Kupić konto czy grać od nowa?

Najbardziej podejrzany p2w item w BDO to artisan memory ALE nawet jak wydacie na nie 10k pln to gowno wam to da BO:

1. Trzeba lootnac boss itemy (latac na world bossy/kupic na markecie)

2. Zeby kupic je na markecie trzeba w pyte kasy > grind grind i grind + duzo szczescia zeby upolowac lub jeszcze wiecej kasy i zlozyc preorder

3. Uzbierac w pyte kamykow do enchantu (zbierac > grind/ kupowac od graczy za duze kwoty > mnostwo grindu)

4. Gdy mamy juz to wszystko i niskie durability na boss itemach czeka nas masowy i zmudny grind memorkow > rzaaadko na markecie wiec zbieramy ksiazki, relici z lowienia ryb i farmimy je non stop

KONIEC (polowa graczy nawet nie dotrze do tego etapu)

Tym o to sposobem, przechadzac to wszystko mozemy uzyc artisany, ktore zapewnily nam wygrana od samego poczatku gry kiszac sie kilka miesiecy w plecaku.

Niektorzy chyba nie grali nigdy w gre P2W i placza juz na sam widok "cash shop"

tom-cruise-laugh.jpg

Ale jesteście śmieszni xDDDD

Jedyne co widze w tym temacie to 3 rodzaje ludzi

a) Hejterzy, którzy hejtują wyolbrzymiając p2w gry

B) ludziki, którzy dają się tym trollom/prowokacji i ciągną ich bezsensowna dyskusję

c) obserwatorzy (jak ja)

Ale już nie przeszkadzam, kontynułujcie

tenor.gif

P.S.

Też gram bez wydania ani grosza w grze i daje radę. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to je wyda i niech nie zwala to na "gra mu kazała, bo to co kupil daje mu coś tam" . Jedyne itemy które mocno się przydają to pety i udźwig, ale jakoś tysiące graczy jest w stanie grać bez nich. Tfu nawet darmowa pokojówka była na święta :)

Ale jesteście śmieszni xDDDD

Jedyne co widze w tym temacie to 3 rodzaje ludzi

a) Hejterzy, którzy hejtują wyolbrzymiając p2w gry

ludziki, którzy dają się tym trollom/prowokacji i ciągną ich bezsensowna dyskusję

c) obserwatorzy (jak ja)

Ale już nie przeszkadzam, kontynułujcie

P.S.

Też gram bez wydania ani grosza w grze i daje radę. Jak ktoś ma za dużo pieniędzy to je wyda i niech nie zwala to na "gra mu kazała, bo to co kupil daje mu coś tam" . Jedyne itemy które mocno się przydają to pety i udźwig, ale jakoś tysiące graczy jest w stanie grać bez nich. Tfu nawet darmowa pokojówka była na święta 

Bardzo dobre podsumowanie tej wspaniałej dyskusji (tekst powyżej też).

Bardzo fajnie się was wszystkich czyta siedząc dziś w pracy i nudząc sie niemiłosiernie.... Kontynuujcie dalej będę miała kolejne części do czytania w pracy 1 stycznia.:)

Nawiązując tak do tematu p2w w bdo... Wolę wspomóc Kakao (na postaci wykupilam sobie tylko udzwig, pety z lenistwa i jakos mi nie było szkoda moich pieniazków) niż Gameforge albo Trion...

O tak pokojowka rozdawana ostatnio bardzo się przydaje.:)

A ja na swieta wrocilem domu, gdzie nie ma kompa i stracilem szanse na itemy. Rip kariera ;(

Moje oczy krwawią!! Proszę, popraw chociaż ortografię, bo wygląda to jak napisane przez sześciolatka (no chyba, że trafiłem w sedno).

A co do samego tematu, to tak jak już pisali, lepiej zrób nowe konto.

Zpezialne tla cibi ;)

Dobra, pogadalem troche i odzyskanie konta dla osoby ktora wam sprzedaje do max tydzien z weryfikacja.

