Witam. W sumie nie wiem czy to normalne, nie wiem jak tego się pozbyć więc piszę do was. Wczoraj zmieniłem sobie numer telefonu potrzebny do autoryzacji Origin, poprzedni miałem od dawna nie aktualny. W nocy dostałem 8 smsów w 3 językach z kodem. Więc aha, ktoś próbował się wbić. To samo mam czasami e maile od Quake, leauge od legends (w którego nie gram, mam tylko konto) itp. i innych kont do gier. Czy jest czego się obawiać, czy po prostu tak każdy ma?
Ktoś mi wbija na Origin itp
Miałeś to samo hasło w wielu serwisach, baza danych jakiegoś forum, czy stronki wyciekła i teraz znają twoje hasło.
Zobacz czy twój mejl/login nie został upubliczniony.
Prawdę powiedziawszy, odkąd mi jakiś rusek podpieprzył całe konto na originie, a EA support rozłożył ręce i usłyszałem uświęcone "ale co ja mogę", biorę podwójną autoryzację jak tylko mogę.
Tak jak kolega wyżej napisał, najprawdopodobniej używałeś tych samych danych do logowania w kilku miejscach, i gdzieś po prostu coś wyciekło.
Czyli, odpowiadając na twoje pytanie - Raczej nie ma się czego obawiać, o ile nie ma żadnych obejść wspomnianej autoryzacji (osobiście uważam, że autoryzacja przez token - coś na kształt winauth - jest najbezpieczniejsza, bo sms nie zawsze przyjdzie, jak go potrzebujesz), i każdy prędzej czy później tak ma.
Kiedyś straciłem konto Origin, nie mam pojęcia w jaki sposób. Po prostu nagle okazało się, że moje hasło nie działa a e-mail został zmieniony na bliżej mi nieznany. Dzwoniłem do supportu EA i załatwiliśmy sprawę w 20 minut. Z tego co pamiętam było kilka pytań dotyczących mojego konta w celu sprawdzenia, czy ubiega się o nie faktyczny właściciel. Gdybyś był w podobnej sytuacji, polecam bezpośredni kontakt telefoniczny
Witam. W sumie nie wiem czy to normalne, nie wiem jak tego się pozbyć więc piszę do was. Wczoraj zmieniłem sobie numer telefonu potrzebny do autoryzacji Origin, poprzedni miałem od dawna nie aktualny. W nocy dostałem 8 smsów w 3 językach z kodem. Więc aha, ktoś próbował się wbić. To samo mam czasami e maile od Quake, leauge od legends (w którego nie gram, mam tylko konto) itp. i innych kont do gier. Czy jest czego się obawiać, czy po prostu tak każdy ma?