Który HnS wybrać?

Również polecam Titan Quest+dodatek Immortal Throne najlepszy HnS zaraz po Diablo w jaki grałem.

path of exile

a czemu ? miliony buildow masa itemow i fajny system skilli

nie wiem czy da sie wymaxowac ta gre ;pp wiec masz mase czasu grajac

Pyknij se w te Slasze

Magicka

Diablo 3

Van Helsing

ja od siebie polecam Diablo II to klasyka ta gra mimo już swoich lat ma to coś co nie pozwala od niej odejść mam i diablo 3 i 2 ale od siebie polecę ci narazie 2.

w Diablo 3 zagraj dopiero wtedy jak wyjdzie dodatek czyli w nast roku.

path of exile to dla mnie idiotyczna gra... wszyscy podniecają się wielkim drzewkiem passywów które jest kompletnie do d*py... gra nie ma klimatu i to tyle odemnie.

Z innych gier polecam jeszcze Titan Quest który jest równie dobry jak diablo choć osadzony w mitologii.

Im wiecej osób będzie sie wypowiadac tym trudniej bedzie ci sie zdecydowac poniewaz kazdy ma swoje wlasne typy: ja powiem tak - wszystkie wypisane tytuly w tym watku posiadam i gralem - kazdy na swoj sposob zapewnia frajde. Co do diablo 3 jest drogie owszem ale zawsze na allegro mozna znalezc konta, ktore kupisz duzo taniej wiec dla chcacego nic trudnego.

A teraz z innej beczki; jezeli dla ciebie obowiazkowo musi wystepowac mozliwosc gry przez internet to sacred 1 i 2 mozesz niestety odpuscic poniewaz nie ma juz mozliwosci gry przez internet jedynie lan - ale tytul bardzo ciekawy.

Titan Quest. Bardzo długo w to grałem i na pewno nie były to stracone godziny. Bardzo dobra grafika, klimat, pełna polska wersja językowa. Wybór jednej klasy i po chyba 10 level'u drugiej co daje ogrom możliwości. Questy nie są nudne, pełny dubbing. Nie jest to bardzo popularna gra, nie ma strony internetowej z rankingami i item shopem. Multiplayer polega na tym, że jedna osoba stawia serwer i mogą dołączyć do niej 2 następne. Grę trzeba kupić, ale tylko jeżeli ma się zamiar grać na multiplayerze. Jeżeli solo, można bez problemu jechać na piracie. Bardzo bardzo klimatyczna gra. Tereny od pustyń, przez lodowe krainy po jakieś chińskie klimaty. Najlepszy HnS.

Van Helsing też wygląda dobrze ale jednak Van Helsing bez kuszy to nie jest Van Helsing

Nikt nie wymienił tego: Dunegon Siege 2 + dodatek Broken World

Grę rozpoczynamy od stworzenia postaci, jedna z 4 ras (5 broken world), gra ma bardzo interesujący system rozwoju postaci polegający na rozwijanu danej specjalizacji (Łucznik, Wojownik, Mag Bitewny, Mag Natury) poprzez używania zaklęć bądź broni danego typu. Zaraz, byś nie pomyślał, że klasy są oklepany. Gra posiada 4 specjalizację, które rozgałęziają się w drzewku umiejętności pozwalając zrobić na prawdę śwetną postać dopasowaną do twoich potrzeb. W grze mamy możliwość werbowania towarzyszy, albo będą to potężni sojusznicy którzy ładnie się z tobą rozwijają i mają odrębne historię, albo możemy kupić sobie zwierzaczka któy rośnie wraz z zjedzonymi "śmieciami" którymi go karmimy. Gra jest stara, uwaga, stara ! Bo chyba 10 lat temu minęło od premiery, ale nie mogę zapomnieć o tym tytulę, za każym razem jak szukam Hack and Slasha, to właśnie pod tą gre, świetna, zacięta i pełna zagadek hack&slashówka, na prawdę świetny klimat, ja takiego czegoś nie czułem w Diablo jak tam. Od razu mówię, jak zaczniesz, wkręcisz się w klimat. W grze mamy rozmaite lokacje, dungeony, potwory, bosów. To wszystko nie jest przesadne, ale stale czujemy że jesteśmy w ładnej krainie. Oczywiście gra jest liniowa, idziemy sobie jedną ścieżką, stale związaną z fabułą gry, po drodzę napotykamy różne skarby, dźwignie które otwierają ukryte drzw, NPCki dla których możemy zrobić poboczne zadania. Osobiście nie grałem w pierwszą część, a część trzecia mnie po prostu załamała i po 10 minutach gry postanowiłem wywalić i nigdy nie zaglądać z powrotem w tą produkcję. Nie przeszedłem DLC do gry co było spowodowane brakiem czasu a nie chęciami. Jeśli chodzi o wady tej gry, to to że po zakupie oryginalnej wersji w celu cooperacji z innymi graczami, mocno się zawiodłem, bo multiplayer leży i pustoszeje z każdym dniem. Polecam tytuł!!!