Oddane konto google/yahoo/outlook bez problemu odzyskaja, wiec nawet nie beda musieli ticketow pisac do bdo, a jakby musieli to po weryfikacji danych z pierwszego zakupu, miejsca zakupu itd. odzyskaja konto, a podadza powod "hack maila" i tyle w temacie.

Takze, nie kupujcie konta, jezeli cos kreator juz bardzo nie ma czasu farmic - a ma duzo pieniedzy, to jedyna alternatywa jest jak ktos wyzej zaobserwoal, zaplacic komus zeby ci wyfarmic silver. Natomiast obawiam sie, ze takie min sensowne jak FULL BOSS TRI SOFT CAP GEAR to musialbys wiecej, duzo wiecej (bo to sa grube setki godzin gry) zaplacic.

------------------

SHOP JAK ZWYKLE:
a) jezeli wiesz czym chcesz grac to

UDZWIG 50/100/150/200, standard (+ loyality all zostawiamy na udzwig)

STROJ PVE

5x pet (jak cie stac to TIER 3 to bedzie zapewne z 10-14 petow, zeby wbic TIER3, moga miec lv1 nie ma znaczenia to przy laczeniu)

Jak chcesz cos wiecej to:

Majtki, okulary daja lucka/knowledge czy majtki i earinngi - sprawdz w opisie przedmiotu musi byc ze daja bonus, nie wszystkie np. earingi daja czy tam ktoras z czesci

3x pokojowki do storage

1x do AH ulatwiaja zycie

1 klik 1 pokojowka to po prostu odlozenie do najblizszego warehouse 333 itemkow, 3x = 1000 clothow np. z susan

Inne ustrojstwa to mhm value PACK, ale 1st miesiac masz w zasadzie z gry ...

Flute dla konia, zeby z dala ...

co tam jeszcze

Desert suit, nie bardzo to raczej tylko pvp, na farmie i tak lepiej pve uzywac wiecej xp/dura

Trent bez sensu, znowu lepiej pve chyba ze pvp pozniej ale to mozesz kupic jak juz bedziesz rdy powiedzmy SOFT CAP TRI BOSS GEAR

ew. jak chcesz jeszcze przyspieszyc wbijanie CP, to w nocy mozna cookingowac to kup stroj do cookingu zawsze cos tam szybciej.

Jak rozbudujesz juz tam CP do 200 i nie bedzie miejsca w warehouseach itd. itp. bo workerzy itd to mozesz kupic expand storage

Jak chcesz wiecej workerow mozesz kupic expand lodge for workers, po 1 chyba na miasto

Jak chcesz wiecej altow to expand char slot

Jak akurat bedziesz lowil ryby, czy mainem/altem potrzebujesz wiecej slotow to mozesz expand inv slots

5x T3 pety starcza, jak chcesz jeszcze wiecej z farmy kasy a farmisz jakimis super fast farmiacymi klasami/grasz, to mozesz sie rozejrzec za opcja Tier 4, ale wydaje mi sie, ze koszt jest duzy, ze 1 pet TIER4 wyjdzie cie duzo, zapytaj na reddicie ile ludzi potrzebowali petow na 1 tier 4, imho wszystko wyzej pewnie za mniejszy koszt ogarniesz.

Milej gry, 2018 rok bedzie genialnym rokiem dla BDO:

1) zmniejszenie wagi klienta z 51 gb do 27gb (optymalizacja)

2) nowa grafika w 3Q roku

3) 1Q nowy stricte serwer dla xboxa i generalnie gra na xboxa (+++ dolary dla tworcow, wiecej na rozwoj)

4) W koncu ukonczony awakening skilli pre-56, nowy kontynent z party contentem

5) Nowy "lekki interface mode" aka Action Mode -> bedzie przejrzyscie na grindzie pvp xD

I to wszystko przy braku konkurencji :) BLESS bdzie porazka, takze nic nie wychodzi w 2018 co by moglo konkurowac, biorac pod uwage jakie update'y poleca do BDO, a ze gry MMo potrzebuja wlasnie paru lat "zeby dojrzec", to mysle ze gra sie bedzie swietnie trzymala po 2018 rowniez. Rok 2017 dal nam content, ktorego brakowalo. Rok 2018 dopracuje ten content, odswiezy/zbalansuje klasy, da nowa grafike, nowe zrodlo zarobku i funduszy dla tworcow.

