Siemka.
Chciałem zacząć grę w Final Fantasy XIV, ale zauważyłem że są różne pakiety do zakupu gry, niektóre pewnie już stare, ale nadal sprzedawane. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć którą wersję kupić (która jest też bardziej ekonomiczna), aby zacząć grę?
Który pakiet FFXIV kupić
Tutaj jest spoko promka. Wszystko w pakiecie, włączając nowy dodatek.
Nie ma różnych pakietów. Możesz kupić albo “Starter Edition” albo dodatki. Starter Edition daje Ci dostęp do całego contentu podstawki oraz abonament na 30 dni. Nie kupuje się dodatków oddzielnie, bo najnowszy dodatek posiada w sobie już wszystkie poprzednie. Osobiście zacząłem przygodę na trialu, teraz podstawka. Nie możesz zacząć contentu z jakiegokolwiek dodatku dopóki nie ukończysz poprzedniego contentu. Dlatego, moim zdaniem, lepiej jest wydać te 40 zł na podstawkę i tak grać niż wydać te 100 zł, znudzić się i nawet nie skorzystać z odblokowanego contentu.
A, no i zapomniałem wspomnieć, że za wbicie 30 lvl pierwszy raz dostaje się w prezencie dodatkowo 15 dni abonamentu oraz 1kk gil(kasy).
Wskazany powyżej pakiet jest najbardziej opłacalny. Dostajesz wszystkie dodatki oraz abonament na 30 dni.
A dodatkowe 15 dni abonamentu dostaje się wyłącznie zaczynając grę na nowym serwerze oraz jeżeli ma się już kupioną grę (czyli na trialu nie zadziała)