Który stalker?

Otóż ostatnio całkiem się wkręciłem w klimat post-apo. Na razie jestem w trakcie fallouta new vegas, w wakacje planuje przejść metro 2033. I ostatnio przypomniałem sobie, że mam na gogu 2 stalkery. Mianowicie cień czarnobyla i czyste niebo. W który mi się bardziej opłaca zagrać(jak mi się spodoba to może nawet w oba zagram, ale na razie planuje tylko jeden) Który ma lepszą fabułę, grafikę, ekwipunek. W grę wchodzą mody oczywiście, więc z grafiką nie powinno być problemu.

Według kolejności Stalker Lost Alpha taki ulepszony cień czarnobyla i jest darmowy

http://www.moddb.com/mods/lost-alpha

Polecam zacząć od cienia czarnobyla a następnie przejść lost alphe i zobaczyć na własne oczy jak można przez pośpiech i zmianę silnika z prawie idealnej gry zrobić jedynie dobrą ;)

Ja, ja wiem wszystko o tych grach, także pytaj. Każdą część przeszedłem po kilka razy

Bardzo polecam Ci Lost Alpha (jak wyżej), jest w pełni darmowy. Następnie zagraj sobie w Clear Sky z modem Complete (poprawia bugi itp), no i zostaje Call of Pripyat, także polecam z modem Complete.

Czym się różni lost alpha od cienia?

Praktycznie wszystkim - jak zagrasz i w cien czarnobyla i w lost alpha to zrozumiesz. Szok i zaskoczenie jest wielkie, az sie wydaje w pierwszej chwili ze to zupelnie inna gra xD

Fabuła nadal ta sama tylko urozmaicona o parę questów więcej które o dziwo trzymają się kupy

Tyle ze stalker to nie postapo. To że dzieje się w zonie gdzie wywalił ten reaktor w Czarnobylu czyni jej postapo :). Ale fakt gra ma mega klimat. Jak lubisz turowe RPG polecam Wasteland 2 protoplasta Fallouta :)

Po prostu zostało dodane i naprawione to co twórcy gry usunęli, bo było według nich niewypałem.

Jest MEGA!!!!

Ok gra pobrana(la), jutro zabieram się za eksplorowanie zone.

Wasteland 2 ładnie się prezentuje, lubię turówki, zapamiętam sobie będzie w co grać w wakacje :D.

Otóż ostatnio całkiem się wkręciłem w klimat post-apo. Na razie jestem w trakcie fallouta new vegas, w wakacje planuje przejść metro 2033. I ostatnio przypomniałem sobie, że mam na gogu 2 stalkery. Mianowicie cień czarnobyla i czyste niebo. W który mi się bardziej opłaca zagrać(jak mi się spodoba to może nawet w oba zagram, ale na razie planuje tylko jeden) Który ma lepszą fabułę, grafikę, ekwipunek. W grę wchodzą mody oczywiście, więc z grafiką nie powinno być problemu.