Która z gier jest popularna i trzyma poziom?

Hej, po upadku BDO z ta afera p2w straciłem chęci do gry z wiadomych przyczyn, chcę stać na równi z innymi nie ważne od pojemności ich portfela. Gram w Aion lecz aktualnie równie się boje o nieogo co o BDO ponieważ ‘‘podobno’’ w patchu 6.2 ma być ogromne p2w.

Z tego powodu pytam czy jest coś poza tymi grami w co warto grać i poświęcać czas.
Wykluczam tutaj BDO, Aion, gw2, eso, ffxiv.

Myślałem nad Blade and soul, wildstar, revelation online.
Nie oczekuje idealnej gry która nie ma w sobie nic z p2w ale żeby było chociaz minimalnie czuć że masz szansę wszystko osiągnąć i się po prostu super bawić w licznym gronie.

Jeżeli nie chcesz P2W to odradzam Blade and Soul tak za gotówkę kupisz wszystko :stuck_out_tongue: od lvla po itemki :smiley: Wildstar jest praktycznie martwą grą.
Jeżeli chcesz być równy to może WoW choć mimo iż uwielbiam uniwersum to nie dla mnie rajowanie wolę móc wejść na kilka godzin o dowolnej porze i móc coś pograć.
Powiedział bym może Tibia choć jak dla mnie expienie jest średnio przyjemne :stuck_out_tongue:
i jak zawszę powiem o Kalonline ale to gra gdzie trzeba mieć lata :smiley:

Wow mnie nie interesuje też, tibia/kal online to stare i zużyte gry w czym tibia p2w

Możesz sobie zagrać na fresh serwerze w archeage’a, gra sama w sobie straciła przez p2w na popularności, ale ponoć serwer Ezi jest zaludniony, nie wspominając, że już w październiku wejdzie spory update, wiec akurat będzie co robić.

edit.
W październiku wychodzi Maple Story 2, więc jeżeli interesuje Cię cukierkowa platformówka 3d, to zawsze możesz o to zahaczyć.

1lajk

Jeśli abonament nie przeszkadza to polecam WoWa ewentualnie privy, ale jedyne sensowne bez bugów to są te na WotLKu, który jest dopiero drugim dodatkiem, a teraz wyszedł siódmy więc contentowo będzie słabiej.

Wildstar mój faworyt, ale ma problemy populacja. Jak chcesz zacząć grać to radze poszukaj sobie ekipy. Kiedyś była aktywna polska gildia, ale nie wiem czy nadal działa.
BnS przyjemna gierka, fajna fabuła i grafika. Niestety musiałem rezygnować z powodu słabego kompa.
O RO sie nie wypowiem, nie grałem.

Z tych trzech to chyba BnS by odpowiadało najbardziej

Dzięki spróbuję

Ogólnie od środy wejdzie spory kontent - rajd, dungeony mythic+, warfront no i nowy sezon PVP - dla takiego niedzielnego gracza, rajdy odpadają ale reszta to idealny wypełniacz.

1lajk

Ktoś prosi o grę bez P2W a Ty proponujesz Archeage? Przecież to ikona jak P2W może zniszczyć grę.

Nie ma gier bez p2w, wiec chociaż niech sobie na ładną grafike popatrzy.
Poza tym skoro nie chce na pvp latać, to nie odczuje tego p2w u innych graczy (co najwyżej w niskiej populacji).
No i poleciłem aarcheage w związku z nadchodzącą aktualizacją.
Sam wróciłem niedawno do tej gry, po 10 miesiącach przerwy, jedyne co jest potrzebne to patron, bo bez labora nie da się grać, ale gear można zdobyć czystym grindem.

edit.
Zasygnalizowałem, ze interesant nie chce latać na pvp, bo z innym wątkiem mi się pomyliło.

Ci co mowia ze w AA szaleje p2w albo nie grali albo rozbili sie o PKerów przed endgamem ;p
Wildstar to dobry wybór

1lajk

nom Archeage to raczej grindyourlifeawayontwentyaccounts2win :stuck_out_tongue:

1lajk

No cos takiego ;p jak masz 1 acc i grasz na US i EU to nie martwisz sie o premke ale musisz grac po 4h dziennie
jak chcesz grac na 1 koncie to musisz umiec grac… ja bawiłem sie w RNG i za 1 zbroje potrafiłem dostac 3/4 miesiace patrona :smiley: ale czasami udupic bylo mozna ;p

ja po powrocie dla beki zregradowałem sobie propellant do clippera, jednym rzutem na taśme wbiłem go na epica, kosztem może z 50g, a sprzedałem go za 1.5k

Ja sprzedawałem Divine osi gear po 6k+ eh to bylo najlepsze mmo ostatnich lat moim zdaniem

Gra bez P2W, NeverWinter night czy online nie pamiętam ale gra jest właśnie bez P2W, wymiana kasy na walutę premium jest. Tylko się przyznam że dawno nie grałem, skończyłem swoją grę zaraz po wprowadzeniu smoków i od tamtej pory bardzo się pozmieniało, mówię tu o game Playu.

1lajk

Takie drobne sprostowanie nowy patch 6.2 w Aionie jest właśnie przeciwko pay2win :V przynajmniej w zamyśle ncsoftu a co zrobi gf ciężko powiedzieć tylko że mają małe pole do popisu także wydaje mi się że nowy patch w Aionie będzie dość przystępny a Ci ludzie którzy grali portfelem dostaną teraz mocno po zadku :V

1lajk

Widzisz z tym p2w jakby szukac jest WSZEDZIE bo teraz strasznie naginamy ten termin… w NVO sa kamienie do kupienia w sklepie ktory maja 100% szanse na podbicie nam runy… mozna je kupic na AH ale kosztuja majatek tak samo jak mounty czy pety… tak bo pety sa wazne

Niemal kazda gra f2p ma cos w sobie z p2w… dla mnie osobiscie to po prostu wydluza gameplay tak samo jak w AA i innych f2p ale wiekszosc bedzie plakala ze to p2w xd

Owszem w NVO było a raczej jest małe p2w ale to i tak małe zło niż Aion czy nasz ulubiony BD. Przypomniałem sobie że trzeba było kupić sobie konia za te tokeny bo nasz standardowy koń miał 100% prędkości a te wierzchowce epickie lub legendarne miały 150%. Więc to taki szkopuł jak mnie wtedy denerwował ale szybo kupiłem najtańszego epickiego wierzchowca ( tego konia, bo był najtańszy) i się dobrze bawiłem. (660 h w NVO mam )

Dziękuję wszystkim za odpowiedź, odpowiedzi które mi pomogły dostały serduszka.