Który HnS wybrać?

Naszła mnie chętka na pogranie w jakiegoś dobrego hack'n slasha. I mam kilka tytułów, które mnie interesują :

Diablo 2 - niechętnie się przyznam, ale we wczesnych latach nie miałem styczności z tym klasykiem ( za to grywałem w dote i warcrafta ) i bardzo interesuje mnie zwłaszcza, że oryginalny kluczyk kosztuje 26 zł a dodatek 20 zł - co daje nam ten Lord of destruction ciekawego ?

Jedyne czego się obawiam to jest to, że grafika może być dla mnie trochę odpychająca oby nie. Rozumiem, że już wsparcie dla D2 się skończyło ? I czy jest możliwość grania multi jak w 3 ( wątpie, ale wole się upewnić )

Diablo 3 dosyć ładna grafika i co najważniejsze to jest nadal wspierana różnymi łatkami i daje możliwość grania multi - jedyny problem to cena, aczkolwiek nie jest przeszkodą nie do przejścia. Tylko zastanawiam się czy gościu taki jak ja nie znający 2jki wejdzie i wczuje się w te uniwersum,gdyż nie jestem jakimś "graczem" hns bardziej wole rpgi, ale ostatnio nie ma i tak nic ciekawego, więc warto spróbować czegoś nowego.

Torchlight 1 i 2 - torchlight miałem okazje zagrać w 1wszą część, gdy była udostępniona za darmo na 48 godzin i co mogę powiedzieć to dosyć fajna zabawa, ale odrzucały mnie te wszystkie dziwne słodkie moby słyszałem nawet opinie, że torchlight to taki diablo dla "dzieci" ze względu właśnie na te minionki no mniejsza, 2ga część mało o niej wiem, ale odrzuciły mnie klasy inżyniera i łowcy(zwłaszcza ten 1) co do berserka i outlandera może być.I nie wiadomo czy wsparcie twórców jest takie jak w przypadku diablo. Nie wiem które jest lepsze w sensie porównania całej serii torchlight i diablo, ale to są moi główni faworyci.

Path of exile - niby graficznie pasuje, nie ma tego p2w ( dzięki bogu ) gra jest dosyć ciekawa, ale brakuje mi trochę takich klas magicznych jest ta witch i jest ten duelist ale ten 2gi to taka dziwna hybryda no nie wiem co o tym sądzić. Gra jest "ponoć" lepsza od diablo 2 na którym się wzorowała

Sacred 2 - To jest również interesujący hns widziałem tam jakieś stworki na których postacie jeździły itp

Czy możecie mi doradzić którą z tych gier oprócz poh'a kupić? Myślę o tym diablo 2/3 co do 2jki to właśnie to minusem jest na pewno przestarzała grafika, ale ma ciekawe klasy, ale z drugiej strony wychodzi poh, który ma ładną grafę jest za darmo ale klasy nie są dla mnie interesujące. No cóż czekam na odpowiedzi

Skoro nigdy nie graleś w Diablo 2 to polecam :P

Dodatek daje Ci 2 nowe klasy, kontynuacja fabuly, nowe przedmioty itd...

Grafika nie będzie odpychać bo rozgrywka jest świetna i to jest ważne. :D

Increncible Adventures of Van Hellsing

Torch 2

Diablo 3

Powiem tak: Diablo 2 poziom trudności do piekła do 2 aktu wystarczy, aby zobaczyć legendę gier RPG (tak poza tym to wstyd, że nie grałeś w D2, chyba, że nie masz zbyt wiele lat, to można to zrozumieć). Torchlight 2 dla totalnego funu, relaxu i zabawy ze znajomymi, bo tylko po to odpalam tą gierkę co jakiś czas i naprawdę to jest TO czego potrzeba od czasu do czasu dla gracza. PoE pograsz dla rywalizacji, poziomu trudności i interakcji z innymi graczami, szeroko rozumianej (party, PvP itp.), czyli w PoE pograsz najdłużej.

Resztę olej. W sumie D3 jest dla każdego gracza, bo taki jest jej cel. Jeżeli dalej nie będziesz pewny po pograniu w D2 czy nie chcesz nabyć kolejnej części, to poczekaj na dodatek, a w tym czasie graj w to co wyżej zaproponowałem. Pograłem w D3 sporo godzin, poznałem każdą klasę i jej możliwości- nie żałuję i do gry będę na pewno wracał co jakiś czas, ale już nie tak fanowsko jak na początku, bo szczerze, to zawiodłem się na polityce (i nie tylko) w trzeciej części Diablo. W sumie to moje zdanie tylko, bo sporo osób dalej kaci na Inferno, dziesiątym paragonie.

mam wszystkie HnS o których tutaj piszecie i mi osobiście przypadło do gustu Diablo 2 jako klasyk przy którym przesiedziałem setki godzin w pojedynkę czy multi.

Torchlight to samo ale w jedynce niestety bez multiplayera ;)

Torchlight 2 kupiłem dla siebie i dla żony, zresztą tak samo jak Diablo 3 i gramy co jakiś czas raz w to raz w to

No a PoE to już wyższa liga... rozgrywka solo jest strasznie męcząca. trzeba mieć Krzepką ekipe i dużo cierpliwości... sam do PoE przekonałem się dopiero za trzecim podejściem jak dołączyłem do grupy polaków z polskiego fanpage.

Obecnie zagrywam się tylko i wyłącznie w D3 i ew czasem pójdę zobaczyć co nowego w PoE lub co wymyślili moderzy Torchlight'a

Myślę że Diablo 3 będzie bardzo satysfakcjonującym zakupem w Twoim wypadku... mimo, że gra jest HnS i fabuła nie jest zbytnio 'oryginalna' to i tak przy pierwszym przejściu czytając dialogi, oglądając filmy czy cutsceny to wbija w fotel :)

Diablo II !!!!!!!

