Naszła mnie chętka na pogranie w jakiegoś dobrego hack'n slasha. I mam kilka tytułów, które mnie interesują :
Diablo 2 - niechętnie się przyznam, ale we wczesnych latach nie miałem styczności z tym klasykiem ( za to grywałem w dote i warcrafta ) i bardzo interesuje mnie zwłaszcza, że oryginalny kluczyk kosztuje 26 zł a dodatek 20 zł - co daje nam ten Lord of destruction ciekawego ?
Jedyne czego się obawiam to jest to, że grafika może być dla mnie trochę odpychająca oby nie. Rozumiem, że już wsparcie dla D2 się skończyło ? I czy jest możliwość grania multi jak w 3 ( wątpie, ale wole się upewnić )
Diablo 3 dosyć ładna grafika i co najważniejsze to jest nadal wspierana różnymi łatkami i daje możliwość grania multi - jedyny problem to cena, aczkolwiek nie jest przeszkodą nie do przejścia. Tylko zastanawiam się czy gościu taki jak ja nie znający 2jki wejdzie i wczuje się w te uniwersum,gdyż nie jestem jakimś "graczem" hns bardziej wole rpgi, ale ostatnio nie ma i tak nic ciekawego, więc warto spróbować czegoś nowego.
Torchlight 1 i 2 - torchlight miałem okazje zagrać w 1wszą część, gdy była udostępniona za darmo na 48 godzin i co mogę powiedzieć to dosyć fajna zabawa, ale odrzucały mnie te wszystkie dziwne słodkie moby słyszałem nawet opinie, że torchlight to taki diablo dla "dzieci" ze względu właśnie na te minionki no mniejsza, 2ga część mało o niej wiem, ale odrzuciły mnie klasy inżyniera i łowcy(zwłaszcza ten 1) co do berserka i outlandera może być.I nie wiadomo czy wsparcie twórców jest takie jak w przypadku diablo. Nie wiem które jest lepsze w sensie porównania całej serii torchlight i diablo, ale to są moi główni faworyci.
Path of exile - niby graficznie pasuje, nie ma tego p2w ( dzięki bogu ) gra jest dosyć ciekawa, ale brakuje mi trochę takich klas magicznych jest ta witch i jest ten duelist ale ten 2gi to taka dziwna hybryda no nie wiem co o tym sądzić. Gra jest "ponoć" lepsza od diablo 2 na którym się wzorowała
Sacred 2 - To jest również interesujący hns widziałem tam jakieś stworki na których postacie jeździły itp
Czy możecie mi doradzić którą z tych gier oprócz poh'a kupić? Myślę o tym diablo 2/3 co do 2jki to właśnie to minusem jest na pewno przestarzała grafika, ale ma ciekawe klasy, ale z drugiej strony wychodzi poh, który ma ładną grafę jest za darmo ale klasy nie są dla mnie interesujące. No cóż czekam na odpowiedzi