Kupić nowy komputer czy lepiej zakupić nowe części?

bo mnie to bardzo interesuje :D to taka bardziej ankieta :D

Taka ankieto ni ma sen bo ni podać jaki mieć zestaw obecni użytkownik, i nie wiedzieć czy warto modernizować to chyba tyle i joke jakiś.

@UP

Dziwnie napisane, ale to prawda.

Dla mnie - jako osoby, która nie zna się na komputerach to tak : jak masz wyznaczoną sumę np. 2k to ładuj się w nowego kompa(wszystko zależy od tego co teraz masz) , no ale jak masz 600 złotych to albo zbieraj twardo, albo zrób tak jak ja i pozmieniaj części, które tej wymiany potrzebują.

Lepiej części, składaki z marketów nie mają dobrej opinii.

Nie wiem czy chodzi o mu o składaki z marketu, raczej o strony typu Morele.

Jeśli jest to ankieta to powinien zrobić wybór a i wybór b.

1. Mi to pochodzi czy gotowy zestaw komputerowy nie ważne z jakiego sklepu np. może być nawet z salonu komputerowego.

2. Czy kupić gotowca na allegro ?.

3. A może kupić nowe części komputerowe na stronach internetowych ?.

I dopiero mowa jest o ankiecie.

Nie wiem skąd wpadłeś na pomysł tych pytań.. ale 1 i 2 jest niczym srobotny strzał w stopę z dubeltówki...

NIGDY nie kupujcie pseudo zestawów z Allegro. Dostaniecie bombowy zasilacz i przekłamaną wydajność równająca się osiągami do kalkulatora|

Osobiście uważam że lepiej złożyć. Taniej dostaniesz lepsze. Najlepiej iść do firmy która się tym zajmuje ja składałem w komputroniku i za 4k dostałem komputer wart ok 5-6k gotowy

@up

Chyba jak składałeś w komputroniku zestaw za 6k to dostałeś warty 4k. W komputroniku jak w Avansie czy neo necie. Narąbią Ci ubezpieczeń i innych pierdół to na raty drożej. A części często w sklepie mają dużo droższe. Np mój gtx 660 tam kosztował ponad 900zł, a kupiłem go za 730 w normalnym. To samo z procesorami 3350p 800zł a kupiłem za 700.

Temat raczej nie ma sensu. Zależy od budżetu wszystko.

ok czyli lepiej złożyć :D TEMAT DO ZAMKNIĘCIA :3

Polecam:

http://stopgotowcom.pl/

bo mnie to bardzo interesuje :D to taka bardziej ankieta :D