Co do napędu: KLIKGorszy? Czy ja wiem...a co lepsze? chociażby karta graficzna...wszystko zależy czy ma zamiar podkręcać kompa czy zostawić nienaruszony itp...z doświadczenia wiem że np. procesor podany przeze mnie lepiej się kręci(oczywiście nie mówie o BOXowym chłodzeniu ^^) a nawet jeśli PolskiJoint nie ma zamiaru nic podkręcać to ja wiem czy warto dopłacać skoro i tak nie zauważy żadnej różnicy?!RAM - hmmm, CL9 czy CL11 ma znaczenie dopiero przy dość zaawansowanym OC - więc znowu - po co dopłacać skoro i tak nie ma żadnej różnicy?Tak samo z zasilaczem - po co mu 530W jeśli nie miałby zamiaru podkręcać kompa?A kwestia dysku? hmmm akurat podaliśmy taki sam ale jeżeli myśleć o przyszłościowym OC - komputer na długie lata to brałbym dysk SSD na system + ew. SATA 3 na resztę.Obudowa? Też w sumie wszystko zależy od OC i chłodzenia chociaż obie sprawują się bardzo dobrze w kwestii cyrkulacji powietrza A co do płyty głównej - przyznaję racje - faktycznie nie pomyślałem i w tym przypadku Twoja propozycja lepiej się sprawdzi
dajesz płytę główna z chipsetem H81M i mówisz o OC, reszty mi czytać się nawet nie chce bo po tym jednym zdaniu jesteś spalony
za 2,5 k xardunek podał elegancki zestaw ze sklepu który ma bardzo dobrą renomę, osobiście kupowałem tam sprzęt jak i zamawiałem dla znajomych, między innymi 2 zestawy i nigdy nie miałem problemów, dlatego polecam i nie martw się o składanie bo tak jak wyżej za 1 zł zmontują ci wszytko na tip top, zostanie ci tylko zainstalować windowsa i będzie wszytko działać
czy zestaw będzie dobry do grania w najnowsze gierki ? Oczywiście, nie będziesz miał żadnego problemu z najnowszymi tytułami typu BF4 czy Crysis 3, na wysokich ustawieniach pograsz bez zająknięcia
tylko że ja, ale to tylko ja, mam bardzo złe doświadczenie, podkreślę że to był 1 raz z firmą Spphire, kiedyś radeon 6950 od tej firmy przyszedł mi uszkodzony, na dzień dobry artefakty i musiałem odsyłać na gwarancję, wyszło w końcu że zmieniłem na inny model i jeszcze jedna rzecz, a mianowicie gwarancja w sapphire masz na 2 lata, a nie na 3 jak w Asus czy Gb, dlatego wolał bym dopłacić 40 zł do modelu od Asusa i mieć kartę z 3 letnią gwarancją np. ten model http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-270x-2gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-dp-r9270x-dc2t-2gd5-610688/