A czy ktoś orientuje się czy opłaca się kupować procek inter core i5 ??
Kumputerek Dixella
A czy ktoś orientuje się czy opłaca się kupować procek inter core i5 ??
To sa procki ktore maja wbudowana karte graficzna... zazwyczaj sa to slabe karty. Jak kupujesz oddzielnie karte graficzna to czemu nie. Proponuje kupic najnowszego CD Action tam jest sporo o nich. Strona 118.
Jak sam procek z karta to odradzam.
Jak procka i karte(oddzielnie) to oczywiscie.
tylko nie wiem(o ile sie nie myle sa wersje 2 rdzeniowe i 4 rdzeniowe) czy sa lepsze od Core 2 Duo i Core 2 quad.
i5 jest jak najbardziej opłacalnych procesorem i na dodatek bardzo wydajnym. (mowa o 4 rdzeniowym), i nie patrz do żadnego cd-a bo to jest śmiech na sali przejrzyj fora komputerowe alby o nich poczytać.
aż mnie zmierziło czytając ten post. I kto tu nie wystawia durnych postów fanboyu ty...Trzyrdzeniowe procesory to klapa?? Amd phenom II x3 720 pokonuje intela e8400 a zarazem jest o połowę tańszy. a tak samo dobrze się kręci. Gdyby procesory 3-rdzeniowe były niewypałem nie polecały by je takie firmy jak esc, oraz największe strony hardware w polesce purepc i pclab. Karty nvidi lepsze?? nie mówię już o tych odgrzewanych kotletach jakimi są gtsy i gtix. chyba jedyną opłacalną kartą nvidi na te czasy jest gtx 260... reszta daleko w tyle za ati. i napisałem ten post dla przykładu nie patrząc na datę bo aż mnie krew zalewa jak widzę takie posty
To nie czytaj znafco... masz takie pojecie o hardware jak kobieta o samochodach....
Co do ostatniego twojego posta... daj mi jeden link gdzie i5 wychodzi w testach chociaz powyżej sredniej.
CDa prenumeratka dochodzi xD
Właśnie czytałem w CDa którymś z mojej kolekcji, że jeżeli mamy zamiar kupować komputer do gier to wybierać tylko 2 rdzeniowe bo 4 rdzenie to tylko dodatkowe koszta. Jak wiemy wychodzi Battlefield Bad Copmany 2, który wykorzystuje 4 rdzenie, więc jest dylemat 4 czy 2 ? Też mam zamiar kupować komputer nowy i szukam jakiejś konfiguracji abym nie musiał wymieniać go za 1-2 lata i abym mógł grać w nowe produkcje Co do karty graficznej to oczywiście, że będę kupował osobno, ale jeszcze trochę poczekam na nową serie nVidii a w ostateczności kupie jakąś dobra Ati. Gdy dostane CDa na pewno spojrzę do podanej stronki
Dzieki FreeQ ^^
CDa prenumeratka dochodzi xDWłaśnie czytałem w CDa którymś z mojej kolekcji, że jeżeli mamy zamiar kupować komputer do gier to wybierać tylko 2 rdzeniowe bo 4 rdzenie to tylko dodatkowe koszta. Jak wiemy wychodzi Battlefield Bad Copmany 2, który wykorzystuje 4 rdzenie, więc jest dylemat 4 czy 2 ? Też mam zamiar kupować komputer nowy i szukam jakiejś konfiguracji abym nie musiał wymieniać go za 1-2 lata i abym mógł grać w nowe produkcje Co do karty graficznej to oczywiście, że będę kupował osobno, ale jeszcze trochę poczekam na nową serie nVidii a w ostateczności kupie jakąś dobra Ati. Gdy dostane CDa na pewno spojrzę do podanej stronki Dzieki FreeQ ^^
To ze gry nie obsługują 4 rdzeni nie znaczy ze z nich nie korzystają. 4 Rdzeniowy Q9950 bedzie zawsze o wiele bardziej wydajny niez hmmm E8500 ktory jest 2 rdzeniowy. Przyklad... moja konfiguracja to 2 rdzenie 3,16Ghz E8500, 4 GB ramu i GF 260 1 GB DDR3. Gra chodzi na full ale mam wylaczone AA a w miescie spada do 25 klatek. Moj kumpel ma 4 rdzewniowca Q9950 2,83Ghz tez 4 GB ramu i chyba GF 250 1GB DDR3(niby troche wolniejszy od mojej karty) A osiaga znacznie lepsze wyniki niz ja na swojej konfiguracji. Jak gra wymaga wielu procesorow to kazdy jest z obciazany, ale w innym stopniu. Jak masz kase i chcesz miec spokój na 2 lata(moze nawet do 3) cieszyc sie gra na full nawet Crysisa 2 ktory tez idzie wielkimi krokami to TYLKO 4 rdzenie i tylko karta na jakims lepszym wypasie. Najnowsze chipsety ATI(seria 5xxx) daje rade. Ale ja i tk bym czekal na serie 3xx Nvidia.
Komputerek juz zakupilem 2 tygodnie temu takie cos :
http://cgi.ebay.co.uk/Intel-i5-750-500GB-A...=item414b763c1c
Jak narazie sprawuje sie swietnie, zadnych wad. Jedynie moglby chodzic troszke ciszej, no i zobaczymy rachunek za prad ^^
@FreeQ
po niżej jakiej średniej?? nie kumam.
a co do twojego postu, że znam się na hardware jak kobieta na samochodach... dało Ci to coś ? Uargumentuj to jakoś, a nie puste słowa...
Dixell
Dobry wybór, co prawda za tą kasę karta mogła by być znacznie lepsza ale może być.
a co do zasilacza to pamiętaj, że jeśli pisze na nim 600W to nie będzie on tyle pobierał to tylko udostępniana przez niego moc, pobierać tyle będzie ile zestaw ciągnie, a dużo nie potrzebuje więc o rachunek za prąd się nie martw.
Aktualnie mam na oku ten komputer :
http://cgi.ebay.co.uk/Q9550-2-83GHz-Quad-C...=item20ad5edb46
Moje pytanie brzmi : Czy warto ? chcialbym uslyszec od was opinie na temat tego sprzetu glownie chce go do gierek, aha i jeszcze jedno, czy jak kupie windows 7 bede mogl go na nim zainstalowac ?(nie znam sie na tym)
Do dziela moi drodzy