Interesuje mnie lista takich gier, f2p czyli is nie daje przewagi nad graczem ktory nie placi, chodzi mi o dokupywaniu sobie dodatkowej mocy za złotówki. Jako ze znam dosc malo gier dlatego pytam sie was, interesuja mnie glownie mmorpg i podobne (mam na mysli np.PoE). Nie piszcie mi o grach moba
Ktore gry sa prawdziwymi free2play'ami?
Z godnych uwagi to TERA, L2, RIFT i Aion.
Dragon Nest Masz tam jakieś bajery w Item Shop'ie, ale nigdy w życiu nie poczułem potrzebny płacenia w nim, najważniejsze rzeczy można kupić na AH od ludzi, wcale niedrogo (Jak np. żelki protekcji, pozwalające na ulepszanie przedmiotów powyżej +6 bez ryzyka zepsucia).
Aion
Aion/Tera - rift nie jest calkiem f2p bo tzreba kupic dodatek zeby miec wszystko
- co do l2 ? ...konto premium daje 2x szybszy exp i drop i to nie jest f2p bo to bardzo duzy boost dla , osoob ogarnietych w l2 wiedza , ze to bardzo duzo ;]
PoE
@Zarcx Ale jaka to przewaga nad innym graczem? Nieeno wbił max lvl w miesiąc, a ja muszę się bawić miesiąc dłużej, kurde nigdy nie będę lepszy od niego. Jeśli tak myślisz to brawo inteligencji ; )
@topic Polecam od siebie Aiona naprawdę gra godna uwagi i jest f2p...
Warframe, możesz mieć wszystko bez wydawania choćby złotówki.
Nie ma większego f2p niż Path of exile.
Aion to wersja us tak ? Bo z tego co mi sie wydaje to eu ma troche ograniczen
No właśnie wersja NA jest troche p2w, bo w isie są np. dosyć kozackie tytuły do wykupienia... których na szczęscie nie ma w europejskiej wersji Te ograniczenia w wersji od gameforge polegają na tym, że musisz mieć gold pack (działa przez miesiąc) żeby handlować z graczami, ale gp można kupować in game i da się jakoś na niego zarobić, co prawda troche trwa za pierwszy razem, ale da radę bez wydawania złotówek
A zresztą gp chodzą po 11 zł na allegro, więc jak ktoś lubi chodzić na skróty, to nie jest aż taki duży wydatek. Potem to już łatwiej uzbierać kasę.
Ja polecam europejskiego Aiona. Jak na gameforge to naprawdę jest całkiem fajnie Sama gra daje zajęcie na kilka miesięcy, no end game jest trochę słaby i nastawiony głównie na pvp, bo insty jakieś nudnawe
W Aionie NA te tytuły podobno są useless po 30lvl. Można zdobyć później lepsze. Co do płatności to żeby grać na NA potrzeba WTFasta za 18zł/mies. W EU gold pack, który wymagany jest dopiero po 45lvl i można zarobić w 1 dzień na kilka sztuk o ile się ogarnia.
Interesuje mnie lista takich gier, f2p czyli is nie daje przewagi nad graczem ktory nie placi, chodzi mi o dokupywaniu sobie dodatkowej mocy za złotówki. Jako ze znam dosc malo gier dlatego pytam sie was, interesuja mnie glownie mmorpg i podobne (mam na mysli np.PoE). Nie piszcie mi o grach moba