Który lepszy komputer?

Witam, mam do wyboru dwa komputery. I który waszym zdaniem jest lepszy do gier ?

Oto 1:

Intel Core 2 Duo 2,24 GHz, RAM 2GB, Dysk twardy 250GB, Karta Graficzna Radeon 3800 (tylko tyle wiem)

Oto 2:

płyta główna: asus P5KPL-AM, procesor: Intel Pentium Dual-Core E2180, Grafika Ge-Force 9500GT 1024mb, ram 3GB

Na którym lepiej by chodziła gra Cube World ?

Są to gotowe komputery? Jak tak to nie polecam żadnego, bo gotowe komputery są słabe jak WarZ. Lepiej złożyć nowy, lepszy. A jak już chcesz gotowca to z tych jest lepszy 2. Ale nie licz że uciągnie Ci lepsze produkcje na wyższym niż medium.

Na 2.

A na 1 i 2 odpali Cube World ? Nie będzie ścin ?

Odpali ale na obydwu powinny być ściny, nie duże ale zawsze.

Okej, dzięki. Masz like'i.

1. Na pewno sobie odpuść, w 2 już masz lepszą grafikę.

Dobra, i tak ten 2 kupuję więc lajcik xD Dzięki bardzo :) łap like'a.

ale powiedz moze jaka kwota dysponujesz, to uzytkownicy jakis lepszy zestaw Ci pokaza:)

No nie wiem czy dacie radę :P Bo to nie realne, chyba że części sprzed wojny xD

300 zł :D

a masz starego kompa bo może z 2 da się złożyć 1 :P.

Czy wy na głowy poupadaliście HD 3850/3870 NISZCZY 9500 GT ludzie jak się nie znacie to po co pisać tylko dlatego, że to nvidia?

http://www.benchmark...arator-gpu.html na przyszłość link do porównania. Sam miałem 8500GT(odpowiednik 9500GT) którego zmieniłem własnie na HD 3850 wzrost wydajności niesamowity ale w tym momencie służy jako maszynka do youtuba pod telewizorem.

Pytanie do autora topicu: nie dało rady napisać tego w starym temacie?

Nie dało rady napisać w starym temacie, ponieważ stary temat został usunięty bez mojej wiedzy. Wczoraj to zauważyłem.

Więc sam nie wiem, kupywać 1 zestaw czy 2 ?

Kup oba, złożysz z nich 1 komputer, i po problemie.

No tak, kup oba -.- Bo ja leżę na pieniądzach i się nimi podcieram, myśl trochę.

Temat zamykam, kupuję 2.

To po co zakładałeś temat skoro i tak wiedziałeś co kupić. Zestaw 2 nawet nie ma pamięci w dual channelu i strasznie słabą grafikę rób jak chcesz twoja kasa twoje kredki twój świat.

Ja nie chcę grać w najnowsze gry... nie o to mi chodzi. Chociaż fajnie by było zagrać. A co w 2 zestawie bym musiał zmienić żeby poszedł WarZ ?

Jak już wiedziałeś co kupić, ja bym ani jednego nie kupował uzbierałbym te tysiąc złotych, i na pewno bym coś lepszego wycisnął. A ile masz lat bo jak powyżej 16+, to możesz roznieść ulotki kwestia 2 miesięcy i masz lepszy zestaw,

Witam, mam do wyboru dwa komputery. I który waszym zdaniem jest lepszy do gier ?

Oto 1:

Intel Core 2 Duo 2,24 GHz, RAM 2GB, Dysk twardy 250GB, Karta Graficzna Radeon 3800 (tylko tyle wiem)

Oto 2:

płyta główna: asus P5KPL-AM, procesor: Intel Pentium Dual-Core E2180, Grafika Ge-Force 9500GT 1024mb, ram 3GB