Kupno gier

Pytanko szybkie i zwięzłe.

Mam PS3 i zalozylem sobie konto na PS Store. Chce kupic gre, ale wymagane jest podanie informacji o karcie kredytowej. I tu zaczynaja sie schody :). Moje nazwisko zawiera polskie litery(mowie tu o literach typu ł ę ą ć ź ż). PS3 nie daje mozliwosci wyboru takich literek. Mozna to jakoś obejsc?

Tak wpisujesz po prostu zamiast np. ą - a

Z tego co wiem, to poprostu nie wpisujesz polskich znaków (zastępując je odpowiednimi literami typu: a e itp). A jak coś będzie nie tak, to poinformuje Cię o możliwych błędach przed jaką kolwiek transakcją.

Chodzi o to probowalem tak zrobic. Pisze ze nie moze zweryfikować karty kredytowej.

Miałem ten sam problem, dzwoniłem do pomocy technicznej i przez chat z konsultantem i nic się nie dowiedziałem. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia, choć słyszałem, że jest to dość częsty przypadek i często "nie są w stanie pomóc". Zawsze zostają pre-paidy...

Jest mozliwosc placenia paypalem? Jesli tak to sprobuj zalozyc sobie. A jesli nie to zadzwon do banku moze masz limit na karcie do transakcji internetowych.

Pytanko szybkie i zwięzłe.

Mam PS3 i zalozylem sobie konto na PS Store. Chce kupic gre, ale wymagane jest podanie informacji o karcie kredytowej. I tu zaczynaja sie schody :). Moje nazwisko zawiera polskie litery(mowie tu o literach typu ł ę ą ć ź ż). PS3 nie daje mozliwosci wyboru takich literek. Mozna to jakoś obejsc?