Świetnym (jak dla mnie) HnS była Magicka, ciekawa fabuła i wgl. możliwość grania multi. :)

Hmm.

D2 to klasyk, nie grałeś to polecam. Potem - moim zdaniem - jak Ci przypadnie pierwszy tytuł to spróbuj PoE, to takie 'n' razy lepsze D3, tak przynajmniej powinno wyglądać. Stworzone przez twórców D2, którzy odeszli od Blizzarda. Co do Torchlight'a się nie wypowiem, nie grałem ale z tego co wiem to takie odpicowane D2, z opcją multi, nie-mmo.

W D3 dodatkowym minusem oprócz tego, że ogólnie jest gó*nem to jeszcze w markecie przedmioty za $$$ kupujesz, więc wiadomo - nie chcesz wydawać kasy to nie polecam. PoE w 100% darmowy, tylko IS dający dodatki kosmetyczne.

Co do diablo 2 widziałem screeny i widziałem też opcję multiplayer - na jakiej zasadzie to działa może mi ktoś to rozjaśnić ?

W takim razie PoE darmówka czy diablo 2 za 20 zł o to jest pytanie ^_^

To chyba bylo po IP ze jedna osoba stawia serwer, a reszta się lączy, ale nie jestem pewien, a nie chce Cię wprowadzać w bląd.

Ja moge tylko napisać że Diablo jest naprawdę warte tej ceny - świetny klasyk.

W diablo 2

Jedna osoba stawia host na ich serwerze, czyli generuje nową mapę całego świata i do tej gry może dołączyć 7 graczy co ostatecznie moze dac 8/8 graczy w jednym pokoju gry

W sytuacji gdy stawiasz gre na Lanie to host obciązą Twój komputer.

Proponuje zakupić razem z dodatkiem bo D2 classic (bez dodatku) Battle.net jest teoretycznie umierający.

Wszystko kwestia gustu, z dwóch które pozostały... powiedziałbym żaden.

Diablo 2 jest mimo wszystko tytułem nieco przestarzałym, ludzie przeskoczyli na III, ale gra wciąż jako klasyk gatunku warta grzechu. Ale powiedziałbym na raz, żeby przejść.

PoE dla niektórych ma urok, dla niektórych nie. Dla mnie, niestety graficznie jest "przemroczniony", tak samo jak D3. Jest mrok na mroku, mrokiem pociska i na mroku jeździ. I jescze, znowu moim zdaniem, PoE wymaga bardzo, ale to bardzo dużego przygotowania - drzewka talentów łatwo pomieszać a na tzw. endzie funkcjonują tylko specyficzne buildy.

Natomiast z listy pierwotnej, poczekaj aż Torchlight 2 znowu będzie na Steamie w przecenie. Dlaczego? Gra, mimo specyficznej dla Hack 'n' Slash grafiki oferuje wiele zabawy. Jest przeglądarka serwerów, jest jako taka linia fabularna... i przede wszystkim są mody. Dostępne albo poprzez wszelaki strony albo bezpośrednio przez Steam Workshop. Nowe klasy, bronie, zbroje, pety, mapy i wiele, wiele innych. I chociaż mody gry nie odmienią, to jednak znacznie wydłużą jej grywalność

Sacred+ i Sacred2. Diablo2 to strata czasu, najgorsza gra w jaką grałem.

Imho.

Diablo II trzeba przejść chociaż raz i nie ma zmiłuj.

W 3 Diabełka grałem tylko na trialu z powodu ceny także się nie wypowiadam na jego temat.

Jeśli grałeś w Światłopochodni 1, to 2 też warto przejść, osobiście zabawiłem w obydwóch częściach w okolicach 300h i nie żałuję ani minuty.

W POE fajnie mi się grało, ale szybko mi się znudziło (okolice 20 lvl), nie wiem dlaczego ale takie są fakty.

Sacred 2 moim nieobiektywnym zdaniem jest kiepską próbą zdiablowania starego dobrego Sacreda, próbą dosyć słabą bo mimo zakupionego pudełka przy premierze wciąż go nie skończyłem bo jest po prostu słaby (still moja nieobiektywna opinia).

az dziwne, ze nikt nie wymienił Titan Questa, równie znakomity hns

Z darmowych H&S to polecam POE. Jak masz ochotę zabulić to DIablo 3. Nie głupio było by jednak zagrać choćby w jakiegoś triala albo u kumpla który ma D3 przetestować. Jak można zauważyć nie każdemu D3 trafiło w gusta.

Z Guru się zgodzę. Zdziwko niesamowite. Titan Quest + dodatek immortal Throne to pozycja obowiązkowa!

Klimat: mitologia

Klas masz podajże 36, więc masz cholerną różnorodność :P

A Loki nie jest czasem HnS też?

A Loki nie jest czasem HnS też?

Jest H&S, ale autor tematu podał konkretne tytuły które mogą go zainteresować. Loki zresztą jest dość słaby, niedługo po premierze dodawali go co CDA jako pełniaka. Zapowiadany był jako brat cioteczny D2 i jego ewentualny konkurent, co się oczywiście nie skończyło się dobrze bo o gierce zapomniano bardzo szybko.

Dlatego nie polecam Loki, chyba, że ktoś naprawdę się nudzi i niechce mu się grać już we flashe czy przeglądarkowe ataki klonów, a nie szkoda mu też paru zł na stary numer CDA.

Ja od siebie polecę najpierw Diablo 2 + dodatek - masa rozgrywki, zabawy, zarąbista fabuła a potem Diablo 3.