Ktoś porównał ceny za identyczne usługi w TERA USA i TERA Europe. U EnMasse zapłacimy 7 euro, u GameForge... 45 euro

Żeby była jasność, to nie moje „znalezisko”, tylko pewnego użytkownika Reddit (widocznie istnieją więksi hejterzy ode mnie), który porównał ceny dwóch najpopularniejszych usług w obu wersjach TERA Online: dodatkowego slota na postać oraz powięk...

Wyświetl pełny artykuł

Powiem ze nie można tak tego porównywać. Każdy kraj ma wysokość wynagrodzenia inną. Wiec w innym kraju wydanie 60 euro np jest mało a w innym 10 euro jest dużo. Trzeba to wziąć pod uwagę. Lecz nie bronie ich, uważam, że to nie sprawiedliwe.

U GF zawsze był, jest i będzie IS priorytetem ponad samą grą. Jeśli znajdzie się ktoś, kto im powierzył swoją grę i będzie ją tam sobie rozwijał, to oni będą kombinować w pierwszej kolejności jak wysępić kasę od gracza, dopiero potem ewentualnie populacja, co zazwyczaj jednak nie idzie ze sobą w parze. No i należy pamiętać, że za oceanem mimo kryzysu nadal się znajduje Ameryka. W Polsce znajdzie się mnóstwo ludzi skłonnych wybulić pieniądze, a co dopiero w USA. I ten trend obowiązuje wszędzie. A pomiędzy USA a zachodem Europy nie ma takiej przepaści, by w przeliczeniu w Europie miało być 6,5 raza drożej. To po prostu GF, który sumiennie budował swoją reputację wśród community graczy i to co robi wychodzi mu doskonale.

Żeby była jasność, to nie moje „znalezisko”, tylko pewnego użytkownika Reddit (widocznie istnieją więksi hejterzy ode mnie), który porównał ceny dwóch najpopularniejszych usług w obu wersjach TERA Online: dodatkowego slota na postać oraz powięk...

Wyświetl pełny artykuł