoczesnie pozbawione pewnego klimatu i uroku, ktorym cechuja sie pozycje singlowe. Wystarczy w takim MMO wyjscaje z miasta, przebiec pare krokow i ujrzec tym samym zgraje odradzajacych sie mobow, bezmyslnie poruszajacych sie po wyznaczonym terenie, a to w sasiedztwie innej grupy tak samo zachowujacych sie potworkow. To zupelnie nie pasuje do tego typu gier, jakimi sa singlowe RPGi, a skoro chcemy zachowaj ich tozsamosc, to nie mozna ich przenosic do tych masowych, onlajnowych swiatow. Jakos nie jestem w stanie sobie wyobrazc tysiecy graczy, polujacych na topielcow, a tym bardziej tysiecy wiedzminow. Zreszts - atutami singlowych rpgow sa fabula, dobrze wykreowane postacie, swietnie napisane dialogi i dobrze zaprojektowane,klimatyczne lokacje. A wymagania graczy MMORPG sa zupelnie inne, tam ma sie liczyc end-game, jakies zbieranie fatalaszkow, rozwijanie do maksimum postaci i szpanowanie swiecacymi galotami +10 do stanowczosci. Jestem przeciwny przenoszenia singlowych marek na onlajnowe platformy, przynajmniej jesli mowimy o dobrych RPGach. Bo co innego zrobic MMO z takiego Mount and Blade, a co innego dobierac sie do Tormenta.
A wiec, jaka gre widze przeniesiona na MMO? Wyzej wspomnianego Mount and Blade, wszelkie gry typu HnS, sid meier's pirates, moze Black and White.
@Up Baldursy miały chyba tryb grania po Lanie, bo dwójka na pewno. Ale wiadomo, że w takie gry gra się ze znajomymi na Lan party Zmieniając także Icewind dale na mmo byłbym zawiedziony z powodów o których piszesz.
Zgadzam się wszystkimi koniczynami, że FTL powinien mieć multi i Mount&Blade !! To by była masakra
A ja bym chciał jeszcze Euro Truck SImultator. albo coś pokroju 18 wheels of steel Haulin. Mam wszystkie części tej seri . (Niech zrobią wreszcie mmo z ciężąrówkami no).
Tak jak UP, też na to czekam, + na x'a State of Decay ( ma wyjść singiel ) ale mam nadzieję, że dodadzą multi.
A te gry co już są, to chętnie popykałbym w Skajrima ONLINE na x'boxa, bo nie ma : D
A tak to jeszcze .. Hmm.. Wiedźmin 2 ; )
Ja bardzo chciałbym żeby Borderlands był MMO. Takim z otwartym światem i lokacjami jak w grze, a nie na arenki gdzie teamy sie nawalają.
Coś ala LoL , tylko ,że z otwartym światem i bohaterami z orginalnej gry i lvl capem 99 .
Gothic, Aquaria, Limbo .
Gothic Multiplayer istnieje, niestety niewiele osób o nim słyszało.
http://gothic-multiplayer.com/
Sam projekt jest nieźle bugnięty, na Mordanie istnieją potwory, kształtowanie grupy, interakcja z innymi graczami. Polecam Enklawe do swobodnej walki