Nic tylko grac.

------------ milego

Ja żałuję wydanych 40 zł na tego crapiszona, a tu ktoś chce dać 2k ;) Podziwiam!

Tak na zakończenie pisałem z GM i z ciekawości chciałem zapytać co jeśli kolega dał by mi konto do gry i tu ciekawe (regulaminu nie czytałem) napisał mi że nie można podawać hasła ani loginu innym osobą i jest to karalne BANEM. Nawet takie danie komuś żeby np. ściągał nam prezenty z kalendarza pod naszą nie obecność może skończyć się banem dla nas i kolegi :P.

Odesłał mnie do regulaminu i tam coś takiego jest tak, że jak by ktoś nie wiedział to już będzie wiedział :)

W moim przypadku napisali żebym nawet nie myślał o kupnie konta gdyż każde konto które zasilę po przez swój PayPal będzie weryfikowane ponieważ tamto konto dostało BANA za próbę sprzedaży

Co się tyczy nowego konta napisali, że obecnie nie ma problemu abym zakupił grę na inny e-mail ale muszę się pilnować :P bo będą mieli na mnie oko :P

Teraz zdecydowanie opłaca Ci się zrobić nowe konto, ponieważ dostajesz 2x peta za darmo ( returner and guild rewards) + jest RNG pet box za 1,1k pearls (możliwość trafienia nawet tier4, ale minusem jest ich brzydki wygląd).
Kostiumu Ci sie nie opłaca kupować za perły, bo łatwo trafić je na markecie ( 8 kostiumów w ciągu tygodnia zdobyłem ;)).

Jeśli chodzi o postacie, to polecam Ci zwyczajnie popatrzyć jaki styl gry Ci odpowiada, ponieważ WIZ faktycznie najszybciej grinduje, ale za to jest mega monotonny i zwyczajnie nie bd Ci się chciało nim grać po jakimś czasie. W chwili obecnej ludzie wbijają 60lv mając gs koło ~400 (nowe osoby), więc wybierz klasę, którą lubisz :P

Sam władowałem chyba w swoje konto około 1600zł jak policzę wszystko (niestety), gdzie połowa to zmarnowane hajsy na artisany i udzwig na postaciach, które nie do konca mi przypadły :P
Boss gear nie jest trudno zdobyć ( bhegs, giath to banał do kupienia, a muskany nie są już tak super rzadkie od kiedy jest druga para butów do kupienia). Kzarka to praktycznie kwestia uzbierania 100kk i kupna z marketu ( co chwile ktoś wrzuca). Największy problem nadal stanowi kupno Dandeliona, a poza tym to wszystko idzie łatwo zdobyć).

Na dandeliona odkładamy shakatu seals i jakos to leci

a co powiecie o Strikerze ? dobry pod pve i pvp ?

Nie patrzyłbym na to czy "dobry" czy nie ;) Pograj nim do 56lv, zobacz czy Ci podejdzie :P Striker jest upierdliwą postacią do walki, ale każdy "zaawansowany" gracz danej klasy będzie miał na niego sposób i rozłoży kogoś kto niezbyt się do niej przyłożył :P

Osobiście zaczynałem gre jako ninja i przez opinie wielu osób porzucilem ją ( bo podobno słaba i wgl) i w między czasie wbiłem 59lv witch (zanim ulatwili grindowanie) i 60 tamera ( w traktcie gdy ułatwili grind) i w przypadku tej pierwszej klasy gra była dla mnie zbyt monotonna i prosta - zwyczajnie mało frajdy. A w przypadku Tamera zwyczajnie nie podchodziła mi gra na dłużej :D Aktualnie wróciłem do pierwotnej klasy i czuje się z tym bardzo dobrze :D Choć wciąż w głowie kusi mnie spróbowanie sorca :P
Spróbuj sobie pograć klasą, którą lubisz :P

Ile czasu wam zajmie pojęcie tego, że boosting za Hajs jest nielegalny i nie ma nic wspólnego z tym co stworzyła dana firma, a tylko z tym co ludzie sami wokół danej gry tworzą ??

