Tak jak w temacie ktory system z pośród wymienionych gier jest najbardziej sprawiedliwy?
I ktora gra waszym zdaniem bd sie trzymac dłuzej ?
Prosze o szersze rozpisanie odpowiedzi .
Rift czy SWTOR ?
Nie wiedzialem w jakim temacie to napisac wiec przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu .
Ktory system F2P bardziej sprawiedliwy?
Rift, masz dostępne wszystko oprócz Auction House i Souli z dodatku. Tak to masz całą grę niepoblokowaną. SWTOR ma za bardzo rozdzielone dokupowanie, prawie wszystko kupować oddzielnie, albo kupic subskrypcję.
Wydaje mi się, że utrzyma się dłużej SWTOR, chociaż Rift raczej nie pójdzie szybko w odstawkę, bo jest jedną z niewielu dobrych odskoczni od WoW'a i ma świetne community.
@Edit
Jeśli naprawdę masz grać za darmo to na pewno Rift.
Teoretycznie i w tej i w tej grze możesz kupić rzeczy z Item Shopu za kasę w grze. Jednak wydaje mi się, że granie za darmo - kompletnie - jest dużo bardziej prawdopodobne w Rifcie.
Osobiście grałem w jeden i drugi tytuł(SWTOR nawet w tej chwili) ale szczerze ci powiem że w jednym i drugim tytule trzeba jednak coś tam zapłacić. W Rifcie zauważysz dużą różnicę między graczami F2P a P2P pod koniec gry na arenach pvp lub instancjach bo odróżniają się sprzętem który można kupić w IS. Co to SWTOR tak trzeba za niego płacić i nie ma na ten temat co dyskutować ale oczywiście też nie od samego początku. Kiedy osiągniesz 40 lvl konta F2P niestety mają już dużo ale to dużo pod górkę i bardzo dużo czasu minie zanim osiągniesz to co P2P. Szczerze powiedziawszy wolę jednak SWTOR ponieważ univerwum Star Wars bardziej do mnie przemawia niż Rift (gorsza podróbka WoW'a) ale tak na prawdę decyzja należy tylko do ciebie. Ostatnio na stronie http://www.gamecodes.pl/ jest całkiem fajna oferta do SWTOR za 60 dni gry płacisz tylko 40zł polecam
W rifcie mozesz zgarnac pelno wersje z dodatkiem od kogos napewno bo rozdawali za free...w SWTORA trzeba placic bo odblokowania sa na chwile nie ktore....osobiscie Polecam TERE najlepsza z tych 2 gier i 0 placenia czy p2w
W Rifcie zauważysz dużą różnicę między graczami F2P a P2P pod koniec gry na arenach pvp lub instancjach bo odróżniają się sprzętem który można kupić w IS.
Chyba śnisz. Ostatnie i przed ostatnie tiery przedmiotów nie są dostępne do kupienia w Item SHopie, jak również nie ma przedmiotu, który jest w IS, a którego nie da sie zdobyć normalnie. Kupując w Item Shopie po prostu skracasz sobie czas zdobycia przedmiotu, ale nie zdobywasz przedmiotu, którego nie mogą znaleźć ci nie płacący.
@up
Tera w porównaniu z tymi dwoma grami ssie kiszke.
Nawet pomijając bikini z armorem +100.
Swtor to nie f2p a raczej freemium tam bez placenia nic nie zrobisz nawet nie zalozysz itemu.
Ekhm fuji w rifcie itemy z IS sa max 2 tiery do tylu od end gamoaych wiec jezlie to przewaga to wiesz ... Mozna to porownac do heirlomow z wowa na tej samej zasadzie .
Tak jak w temacie ktory system z pośród wymienionych gier jest najbardziej sprawiedliwy?
I ktora gra waszym zdaniem bd sie trzymac dłuzej ?
Prosze o szersze rozpisanie odpowiedzi .
Rift czy SWTOR ?
Nie wiedzialem w jakim temacie to napisac wiec przepraszam i prosze o przeniesienie do odpowiedniego dzialu .