Które Nintendo Switch kupic?

Cześć, mam ogromną chęć zakupić Nintendo Switch widziałem, że niedawno wyszła rewizja wersji podstawowej która usprawniła czas baterii i pare pomniejszych funkcji oraz wersja lite.
Pytanie którą wersje wybrać, nie koniecznie zależy mi na dokowaniu konsoli w TV itp, zależy mi na trwałości urządzenia, internet jest zalany informacjami o Driftowaniu joy conów, czy w każdej konsoli to występuje czy w poniektórych egzemplarzach. Proszę o odpowiedź osób które miały z tym styczność.

elo ja mam switcha zwykłego i mysle że kupowanie wersji lite to trochę słaba opcja przede wszystkim przez to że nie ma odczepianych joyconów. Fajnie jest pomachać nimi np w super mario oddysey i w ogóle czasem wygodniej się gra po prostu sobie stawiając tablet i trzymając je w ręku lub dokując na pada.

Dzięki za odpowiedz, a co z tym driftingiem joyconów ?? spotkałeś się z tym na swoim switchu?

nope moje joycony działają bez zarzutu

1lajk

Mój lewy złapał “desynchro” .Nie wiem z jakiej przyczyny. Wszystko było ok. Pozostaje wtedy tylko wymiana na nowy ,koszt około 100zł. Podobno wadliwe były tylko pierwsze partie konsol, ja posiadam swoją z preorderu. Obecnie z tym nie powinno być problemu.

1lajk

Ten link odpowie ci na wszystkie twoje pytania i wątpliwości.

1lajk

Osobiście wybrałbym zwykłego switcha i wiadomo tą nową wersje. Joy cony w nowszej wersji trochę się różnią, możliwe że nie ma już problemu z driftowaniem. Nawet po takim problemie skupiał bym się na zakupie zwykłej wersji. Co jeżeli analog zacznie driftować w wersji lite ? Chyba że to wina nie analoga a połączenia bezprzewodowego. Nowszy model jest w pudełku gdzie dominuje kolor czerwony i oznaczona jest numerem HAC-001(-01). Wole mieć wszystkie funkcje oraz gry niż okrojoną wersje.

1lajk