Którą klawę wybrać?

Ostatnio rozważyłem zakup klawiatury mechanicznej i kilka modeli przykuło moją uwagę. Są to:

- Steelseries 6g v2,

- Zowie Celeritas,

- CM Storm Quick fire XT,

- Corsair K65 (jak ktoś znajdzie zaufany sklep to dam mu niewidzialną skrzynkę dobrych nadziei).

Wiem, że jest jeszcze Tesoro, ale ich klawy zwyczajnie mi się nie podobają, a wiadomo. Mechaniki służą długo.

Jak ma ktoś jeszcze inne propozycje to z chęcią wysłucham. Szukam czegoś solidnego i tyle.

Ja mam q-pada mk-50. Tani, solidny i naprawdę świetny. Nie ma żadnych podświetleń, bajerów. Po prostu działa. Red switche, najlżejsze.

Quick Fire wydaję się solidniejszy i to kwestia ok. 30 zł różnicy w cenie.

A może Tesoro Durandal? Mam i polecam.

A może Tesoro Durandal? Mam i polecam.

"Wiem, że jest jeszcze Tesoro, ale ich klawy zwyczajnie mi się nie podobają, a wiadomo. Mechaniki służą długo."

;_;

Może najlepiej zastanów się, jaki chcesz rodzaj switchy, bo z tego, co widzę, to w propozycjach są redy, blue i browny (może Celeritas jest też z redami, nie wiem). Wtecdy można wybierać na poważnie.

http://www.morele.net/klawiatura-corsair-k65-compact-mechanical-gaming-usb-us-version-ch-9000040-na-638125/

Proszę bardzo :D

Czekam na skrzynkę. xD

Może najlepiej zastanów się, jaki chcesz rodzaj switchy, bo z tego, co widzę, to w propozycjach są redy, blue i browny (może Celeritas jest też z redami, nie wiem). Wtecdy można wybierać na poważnie.

Testowałem sobie każde używane powszechnie i nie potrafiłem wybrać ulubionego. Najmniej mi odpowiadały green'y.

/user/26604-nezcha/" title="">Nezcha

Ja bym się skłaniał ku produktom CM Storm'a mają bardzo dobry stosunek ceny do jakości wykonania.

Corsair jest ok ale nie w tej cenie... na steelseries'a ludzie lubią psioczyć natomiast o Zowie się niewypowiem.

Ostatnio rozważyłem zakup klawiatury mechanicznej i kilka modeli przykuło moją uwagę. Są to:

- Steelseries 6g v2,

- Zowie Celeritas,

- CM Storm Quick fire XT,

- Corsair K65 (jak ktoś znajdzie zaufany sklep to dam mu niewidzialną skrzynkę dobrych nadziei).

Wiem, że jest jeszcze Tesoro, ale ich klawy zwyczajnie mi się nie podobają, a wiadomo. Mechaniki służą długo.

Jak ma ktoś jeszcze inne propozycje to z chęcią wysłucham. Szukam czegoś solidnego i tyle.