J/w wróciłbym sobie do GW2 ale nie jako f2p plejer co wg was bardziej doświadczonych graczy opłaca sie zrobić? podstawka heroic edition za 70zł czy dodatek za 150zł? ograniczenia bolą dosyć mocno :c .
Kupić podstawke czy czekać na dodatek?
Kup HoT. W HoT dostajesz pełną wersję podstawki + dodatek. Nie kupuje się już samej podstawki.
Kup HoT. W HoT dostajesz pełną wersję podstawki + dodatek. Nie kupuje się już samej podstawki.
Tak wiem o tym ale musze czekać i płacić 2 razy więcej. Brak dodatku będzie jakiś uciążliwy?
Jeżeli nie masz ochoty grać na nowych mapkach, robić rajdów, eventów, adventures itd., to nie.
IMO jeśli gra Ci się spodobała, znalazłeś jakąś odpowiednią gildię i ogólnie planujesz grać w to MMO, to najlepiej brać od razu dodatek.
Żeby nie robic nowego tematu zapytam się tutaj. Czy w przyszłości ktos wyczytał czy będzie możliwość kupna samego dodatku za mniejszą ilość "piniędzy" ? Czy po wyjściu dodatku HoT, podstawowa wersja Gw2 pozostanie bez zmian ? tzn. Skill system, mastery etc ?
Na pewno po jakimś czasie dodatek będzie tańszy. Nie ma teraz podziału na podstawkę + dodatek. Podstawka jest zintegrowana z dodatkiem. W przyszłości jak wyjdzie np kolejny dodatek, to na tej samej zasadzie podstawka + hot będą zintegrowane z tym nowym dodatkiem w jednej cenie (dajmy na to 50$).
Po wyjściu HoT system skilli zostanie bez zmian, jedyną różnicą będzie, jeżeli nie będziesz mieć HoT, nie będziesz mieć dostępu do nowych specjalizacji (chyba, że się mylę, niech mnie ktoś poprawi).
O to fajnie, jedynie czego teraz się boję to że klasy ze specjalizacjami będą częściej brane do pt, niż te które były oryginalnie w grze od samego początku. Mam nadzieję że będą jakieś świąteczne promocje do końca roku ... może kupie :>
Okej wczoraj wieczorem kupiłem podstawke pograłem pare godzin ale ciągle przy logowaniu dostaje kody do weryfikacji tak mają tylko nowi gracze? bo czuje sie jak ten darmozjad co gra jako f2p.
Okej wczoraj wieczorem kupiłem podstawke pograłem pare godzin ale ciągle przy logowaniu dostaje kody do weryfikacji tak mają tylko nowi gracze? bo czuje sie jak ten darmozjad co gra jako f2p.
Też tak miałem, po paru razach powinno "puścić"
Zależy to od twojego internetu. Jeśli masz zmienne ip, to częściej będzie cie to spotykać.
Mogłeś kupić dodatek. Nie musiał byś czekać do 23.10 bo podstawę można aktywować zaraz po zakupie.
Ograniczenia darmowego konta nie są jakieś szczególnie uciążliwe, więc teraz kupowanie samej podstawki kompletnie się nie opłaca. Jeśli gra Cię faktycznie wciągnie, będziesz chciał kupić dodatek tak czy tak (a wtedy pojawia się ból płacenia na coś, co już się ma).
Podepne się pod temat z pytaniem. Mianowicie czy jeśli miałem wcześniej kupiona grę to czy dostane jakieś bonusy z racji tego ze przeszła na f2p? Nigdzie nie mogę znalesc info na ten temat.
Nie
Masz wszystko dostepne oprócz contentu z dodatku , czyli masz tzw przeze mnie konto "Basic" które nie ma nic zablokowanego a nie masz dodatku. Za to że przeszło na f2p nie dostajemy nic ( z resztą gra jest 3 lata po premierze , to co ograło się zostąło spłacone ) ..
Rozdawali Royal Guard Outfit, ale nie wiem na jakich konkretnie zasadach.
J/w wróciłbym sobie do GW2 ale nie jako f2p plejer co wg was bardziej doświadczonych graczy opłaca sie zrobić? podstawka heroic edition za 70zł czy dodatek za 150zł? ograniczenia bolą dosyć mocno :c .