Razer Orca czy IceMaty Siberia? A może możecie mi polecić jeszcze inne? Prosiłabym o uzasadnienie swoich odpowiedzi
Które słuchawki wybrać?
W media markt ostatnio widzialem słuchafony sony za 80 zł, jakby nie nowy lapek kupiłbym .
Zależy o jakim przedziale pieniężnym mówimy.
Esperanza EH101
Plusy
+ bardzo tanie(15-30zł)
+ wytrzymałe
+ ciężko zniszczyć
+ mam je ponad rok już i trzymają
Minusy
- Za bardzo ciągnąłem kabel i uszkodziłem kabelek od mikro w środku(szkoda, ale dalej działają, a mikro mam osobne)
Z wymienionych przez Ciebie raczej Razer Orca gdyż nadają się nie tylko do kopmutera ale mają również dobre brzmienie przy użytkowaniu mobilnym np.: telefon. Ja od siebie polecę Razer Electra jeśli chodzi o tę markę to chyba najbardziej uniwersalne słuchawki i dodaktowo świetnie brzmiące. Za minut 5 pojawi się pewnie masa hejtu w stronę mojej wypowiedzi jako, że polecam Razera a nie epickie Creative Fatal1ty, do których osobiście mam uraz. Jakość odłączoanego mikrofonu w Creative jest słaba po jego częstym odłączaniu i podłączaniu. Ta wada trafiła się moim dwóm kolegom, przy czym na gwarancji uznano to za uszkodzenie mechaniczne spowodowane " nieumiejętnym podłaczaniem mikrofonu..". Chory powód oddalenia się od wykonania naprawy. Ja osobiście preferuję Razera bo może i są drodzy ale jeśli chodzi o sprzęt do gier i jako gwaranci są dobrą firmą.
Fatality są przereklamowane, co prawda słuchawki dobre, ale majk pozostawia wiele do życzenia, no i jeszcze fatalna (fatalne fatality - ale gra słów ) wytrzymałość... Choć mają jedną, bardzo ważną zaletę - są dość tanie jak na gamingowe słuchawki.
Najlepiej, jakbyś podał, czy 'hajs się u ciebie zgadza' (to jest: jakim budżetem dysponujesz), wtedy będzie łatwiej wybrać coś stosownego.
Serdecznie polecam Creative Fatal1ty :] Mam je juz ponad miesiąc i jestem zadowolony :] Moge jeszcze polecic Razer Electra :] miałem je jakiś rok i były niesamowite :]
+ Czysty dzwięk
+ Wytrzymałe
+ Gamingowe
+/- Wygląd
- Cena :/
Nigdy nie kupuj słuchawek 'for gamers, GAMING!!!!one1oneon1"
Zazwyczaj najlepszym rozwiązaniem jest kupienie słuchawek i mikrofon osobno. Da Ci to lepszą jakość dźwięku i mikrofonu.
Dla przykładu - AKG K512 + np. Zalman Mic
Pomyśl też o karcie muzycznej, bo na zintegrowanej i tak nie odczujesz możliwości takich słuchawek (jak te z przykładu powyżej).
Razer Orca czy IceMaty Siberia? A może możecie mi polecić jeszcze inne? Prosiłabym o uzasadnienie swoich odpowiedzi