Siema mam zamiar zacząć grać w Tere i pytanie do was którą wybrać.
EU
NA
RUS?
Nie mam zamiaru wydawać choćby grosza a chce wiedzieć gdzie najlepiej by mi się grało. I jak z dostępem dungeonów? Jak z ludnością?
EU
NA
RUS?
Nie mam zamiaru wydawać choćby grosza a chce wiedzieć gdzie najlepiej by mi się grało. I jak z dostępem dungeonów? Jak z ludnością?
W takim razie EU, żebyś miał najniższy ping. Bez wydawania grosza zanudzisz się po wbiciu lvl capa to niech będzie przyjemna przez jakiś czas
w żadne bo to słaba gra XD
Ja osobiście polecam NA, nie wierz tym ludziom-ważkom, dla których robi różnicę castowanie skilla o 0.2 sekundy dłużej. NA ma najbardziej sensowną politykę, europejski wydawca tej gry jest jak tykająca bomba zegarowa, to tylko kwestia czasu kiedy wybuchnie i zwinie cały interes jak to zrobili już z kilkoma innymi tytułami. Już pomijając fakt, że jest tam pewne P2W, może niewielkie, ale jednak, którego na pozostałych serwerach nie ma.
Co do RUS to nie grałam ale pewnie będą cziterzy i P2W bo w końcu w tym się specjalizują. I nie wiem jak ty ale ja osobiście nie chce mieć z nimi nic wspólnego, w końcu widmo III wojny światowej straszy, a ludzie tak po prostu się z nimi spoufalają w grze. Trochę śmieszne.
OK. Tere EU mam od wczoraj ale jeszcze postaci nie zrobiłem a w tym momencie zasysa mi się NA więc chyba jednak zacznę grać na tej NA a jakiś serwer polecany? Gdzie nie będę osamotniony od 1 lvla.
ludzie wypowiadacie sie a nie wiecie co do serwa to wlasnie polecam ci rus dlaczego mlode serwery duzo lepsza optymalizacja gry w porownaniu do eu czy us ja mam lepszy ping niz na eu a o us to nie wspomne opoznienia 0.2s dla ciebie to malo to brawo dalej co itemshopa to wlasnie rus ma najtansze ceny czy to tera cluba czy innych duperelkow najgorsze p2w to eu>us>ru co do gry na rusku aktualnie mamy gildie 70 osob tutaj znajdziesz osoby zaczynajace tak jak ty tam bedziesz sam gral co do patch w grze ruski maja duzo lepsza umowe niz eu czy us ruski maja prawo edycji calej gry dzieki czemu juz podali pierwszy patch ktory bedzie tylko na tej wersji wiec jak najbardziej polecam ci ruski serwer zapraszam do tematu arrancars
NA server: Mount Tyrannas, Lake of Tears (oba to servy PvP więc możesz liczyć na dość częste śmierci).
Mój ping na wersji od En Masse ~100. Gram lancerem, więc wiem jak duże znaczenie ma lag, ale nie mam z tym większych problemów. Battlegroundy spokojnie można grać. Oczywiście to w wypadkach, gdzie nie masz jakiegoś drewnianego łącza. Moje za dobre nie jest, ale problemów z grą nie mam.
NA server: Mount Tyrannas, Lake of Tears (oba to servy PvP więc możesz liczyć na dość częste śmierci).Mój ping na wersji od En Masse ~100. Gram lancerem, więc wiem jak duże znaczenie ma lag, ale nie mam z tym większych problemów. Battlegroundy spokojnie można grać. Oczywiście to w wypadkach, gdzie nie masz jakiegoś drewnianego łącza. Moje za dobre nie jest, ale problemów z grą nie mam.
W końcu jakieś konkrety. Tera ściągała mi się w 2h więc tragedii z łączem nie ma. Zacznę chyba na Mount Tyrannas
Nie polecam ruskich serwerów. Bądź co bądź, nie bez powodu na ruskich narzeka się najbardziej we wszelkich grach MMO. Z drugiej strony "ptaki nie srają we własne gniazdo", ale sam nie mam zbyt dobrych doświadczeń w żadnym MMO z Rosjanami. Ja grałem na NA i na EU i różnica w pingach może jest, ale z jakiegoś powodu lepiej grało się na NA. Może dlatego, że więcej osób (nie chce mi się sprawdzać, ale takie wrażenie odniosłem), a może dlatego, że ludzie byli jakoś bardziej uprzejmi (znowu uogólniam, ale tak mi się wydawało). Tylko trzeba pamiętać o strefach czasowych
Witam jak to w końcu jest z ta Ruska Tera? warto sie przerzucać czy lepiej pozostać na EU?
To może ja się wypowiem, bo w przeciwieństwie do niektórych krytyków, grałam i gram na Rosyjskiej wersji gry.
Europa ma najgorszego wydawce jaki może istnieć, porównajmy sytuacje TERA Club. Miesiąc na EU kosztuje około 50zł, na RU jest to na obecną sytuacje rubli plus minus 35zł (zostają Ci z tego jeszcze gwiazdki na dowolny inny wydatek)
Pingi są porównywalne z NA, od 70 do 90
RU dostali patch z Koreii już ze wszystkimi fix-ami, których EU nie ma. Dotyczą one głównie optymalizacji gry, UI LAG itd..
Za około miesiąc może dwa, RU dogoni patchami Koree, co oznacza, że kontent będzie dostępny szybciej niż NA czy EU
Fanowska wersja zangielszczenia (bo tylko na taką możemy liczyć, ze względu na umówę z Koreą) powinna być już na dniach.
Graczy na serwerach jest BARDZO dużo. Na serwerze Arun (nieoficjalny international) przez pierwsze dni kolejki były po 5k, serwer kilka razy blokowano by go odciążyć. Destiny zwiększyło pojemność serwera i zależnie od pory kolejki wachają się od 200 do 700.
Jeden serwer może pomieścić 12 tysięcy graczy więc możesz mieć pewność, że serwer tak szybko nie padnie, ludzi na instancje zawsze znajdziesz (co prawda ruscy są beznadziejni)
Na obecną chwilę, jedyną rekrutującą gildią PL/ENG są Arrancars, jeśli jesteś zainteresowany.
strach mam własnie przed tym Rosyjskim bo malo co gralem i na bank sie nie odnajde czyli ten eng pacz jest pewny?
Jeśli będziesz potrzebował pomocy, to własnie gildia jest dla ciebie. Mamy dzienny online 15-20 osób, na pewno ktoś Ci pomoże.
A eng patch jest pewny bo robi go własnie jeden z członków gildii
@up
Nie dziękuje z ruskim bydłem grać nie będę takich przecież to pacany są i lamy. Dogadać się po angielsku nie da z ruskim bydłem nie mówiąc już o mass pvp haha. Ruskie to najgorsze nie ogary jeśli chodzi o mmorpg więc się nie opłaca grać w Tera RU
Ruscy dzielą się na ogarów i nie ogarów.
Na EU też masz pełno bezmózgów na CS-ach czy Kumasach.
EU
NA
RUS?