Czy wy jesteście upośledzeni XD ?>

Kostiumu Ci sie nie opłaca kupować za perły, bo łatwo trafić je na markecie ( 8 kostiumów w ciągu tygodnia zdobyłem ;)).

Wut? Ja kupiłem dokładnie 0 polując ponad 2 tygodnie. Dziennie ... no nie wiem średnio z 15 bidowań robiłem?

Wut? Ja kupiłem dokładnie 0 polując ponad 2 tygodnie. Dziennie ... no nie wiem średnio z 15 bidowań robiłem?

Z kostiumami jest ciężko to po pojawieniu się info o wystawieniu kostium pojawia się na mp po minucie i człowiek w rzeczywistości ma tak z 90 sek żeby zareagować i zbidować - przy afk ciężko.

zalecam afk z marketem po 24 w nocy, zwykle wtedy kupuje strój.. ;)

zalecam afk z marketem po 24 w nocy, zwykle wtedy kupuje strój.. 

Często jak coś robiłem na pc (w ciągu dnia) to zostawiałem sobie grę w tle i podglądałem, czy ktoś coś nie wystawił. Wtedy bid i nadzieja, "może tym razem". Naprawdę w nocy jest łatwiej? Bo coś czuję, że zgodnie z "równowaga we wszechświecie musi być" jest też znacznie mniej wystawień w markecie.

Często jak coś robiłem na pc (w ciągu dnia) to zostawiałem sobie grę w tle i podglądałem, czy ktoś coś nie wystawił. Wtedy bid i nadzieja, "może tym razem". Naprawdę w nocy jest łatwiej? Bo coś czuję, że zgodnie z "równowaga we wszechświecie musi być" jest też znacznie mniej wystawień w markecie.

Gram prawie rok.. Bidowałem dużo razy.. Ogólnie w ost. tydzień 3 razy tak siedziałem i 2 stroje kupiłem. Gdzies 1-2 w nocy, stroji mniej wchodzi(chyba, że to z niedzieli na pon.) ale polecam spróbować.

Szczęście... ;) Raz udało mi się kupić 5x VP w ciągu jednego tygodnia, a do tej pory ani raz odkąd wróciłem. Wystarczy trochę cierpliwości i bidowania wszystkiego co wlatuje ;)

Jako powracający gracz mam kilka pytań (skończyłem grę jakieś 5 miesięcy temu, grałem tylko 2):

- Czy teraz szybciej wbija się 60 lv? (gdy kończyłem był zmniejszony już lv cap, ale i tak wbijanie 58lv to był cały weekend od rana do wieczora na Sausanach)

- Czy dodano już AFK expienie na kukłach?

- Czy nowa postać (Mystic) nadal po założeniu pełnego Grunila na +15, dołożenia jej broni podstawowej (Yuria+15) ma rację bytu? (do tego +15 zielona AWK na 56).

- Czy od tego czasu (5 miesięcy) gra zmieniła się znacząco w jakimś aspekcie (np inne polecane miejsca do grindu niż Sausany/piraci)?

- Mam aktualnie 2 pety (z kalendarza dostanę 3). Czy zmieniło się coś w cenach petów i stroju pod kątem bonusów? (chciałbym ten pre AWK za coiny)

- Czy sama Mystic jest znośną postacią pod względem grindu? (słyszałem o dużych nerfach na Korei).

- Czy główna fabuła została uproszczona (mniej q i mniej czasu na zrobienie 56lv)?

- Jak wygląda kwestia populacji? (jako powracający z pewnością będę wbijał lv na Olivii). Czy jest dużo polskich gildii?

Z góry dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam!