Która gra?

Witam zastanawiam się nad trzema tytułami a nawet czterema ale jeden będę dziś testował :) Więc zapytam o pozostałe. W którą warto za grać grę? W której jest najmniejsze P2W?

-ArcheAge?

-Guild Wars 2?

-Tera?

Chodzi mi tylko o te tytuły aktualnie będę testował FF XIV.

odpowiedz prosta GW2 tylko nie wiem jakim cudem wpadlo ci do glowy ze tam cokolwiek jest p2w gdyz gierka wczesniej byla b2p(teoretycznnie dalej jest) na temat AA/tery sie nie wypowiem bo sie nie znam

ArcheAge to totalny p2w, nawet na prywatnym serwerze na ktorym sa lagi

GuildWars2 to casualostwy themepark i nuda do kwadratu

Tera jest martwa i ma potworne problemy z optymalizacją, nawet na bardzo dobrych komputerach end gameowe dungeony są niegrywalne (fpsy ponizej 30)

odpowiedz prosta GW2 tylko nie wiem jakim cudem wpadlo ci do glowy ze tam cokolwiek jest p2w gdyz gierka wczesniej byla b2p(teoretycznnie dalej jest) na temat AA/tery sie nie wypowiem bo sie nie znam

A GW2 nie jest czasami F2P już?

A GW2 nie jest czasami F2P już?

bardziej bym to nazwal freemium co to p2w to troche jest :) ale tam sam stawiasz sobie co chcesz robic nie tak jak w innych mmorpg. A premium mozesz kupic za golda znaczy sie walute. Co to tera to problem z populacja troche ma nom i jest p2w. Co do archeage to sie nie wypowiem ale podobno troche mniej p2w teraz jest chociaz sam nwm ;).

GW2 p2w? Lol?

GW2 ma darmową podstawke (z pewnymi ograniczeniami) i jest to gra dosyć specyficzna więc albo ja pokochasz albo znienawidzisz, tutaj to już zależy od osobistych preferencji więc trudno doradzić. Jak dla mnie MMO dobre, ale jego targetem raczej są casuale.

w Tere grałam już jakiś czas temu, ale dla mnie gra dobra. Jesli chodzi o aspekty p2w to ta wersja amerykańska pod tym względem jest dużo lepsza, bo tam głównie w Is są tylko mounty/pety i ewentualnie jakieś boosty. Co do wersji europejskiej to nie wiem bo tam nie grałam, a IS się tam trochę różni. Głównym problemem tej gry jednak jest przeciętny end-game, a updatów nie dostaje jakoś bardzo często.

AA dużo straciło na tym, że było na początku p2w. Czy coś się pod tym względem zmieniło to szczerze nie wiem, ale nawet jeśli już jest mniej p2w to pewnie smród nadal będzie się za nimi ciągnąc.

GW2 wszystko mozesz kupic za realna kase :) bo mozesz zamienic sobie na golda czyli legendy i najlepszy ekwipunek mozesz sobie wykupic za realna kase. Mozesz to sobie wygrindowac oczywiscie wiec mozna powiedziec ze w pewnym sensie nie jest to p2w zalezy jak na to spojrzysz to samo z boosterami. Jak dla mnie to w pewnym sensie jest p2w ;) bo placisz i mozesz miec najlepszy ekwipunek w grze cos w czego na przyklad w wowie nie znajdziesz bo najlepszy ekwipunek trzeba samemu zdobyc (legendarki, raid set :) )

GW2 wszystko mozesz kupic za realna kase  bo mozesz zamienic sobie na golda czyli legendy i najlepszy ekwipunek mozesz sobie wykupic za realna kase. Mozesz to sobie wygrindowac oczywiscie wiec mozna powiedziec ze w pewnym sensie nie jest to p2w zalezy jak na to spojrzysz to samo z boosterami.  Jak dla mnie to w pewnym sensie jest p2w  bo placisz i mozesz miec najlepszy ekwipunek w grze cos w czego na przyklad w wowie nie znajdziesz bo najlepszy ekwipunek trzeba samemu zdobyc (legendarki, raid set  )

Aha? Ale ty wiesz, że w WoWie kwitnie największy handel boostowania postaci we wszystkich grach MMORPG? xD Przecież tam możesz właśnie kupić wszystko, włącznie z legendami (tak, tak, nawet to "sprzedają"). Boostują cie przez raidy/mythicy, wszystko. Nawet mounty rzadkie za ciebie wyfarmią jeśli zapłacisz. Widzę, że kolega ma małe pojęcie o czymkolwiek...

W GW2 natomiast raczej nie ma tyle boostowania postaci co handel goldem, ale to przecież masz w każdy MMORPG, w WoWie tym bardziej. I jest to zależne nie od twórców gry tylko gracze robią ten handel z którym jak wiadomo wszyscy próbują jakoś walczyć z różnym skutkiem.

Aha? Ale ty wiesz, że w WoWie kwitnie największy handel boostowania postaci we wszystkich grach MMORPG? xD Przecież tam możesz właśnie kupić wszystko, włącznie z legendami (tak, tak, nawet to "sprzedają"). Boostują cie przez raidy/mythicy, wszystko. Nawet mounty rzadkie za ciebie wyfarmią jeśli zapłacisz. Widzę, że kolega ma małe pojęcie o czymkolwiek... 

W GW2 natomiast raczej nie ma tyle boostowania postaci co handel goldem, ale to przecież masz w każdy MMORPG, w WoWie tym bardziej. I jest to zależne nie od twórców gry tylko gracze robią ten handel z którym jak wiadomo wszyscy próbują jakoś walczyć z różnym skutkiem.

Ale to prywatne boosty ;D czyli kazda gra w takim razie podpada pod p2w :D A w GW2 masz ten system wprowadzony przez tworcow. W wowie nie kupisz ekwipunku najlepszego o to mi chodizlo :) ale to moja opinia jak napisalem wyzej. W Gw2 nie musisz nic robic jak masz pieniadze czyli wedlug mnie definicja p2w

Ale to prywatne boosty ;D czyli kazda gra w takim razie podpada pod p2w  A w GW2 masz ten system wprowadzony przez tworcow. W wowie nie kupisz ekwipunku najlepszego o to mi chodizlo  ale to moja opinia jak napisalem wyzej. W Gw2 nie musisz nic robic jak masz pieniadze czyli wedlug mnie definicja p2w

Patrze powoli shitstorm sie robi :D, a co do kolegi powyzej to wg Ciebie nawet LoL bedzie P2W bo przeciez mozna postacie kupic za kase.

Witam zastanawiam się nad trzema tytułami a nawet czterema ale jeden będę dziś testował :) Więc zapytam o pozostałe. W którą warto za grać grę? W której jest najmniejsze P2W?

-ArcheAge?

-Guild Wars 2?

-Tera?

Chodzi mi tylko o te tytuły aktualnie będę testował FF XIV.