Który mikrofon wziąć

Potrzebuje taniego mikrofonu do rozmów na ts3 znalazłem daw mikrofony tylko nie wiem który wybrać.

MT391

Tracer TRS-MC V3

Zalmana mic 1 nie chce już go mam tylko jest cichy.Mikrofon podłącze do zintegry ALC887 :D

Obstawiam, że oba mikrofony powinny być głośniejsze niż zalman.

Widziałem testy MT391 i wypada bardzo dobrze tylko był testowany na Asus Xonar DG no, ale na zintegrze też powinien całkiem dobrze wypaść tylko, że będą szumy :D

Co do mikrofonu od Tracera to niby mało o nim wiadomo, ale przypadkiem natknąłem się na youtubera, który ma ten mikrofon i wypada dobrze tylko nie mam pojęcia czy on ma jakąś kartę dźwiękową :D

Tutaj próbka tracera

Jaki budżet na mikrofon ??

Możesz też zobaczyć czy podbicie głośności mikrofonu w programie reaper będzie Ci odpowiadać.

Heh próbowałem poprostu wole inny mikrofon :D Wydaje mi się, że to są najlepsze opcje bo nie ma nic ciekawego.

Trust Starzz moim zdaniem nie opłaca się brać bo jak mam go podłączyć do zintegry to jakość będzie podobna np. do mt391 (uprzedzam pytanie :D)

https://www.ceneo.pl/27331096

Mój znajomy ma tego tracera co podałeś i jest całkiem ok :D

Na MT391 i tracera nie warto zwracać uwagi?

Z tego co widziałem to MT391 ma dobre opinie :D

Inaczej. Za tą cenę żaden mikrofon nie da ci wodotrysków. Ale ten za tą cenę się sprawdza bardzo dobrze. Głos jest "przejrzysty" i nie muszę się do niego pochylać by mnie było słuchać. Kiedyś miałem taki na gibkim przewodzie też stawiany. Felernie zbierał dźwięk, musiałem wzmacniać jego czułość co powodowało zbierał dzięki z otoczenia. Tłumienie echa powodowało zniekształcenie głosu :)

Masz racje :D

Chyba wygodniej będzie się używało Tracer Studio + znalazłem gdzieś test tego mikrofonu ta sama zintegra (alc887) i całkiem fajnie zbiera.

Przynajmniej nie będzie mi sterczał przed monitorem jak MT391 :D To tyle dzięki za pomoc :)

Potrzebuje taniego mikrofonu do rozmów na ts3 znalazłem daw mikrofony tylko nie wiem który wybrać.

MT391

Tracer TRS-MC V3

Zalmana mic 1 nie chce już go mam tylko jest cichy.Mikrofon podłącze do zintegry ALC887 :D

Obstawiam, że oba mikrofony powinny być głośniejsze niż zalman.

Widziałem testy MT391 i wypada bardzo dobrze tylko był testowany na Asus Xonar DG no, ale na zintegrze też powinien całkiem dobrze wypaść tylko, że będą szumy :D

Co do mikrofonu od Tracera to niby mało o nim wiadomo, ale przypadkiem natknąłem się na youtubera, który ma ten mikrofon i wypada dobrze tylko nie mam pojęcia czy on ma jakąś kartę dźwiękową :D

Tutaj próbka tracera