Która z nich?

Yo,

Mam pytanie. Zastanawiam się nad kupnem jednej z tych gier: Guild Wars 2, FFXIV czy WoW? Mam ogromny dylemat. Zależy mi przede wszystkim na dobrej fabule(żeby była w miare dobrze opowiedziana) i żeby questy nie były zbyt nudne.

Po pierwsze jak z waszymi funduszami. Pamiętaj, że pierwsza to B2P, a reszta jest na abonament.

Z tego co wiem, to GW2 ma ponoć dobrą fabułę i te eventy (LEWOLUCJA!)! WoW jak WoW. Pan i władca. Fabułę ma bardzo dobrą ale jeśli chcesz się w nią naprawdę zagłębić, przeczytaj książki i wygraj wszystkie warcrafty :). Co do questów w WoWie... Jest wiele "pójdz i przynieś", "zabij 10 wilków" niestety :(.

FFIV to krok w tył jeżeli chodzi o rozwój mmo.

Co do WoW są tysiące jego jak i L2 klonów, także nie warto.

GW2 to najlepsza opcja ze względu na dość ciekawą i dobrze prowadzoną fabułę(NPC rozmawiają między sobą i z tobą, jest voice acting) do tego dynamiczny system walki(jest mod na non-target), świetną muzykę i ładną grafikę.

Fundusze nie grają roli ^_^

intuicja też mi mówi GW2.

Ogólnie rzecz biorąc to end game jest dla mnie sprawą drugo-trzecio rzędną, bardziej mi chodzi o fabułe(lubie cut-scenki, lubie czytać co dana postać mówi etc. kto grywa w single ten wie oco chodzi) i questy

Najbardziej rozwiniete fabularnie ze wszystkich mmo w ktore gralem, to swtor. Byla to jedna z niewielu gier, gdzie czytalem 90% questow.

W gw2 fabula jest bardziej liniowa, czasami mamy 2-3 wybory, ale jednak wiekszosc questow nie daje nam wyboru.

swtor grałem dużo i pora na zmiany :_:

czekam na dalsze propozycje ;P

FFIV to krok w tył jeżeli chodzi o rozwój mmo.Co do WoW są tysiące jego jak i L2 klonów, także nie warto.GW2 to najlepsza opcja ze względu na dość ciekawą i dobrze prowadzoną fabułę(NPC rozmawiają między sobą i z tobą, jest voice acting) do tego dynamiczny system walki(jest mod na non-target), świetną muzykę i ładną grafikę.

Twój argument przeciwko wow'owi to to, że ma dużo klonów ?

Dlaczego rozwinąłeś swoją wypowiedź co do gw2, a do wowa i ff'a nie ? Czy to ma jakiś związek z tym, że nie masz zielonego pojęcia o tych grach ?

W jakim znaczeniu FFIV to krok w tył ?

Wzorując się na twojej wypowiedzi mogę napisać podobny post:

FFIV to krok w przód jeżeli chodzi o rozwój mmo.

WoW to jest obecnie najlepsza gra mmo na rynku ze względu na bardzo ciekawą fabułę, dynamiczny system walki, najlepsze PvP z tych 3 gier, świetną muzykę (achh cały Northrend, za każdym razem jak wchodzę do SW to przechodzą mnie ciarki i oczywiście wszystkie lokacje z Mopa), znakomite raidy, 11 klas, 13 ras, 2 kontynenty i 2 duże wyspy oraz drugi świat a ogólnie około 80 lokacji (sic!) i oczywiście ZNAKOMITY END GAME.

GW2 to słaby tytuł porównując go do dwóch powyższych, to kolejna gra wykorzystująca dynamiczny system walki, mniej klas oraz ras niż w wowie, mniej lokacji niż w wowie, słaby system rozwoju postaci, średnie pvp oraz największy minus: BRAK JAKIEGOKOLWIEK END GAME'u.

[Edit] Magrom racja, poprawiłem

&up

Wow ma 2 kontynenty,2 światy i jednego żółwia i o ile się nie myle kilka wysepek.

Wiem że nie wnosi nic do tematu ale bije w oczy.

GW2 zdecydowanie.

Duży świat, częste update, duże community, gra nastawiona na współpracę, bardzo mało flamerów i rage quiterów.

WoW to gra, która w mojej ocenie jest dobra, bardzo dobra. Jednak wymaga abonamentu, dziesiątek addonów i godzin przed ekranem.

FFIV to produkt jedynie dla fanów. Wiele ras i klas skonstruowanych jest pod Wschodnią klientelę.

Yo,

Mam pytanie. Zastanawiam się nad kupnem jednej z tych gier: Guild Wars 2, FFXIV czy WoW? Mam ogromny dylemat. Zależy mi przede wszystkim na dobrej fabule(żeby była w miare dobrze opowiedziana) i żeby questy nie były zbyt nudne.