Którą klasa? - pomocy!

grałem kiedyś w POE maruderem ,ale szlo ciężko, bo robiłem swój build.

Chce wrócić z kolegą do gry w to OD POCZĄTKU , bez jakich kolwiek itemków etc.

Słyszałem ,że kiedyś był op skill " arrow rain"? W sumie podoba mi się ten skill, opłaca się go robić? Jaką klase pod niego wybrać?
Może jakiś mag?
Chciałbym coś czym by sie łatwo i przyjemnie grało. Coś nietrudnego w ogarnięciu.

Najłatwiejszy jest summoner(przynajmniej był, jak ja grałem) - boostujesz zombie i totemem summonujesz szkielety. Poszukaj czegoś na forum oficjalnym :)

Osobiście polecam full tanka dualiste pod wingsy i BOR'a cyclone :P. build masz na oficjalnej aczkolwiek ja zrobilem swoj ;) ;) polecam.

Pod RoA najlepiej sprawdza się Ranger'ka. Mój brat grał tą postacią opierając build pod umiejętność RoA. Korzystał wtedy z poradników niejakiego ZiggyD na yt :P

Od prawie roku największą popularnością cieszy się cały czas Witch, ze względu na masę buildów no i dużo możliwości podbijania sobie dps'u spell dmg.Ranger obecnie (wg. reddita) ma racje bytu wyłącznie jako tornado shot + puncture, ewentualnie jako ice shot pod fire dmg z prolifem. Obydwa buildy są w stanie działać bez problemu na self found, sam na tornado shot wyciągnąłem ~3-4k sheet dps'u w ciągu ledwo tygodnia, więc nie jest tak źle :)

grałem kiedyś w POE maruderem ,ale szlo ciężko, bo robiłem swój build.

Chce wrócić z kolegą do gry w to OD POCZĄTKU , bez jakich kolwiek itemków etc.

Słyszałem ,że kiedyś był op skill " arrow rain"? W sumie podoba mi się ten skill, opłaca się go robić? Jaką klase pod niego wybrać?
Może jakiś mag?
Chciałbym coś czym by sie łatwo i przyjemnie grało. Coś nietrudnego w ogarnięciu.