Witam, zamawiam na dniach nowego Pc'ta i nie wiem na którą karte graficzną się zdecydować, budżet na grafike ~900zł.
Ktora karta graficzna?
Radeon wydajniejszy. Jak gf to tylko 970.
Tak jak ci napisałem na PW Radek wydajniejszy od 960, jak wprowadzą dx12 to podobno będzie jeszcze lepiej
Edit:
1000 post wbity, jaka nagroda mnie czeka ? XD
Radeon wcale nie jest wydajniejszy od gtx 960 , w różnych grach przoduje raz jedna karta raz druga. Jeśli chcesz grać w full HD to gf 960 jest dużo lepszym wyborem, bo :
- wydajność obu kart w przybliżeniu taka sama
- mniejszy pobór prądu -> niższe temperatury-> mniejszy hałas
- programowalne rdzenie CUDA,
Jeśli chcesz grać w wyższych rozdzielczościach to Radeon bo:
- szyna pamięci 256bit -> będzie więcej fpsów
To biore Radeona. Wszystko bedzie ladnie ze soba wspolpracowac i nie bedzie problemow ze zlozeniem? http://www.morele.net/inventory/info/9rrB3Y/
a nie lepiej taką płytę ? http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85-g43-sc-lga1150-intel-b85-4xddr3-vga-gblan-atx-haswell-581506/ twoja jest golutka i masz tylko 2 miejsca na ram
Tak czy inaczej wszystko powinno być ok
Instalacja systemu za 40 zł ? Te 40 zł, to możesz przeznaczyć na lepszą płytę główną - choćby na chipsecie b85.
Po drugie, żeby oni zainstalowali ci system, to musisz dać windowsa do koszyka, więc kolejne 350 zł w plecy.
Instalacja Windowsa taka trudna włożyć płytę i klikać co ci komp powie
Radeon wcale nie jest wydajniejszy od gtx 960 , w różnych grach przoduje raz jedna karta raz druga. Jeśli chcesz grać w full HD to gf 960 jest dużo lepszym wyborem, bo :- wydajność obu kart w przybliżeniu taka sama- mniejszy pobór prądu -> niższe temperatury-> mniejszy hałas- programowalne rdzenie CUDA,Jeśli chcesz grać w wyższych rozdzielczościach to Radeon bo:- szyna pamięci 256bit -> będzie więcej fpsówradeon jest wydajniejszy a na dx12 nVidia ewidentnie przegrywa bo radeon ma skok mocy a nVidia nie albo nawet lekki spadek (przynajmniej na razie tak testy pokazują więc trzeba czekać ale oby były prawdziwe bo wtedy R9 390 będzie na poziomie Gtx 980 co sprawi spadek cen u nVidia
Witam, zamawiam na dniach nowego Pc'ta i nie wiem na którą karte graficzną się zdecydować, budżet na grafike ~900zł.