Sam za pierwszym podejściem pograłem tydzień w gw2, a potem się znudziło. Zrobiłem drugie podejście i teraz nie mogę się oderwać
A więc tak:
Nie ma znaczenia jaki wybierzesz serwer, jest jeden mega serwer, więc wszyscy pve/pvp grają razem, jedyne gdzie serwer robi róznice to World versus world więc luzik
Ludzi jest wszędzie masa! W żadnej grze nie spotkałem tak żywej populacji. Polaków też dużo i są polskie gildie, więc na pewno coś dla siebie znajdziesz
Jeśli chodzi o klasę hmm... największy dps w grze robią chyba thief i elemntalista. Miej jednak na uwadze to, że są jak papier i bardzo łatwo nimi paść, ale gra się bardzo przyjemnie. Gram teraz thiefem i odkrywanie mapki nim czy robienie serduszek to miodzio, jednak na fractale czy raidy jest mało pożądaną postacią. Na forum gw2 ostatnio znalazłem coś takiego, jednak trzymaj do tego dystans i nie bierz tego całkowicie poważnie:
"Who is easiest, and who is best. Going by best first, and this is my very quickly written and debatable list on the matter:
#1: Mesmer
#2: Engineer
#3: Elementalist
#4: Herald
#5: Warrior
#6: Guardian
#7: Thief
#8: Necromancer
#9: Ranger
But going by how easy the class is…
#1: Necro
#2: Ranger
#3: Warrior
#4: Thief
#5: Herald
#6: Guardian
#7: Mesmer
#8: Elementalist
#9: Engineer"
Jeśli chodzi o levelowanie to ja jednak pierwszą postacią polecam wbić lvl normalnie chodząc po mapkach questować itp. aby poznać dobrze mechanikę gry itp. i tak warto mieć jedną postacią 100% mapy, no ale to odległa przyszłość ![:D :D]()
Jeśli masz już podstawkę, to do endgame dodatek Ci nie zmieni w sumie nic poza daily nagrodami za logowanie (nie jestem tego pewien). Także zakasaj rękawy i do gry! ![:D :D]()