Kupić konto czy grać od nowa?

Jako powracający gracz mam kilka pytań (skończyłem grę jakieś 5 miesięcy temu, grałem tylko 2):

- Czy teraz szybciej wbija się 60 lv? (gdy kończyłem był zmniejszony już lv cap, ale i tak wbijanie 58lv to był cały weekend od rana do wieczora na Sausanach)

- Czy dodano już AFK expienie na kukłach?

- Czy nowa postać (Mystic) nadal po założeniu pełnego Grunila na +15, dołożenia jej broni podstawowej (Yuria+15) ma rację bytu? (do tego +15 zielona AWK na 56).

- Czy od tego czasu (5 miesięcy) gra zmieniła się znacząco w jakimś aspekcie (np inne polecane miejsca do grindu niż Sausany/piraci)?

- Mam aktualnie 2 pety (z kalendarza dostanę 3). Czy zmieniło się coś w cenach petów i stroju pod kątem bonusów? (chciałbym ten pre AWK za coiny)

- Czy sama Mystic jest znośną postacią pod względem grindu? (słyszałem o dużych nerfach na Korei).

- Czy główna fabuła została uproszczona (mniej q i mniej czasu na zrobienie 56lv)?

- Jak wygląda kwestia populacji? (jako powracający z pewnością będę wbijał lv na Olivii). Czy jest dużo polskich gildii?

Z góry dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam!

1. Cap jest taki sam

2. Nie.

3. Mystic jest dobra

4.Powiedzmy, zbustowana pustynia, na 61+ z dobrym eq to party na gyfiny na kamie 2

5.Nic się nie zmieniło

6.Mówią, że dobrze się nią grinduje(sam obczaj) - każdy mówi o nerfie ale póki co nie widać ich.. ;)

7.Polskich gildi masz od zaje... Co chwila jakaś się ogłasza na chacie czy to pod nody/pvp czy life skillowe.. Będziesz miał w czym wybierać.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi :)

Akurat zawsze lubię pograć daną postacią i samemu ocenić, czy jest dla mnie odpowiednia (mam już za sobą DK i Ninję).

A jak wygląda kwestia wspomnianego przeze mnie setu? Czy zakładając Grunila+15 i robiąc sobie zieloną broń AWk+15 będę w stanie zacząć zbierać na sensowniejszy sprzęt (aktualnie mogę wszystko łącznie z akcesoriami przerzucić z ninji). Mam do tego odłożone jakieś 150kk i sporo itemków z ostatniej gry więc może dam radę :)

Ten set to praktycznie nic, ale na start ujdzie ( wbij to na PRI od razu). Na dzień dobry zdobywasz Asula set i nie tracisz kasy na akcesorie :) Grunil set na PRI (ultimate ofc) i pierwsze co powinieneś zrobić to wbić DUO na main/awakening/subweapon broniach :) Tak naprawdę w tym momencie jedynymi kosztami jakie ponosisz to wbicie broni na TRI ( na ninja to byłoby TRI Rosar/ TRI Green awa / TRI Estique ). Czemu green? Bo green daje dmg boost do pve, a niebieski jest pod pvp ;) Z tego miejsca skupiasz się na uzbieraniu kasy na kzarke/dandeliona ( dandeliona próbujesz wybiddować ) i na tym etapie kazdy już powinien wiedzieć co i jak osiągnąć w jakiej kolejności, a jak nie wie.... To się powinien przekonać na własnej skórze :)

A skąd zdobyć ten Asula set? Nie kojarzę go z poprzedniej mojej gry. Z ninji mógłbym przerzucić ogre ring, red/blue corale.

Co do Mystic - w jaką broń celowac na początek (bo Awa to na pewno zieloną podbiję do TRI), a podstawowa? Rosar? Yuria? I jeszcze jaki off na nią? :)

Co do mistica to rosar na main hand najlepiej, off hand to leather. Nizej za to masz asule bizuterie i proponowalbym uzbierac sobie ja cala. Sett effect rowniez jest super bo az 20 celnosci daje :>

Super wielkie dzięki za pomoc! :)

W takim razie po powrocie z pracy zaczynam expienie do 56 :)

A skąd zdobyć ten Asula set? Nie kojarzę go z poprzedniej mojej gry. Z ninji mógłbym przerzucić ogre ring, red/blue corale.

Co do Mystic - w jaką broń celowac na początek (bo Awa to na pewno zieloną podbiję do TRI), a podstawowa? Rosar? Yuria? I jeszcze jaki off na nią? 

Co do main... Nie bierz rosara bo to śmieć tylko kup elsh(2x więcej acc) - daj sobie pre order najlepiej iż na markecie dość szybko schodzi..

Elsh? Muszę zerknąć, gdyż z reguły kupowałem Yurię lub Rosara, ale nie jestem żadnym ekspertem, a tym bardziej w nowej klasie postaci :)

Elsh? Muszę zerknąć, gdyż z reguły kupowałem Yurię lub Rosara, ale nie jestem żadnym ekspertem, a tym bardziej w nowej klasie postaci 

Elsh ma nie 2 razy więcej acc tylko trochę więcej (40 różnicy przy +15). Nie ma 2 slotów na gemy i ma bonus dmg, zamiast czystego ap, co się w miarę wyrównuje.

Będzie ci go bardzo ciężko naprawiać, bo nie ma ich na markecie, dlatego rosar jest lepszy.

Yuria to crap, była dobra przed dodaniem krey i rosara.

Biegasz z rosarem i polujesz na kzarkę, nie pakuj się broń boże w liverto.

Ogre rings sprzedaj na markecie za maksymalną cene ( blue coral ring/earringi jak masz też). Kase z marketu zbierz jak odpalisz Value Pack. Powinno Cię stać na kupno kzarki prawde mówiać, ale obawiam sie, że na Twoim "poziomie" pakowanie się w kzarkę może Cię pokonać :P 96 mil kzarka + licząc, że nie masz farta to wybulisz z 100 mil na naprawę, aby wbić do PRI i mieć z 20 dur na niej :D ale to już od Ciebie zależy ;)

Z doświadczenia wolę kupić gotową Kzarkę na TRI :P

Jeszcze 1 pytanie - zanim skończyłem grę, można było codziennie odbierać loyality points i bonus do exp na godzinę lub 30 minut. Teraz tego nie widzę. Zostało to usunięte?

Jeszcze 1 pytanie - zanim skończyłem grę, można było codziennie odbierać loyality points i bonus do exp na godzinę lub 30 minut. Teraz tego nie widzę. Zostało to usunięte?

Tak jak wyżej lub po prostu klawisz Y

Czyli przestawili na interfejsie. Dzięki, lepiej wytłumaczyć się nie da :D

Mam zamiar wrócić do gry i tu pytanie czy kupić konto za 2000zł czy tworzyć nowe i władować w IS 2000zł ?

Powiedzcie mi czy ciężko o set bossa w porównaniu do tego co było 1,5 roku temu ?

I ile zajmuje wbicie 60lvl w tym momencie :) ?

swoje poprzednie konto sprzedałem :P za taką sumę ( odkupić się nie da bo dostało bana )