Ja polecę, tak samo jak niektórzy najpierw Diablo 2 + dodatek. Niestety w tej grze boli mnie spadek ilości dostępnych gier i to, że po przejściu wszystkich poziomów trudności kimkolwiek, nie będzie z kim latać na Baal runy. W sumie "dwójeczka" polega na tym samym co 'trójeczka". Przelecenie przez wszystkie poziomy trudności i latanie - w dwójce po runy i itemy z socketami, a w trójce po legendary itp. Muszę to powiedzieć, ale samemu będzie Ci nudno. Bez zrobienia tzw. taxi gra Ci się znudzi na drugim poziomie trudności.

Diablo 3 to inna historia, bo tutaj jest masa gier publicznych więc zawsze jest z kim grać. Dodatek, który kiedyś tam wyjdzie jeszcze bardziej nakręca wszystkich na kupno trójeczki. Polecam obie części z całego serca, ale przy D2 wypada mieć jakiegoś kompana.

Van Helsing...wspaniałe uniwersum, swoją drogą super film. Nie grałem, ale jak tylko będą zimowe promocje na Steamie to na pewno pojawi się na mojej wirtualnej półce :)

Diablo 3>PoE :P

Wybaczcie, że się nie odzywałem. Kupiłem diablo 2 z dodatkiem kluczyki na monqu i okazało się, że mój stary znajomy ma również d2 i dziś przegraliśmy chyba z 4 godziny ( nie na raz oczywiście ) Ogólnie przeszliśmy już 1 akt teraz jesteśmy na tej pustyni w 2 akcie. Myślałem, że grafika będzie przeszkodą,ale jakoś znalazła się w granicach mojej tolerancji zwłaszcza, że gram razem z kolegą na lanie czy co to tam jest. Ogólnie zacząłem gre druidem a kolega gra nekromantą nawet dobre połączenie, bo gdy na mnie mobki się rzucają to on może nawalać tymi czarami + szkielety. Ale mam pytanko, bo trochę druid mi tak średnio odpowiada, więc czy jest jakaś możliwośc aby zaczynać grę od 2 aktu ale z tym 10 lvl albo coś ? Czy muszę wszystko robić od początku ? ;/

edit dzięki za wszystkie propozycje na pewno jest wkrótce sprawdzę o ile będę miał możliwość

poczatek

warn_ico.png
Warn za Offtop. - crracked

Niestety, nowa postać startuje zawsze od lvl1. Chyba że pobawisz się edytorami postaci (nie do zrobienia na closed b.necie).

Naszła mnie chętka na pogranie w jakiegoś dobrego hack'n slasha. I mam kilka tytułów, które mnie interesują :

Diablo 2 - niechętnie się przyznam, ale we wczesnych latach nie miałem styczności z tym klasykiem ( za to grywałem w dote i warcrafta ) i bardzo interesuje mnie zwłaszcza, że oryginalny kluczyk kosztuje 26 zł a dodatek 20 zł - co daje nam ten Lord of destruction ciekawego ?

Jedyne czego się obawiam to jest to, że grafika może być dla mnie trochę odpychająca oby nie. Rozumiem, że już wsparcie dla D2 się skończyło ? I czy jest możliwość grania multi jak w 3 ( wątpie, ale wole się upewnić )

Diablo 3 dosyć ładna grafika i co najważniejsze to jest nadal wspierana różnymi łatkami i daje możliwość grania multi - jedyny problem to cena, aczkolwiek nie jest przeszkodą nie do przejścia. Tylko zastanawiam się czy gościu taki jak ja nie znający 2jki wejdzie i wczuje się w te uniwersum,gdyż nie jestem jakimś "graczem" hns bardziej wole rpgi, ale ostatnio nie ma i tak nic ciekawego, więc warto spróbować czegoś nowego.

Torchlight 1 i 2 - torchlight miałem okazje zagrać w 1wszą część, gdy była udostępniona za darmo na 48 godzin i co mogę powiedzieć to dosyć fajna zabawa, ale odrzucały mnie te wszystkie dziwne słodkie moby słyszałem nawet opinie, że torchlight to taki diablo dla "dzieci" ze względu właśnie na te minionki no mniejsza, 2ga część mało o niej wiem, ale odrzuciły mnie klasy inżyniera i łowcy(zwłaszcza ten 1) co do berserka i outlandera może być.I nie wiadomo czy wsparcie twórców jest takie jak w przypadku diablo. Nie wiem które jest lepsze w sensie porównania całej serii torchlight i diablo, ale to są moi główni faworyci.

Path of exile - niby graficznie pasuje, nie ma tego p2w ( dzięki bogu ) gra jest dosyć ciekawa, ale brakuje mi trochę takich klas magicznych jest ta witch i jest ten duelist ale ten 2gi to taka dziwna hybryda no nie wiem co o tym sądzić. Gra jest "ponoć" lepsza od diablo 2 na którym się wzorowała

Sacred 2 - To jest również interesujący hns widziałem tam jakieś stworki na których postacie jeździły itp

Czy możecie mi doradzić którą z tych gier oprócz poh'a kupić? Myślę o tym diablo 2/3 co do 2jki to właśnie to minusem jest na pewno przestarzała grafika, ale ma ciekawe klasy, ale z drugiej strony wychodzi poh, który ma ładną grafę jest za darmo ale klasy nie są dla mnie interesujące. No cóż czekam na odpowiedzi