Witam,
Kupile konto w Aionie posiadające 80/80 załadowanych GP.
Najlepiej interesuje mnie czyste konto bez postaci z możliwością przekazania go poprzez support.
Co do ceny to zapraszam na priw.
Pozdrawiam
Kupie Konto AION 80/80
Przekazanie poprzez Support raczej nie wchodzi w grę, któryś zapis w regulaminie mówi o tym, że handlowanie kontami jest zabronione. Są dwa wyjścia albo Allegro albo znajdź sobie na fb grupę “Aion Barus / Miren Trade” tam cały czas ktoś się ogłasza
Witaj Faydee,
Zapis w regulaminie mówi o tym ,że handlowanie kontami jest zabronione ,super.
Szkoda tylko ,że widzę brak pojęcia o handlowaniu i kupowaniu w Aionie ,bo takie konto można przekazać poprzez support bez jakiegokolwiek problemu ,ale wiadomo lepiej palnąć coś tam w temacie niż pomyśleć i sprawdzić.
Ok znawco więc życzę Ci powodzenia. Jak jesteś taki obeznany w temacie to mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę jak łatwo później ta osoba może odzyskać to konto spowrotem
Problem jest taki ,że nie może tego konta odzyskać.
Cała sprawa z przekazaniem konta poprzez support jest dosyć zagmatwana ,ale działa to na zasadzie ,że osoba która przekazuje konto tj zrzeka się go dla osoby drugiej i nowy e-mail który jest rejestrowany na koncie działa na zasadzie jakbyś sam stworzył to konto.
Myślę ,żę troszeczkę Cie naprowadzilem jak sprawa wyglada.
Widac ze nie masz pojecie o czym piszesz To po pierwsze. Po drugie w kazdym ToS gry masz zapis ze “zmiana wlasciciela jets nielegalna i gorzi banem” ( nie istnieje gra ktora zezwala oficjalnie na sprzedaz konta ). Po trzecie nie istneije takie cos “jak legalna zmiana przez suport”. Po czwarte zeby nie bylo ze pierdziele ( wiec zanim wypowiesz sie na jakis temat o zaczniesz pisac ze ktos sie myli miej chociaz pojecie na co sie zgadzasz w ToSie kazdej gry
)
Oficjalne info od GM Spamsl ( dale to bo nie chce mi sie przekopywac i szukac tego samego w ToS-ie)
The buying/selling/trading of all NCsoft game accounts is prohibited by the User Agreement for 2 specific reasons.
- To protect the original account owner.
- To protect the person that wants to buy a used account.
An account has personal information attached to it that only the original owner can (or should be able to) identify and that cannot ever be changed. This information is hidden from the owner (and who ever access the account) to keep the account secure.
As it has been mentioned by previous posters, (looking at you Via) both the original owner and the potential new owner can be hurt by buying or selling a used account.
The creator of an account is always the owner. So no matter who uses or pays for the account later on, the account creator will always be able to recall that account. If 2 people are able to verify an account (account in dispute) the account will be permanently closed because we (NCsoft) can no longer verify original ownership or provide security of any personal information contained within that account.
Don’t buy or sell game accounts because the odds of getting hosed increase exponentially. Oh, and it’s against the rules.
No nie wiem ja bez problemu wymieniłem jedno konto na Aionie przez suport właśnie.
Wygląda to mniej więcej tak:
- Pisze na support że chcę wymienić konto
- Muszę udowodnić, że jestem jego właścicielem i odpowiedzieć na szereg pytań, takich jak data rejestracji, zmiana nicku w przeszłości, kiedy był ładowany IS, co było kupowane, imiona mioli, jakie eq itp (różne pytania, nie zawsze takie same) nie na wszystko trzeba wpisywać odpowiedz ja pisałem np “nigdy nie kupowałem sm ale doładowałem kilka razy kuponami za wygrane w konkursie, kupiłem miola” i to wystarczało.
Nie pamiętam dokładnie, ale możliwe że na tym etapie dostawało się “zawieszenie konta” do końca procedury. - Osobą z którą chcemy się wymienić pisze na suport powołując się na wasze zgłoszenie (podaje jego ID)
- Osobą z którą chcemy się wymienić musi zweryfikować i udowodnić, że jest właścicielem konta (patrz pkt 2)
- Trwa to od kilku dni do 2 tygodni. Musicie założyć nowe konta na suport, nowe konto email i podpiąć do istniejących kont, od teraz nowy email na konto jest Twoim nowym podpiętym meilem.
- Masz inny email, inne hasło, inny pin, login zostaje ten sam jaki był u 1 właściciela.
Jeśli dobrze uargumentujesz zmianę konta (wymianę postaci) to lepiej dla Ciebie, więc pewnie “oddać” całkowicie takie konto też można bez problemu argumentując to np wyjazdem i brakiem możliwości gry.
- Dostępu do konta nie da się odzyskać, osobą po wymianie jest traktowana jak właściciel konta i wszystkie wcześniejsze przewinienia są zapisane już na jego koncie. Czyli jeśli czitował pierwszy właściciel przed zmianą, to po zmianie możesz dostać bana za jego przewinienia bez możliwości pisania “ale to nie ja to ten pierwszy właściciel”.
Domyślam się, że sprzedaż konta wygląda tak samo z tym, że nie pisze się na suport, że się sprzedało postać. Taka akcję przez suport można zrobić tylko raz. Drugi właściciel nigdy nie może oddać go już przez suport dalej.
I owszem nie można handlować postaciami, sprzedawać ich, sprzedawać kinah itd… Ale można się wymieniać, sprzedawać postacie za walutę z gry, oddawać je za darmo.
No tak ,dobrze że ty masz pojęcie o czym piszesz nigdy tego nie robiąc. Najlepsi są właśnie znawcy jak ty ,przekopiują coś z czegoś i już Panowie na włościach.
A co ja napisałem wcześniej? Account creator ,przekazując konto poprzez support stajesz się Account Creatorem. Trudne? Chyba nie ,ale trzeba jednak przekopiować gotową formułkę.
Robiłem takie coś nie raz i musiałbym pogrzebać w support ticketach by Ci napisać cały przebieg przekazania takiego konta.
Dodatkowo takie konto "NIE JEST KUPIONE ,a ODDANE"
Bo za kupno/sprzedaz konta grozi ban permamenty ,a jeśli ktoś oddaje Ci konto poprzez support to tak jakby zrzekał się go na rzecz innej osoby ,ale fakt faktem zawsze znajdą się Ci co wiedzą najwięcej ,a nawet w takim precedensie nie uczestnili.
Koniec odpisywania na te odpowiedzi ,niech moderator wyczyści ten temat ,chce kupić konto a nie się tutaj dochodzić i każdemu tłumaczyć z osobna.
“Dostępu do konta nie da się odzyskać, osobą po wymianie jest traktowana jak właściciel konta i wszystkie wcześniejsze przewinienia są zapisane już na jego koncie. Czyli jeśli czitował pierwszy właściciel przed zmianą, to po zmianie możesz dostać bana za jego przewinienia bez możliwości pisania “ale to nie ja to ten pierwszy właściciel”.
Domyślam się, że sprzedaż konta wygląda tak samo z tym, że nie pisze się na suport, że się sprzedało postać. Taka akcję przez suport można zrobić tylko raz. Drugi właściciel nigdy nie może oddać go już przez suport dalej.”
Brawo.
Wreszcie osoba która to robiłą i wie jak sprawa wygląda ,a nie ludziki którzy wrzucają gotowe regułki.
Tyle w temacie.