Kupno gry

Witam. Przymierzam się do grania w WoW'a i chciałbym zakupić gierkę, jednakże nie wiem jak to zrobić. Podobno w tej grze jest abonament, więc chciałbym się dowiedzieć od podstaw jak to wygląda. Co jaki czas i ile pieniędzy trzeba wydawać żeby grać w tą gierkę, dodatkowo czy w skład tego abonamentu wchodzą wszystkie dodatki(bo podobno sporo ta gra ich ma) a chciałbym być na bieżąco z contentem gry. Z góry dzięki za jasne wytłumaczenia!

Battlechest - 35~zł około. To kupujesz na start masz w niej wszystkie dodatki OPRÓCZ najnowszego i 30 dni gry. Czyli do 100 lvla możesz grać. Podobno w empiku za 19.99 jest battlechest dodawany do Filmu Warcraft:początek czy jak on sie tam zwał.
Abonament - 60+- na miesiąc / 95+- na dwa. Jest możliwość kupna za golda ale obecnie bardzo podrożał. Jednak są metody by sie dorobić ale trzeba trochę się, wgłębić już w gre.
I do tego musisz kupić najnowszy dodatek 130+ zł Tu nie ma dodatkowej ilości dni.

Grać możesz na samym battlechest na start nie musisz mieć najnowszego Legionu by grać. Dopiero 100+ wymaga legionu. Gra jest droga głownie przez aktualny dodatek no i ten abonament. Ale w BC masz niby te 30 dni.
Dodam też ze jeśli ktoś zrekrutuje Cie przez mail tzw RAF(recruit a firend) To macie razem w party 3x exp do 90 albo 100. Jeśli doładujesz na miesiąc to oboje dostajecie mounta ze sklepu a jeśli za dwa miesiące to do mounta dodatkowo dostaniecie dodatkowy miesiąc gry (ja dostałem ale czy osoba która rekrutowałem to nie wiem, ale pewnie też). Nawet nie grając razem warto dać RAF. Jak chcesz to ja sie pisze :D Nawet moge expic z tobą troche akurat mi sie alty przydadzą

Na stronie z wowem ludzie ogłaszają się z rafem.

Za rafa dostaniesz od nich golda, bagi oraz heirloomy i oczywiście możliwość expienia z nimi.

ja probowalem grac w WoWa ale szczerze ta gra albo Cie wciągnie albo odrzuci. Grafika jest specyficzna - brak tego co we wszystkich tworach azjatyckich.

wedlug mnie wyp[robuj sobie najpierw na darmowym graniu (maja cos takiego do 20 levelu) a dopiero potem decyduj czy kupujesz czy nie. ja kupilem w empiku, kody dodawane gratis do filmu sa wazne chyba do pazdziernika 2017 wiec masz czas.

Ale dopóki nie wbije capa w wowie to nie zazna prawdziwej przyjemności z tej gry, dlatego ja bym polecał na start jakiegoś priva, żeby zobaczyć jak to wygląda i z czym to się je.

Ale dopóki nie wbije capa w wowie to nie zazna prawdziwej przyjemności z tej gry, dlatego ja bym polecał na start jakiegoś priva, żeby zobaczyć jak to wygląda i z czym to się je.

A ja bym odradził. Nieważne jak dobrze wygląda priv i tak znajdzie się coś, co nie działa tak jak powinno. No i wow na globalu różni się diametralnie od priva, głównie ze względu na zmiany wprowadzone z dodatkiem. Privy są raczej dla wowowych konserwatystów, którzy sercem siedzą na waniliowym albo TBC.

A przyjemność może być i przed capem. Zamiast priva pobierz gierkę i odpal triala. Co prawda tylko do 20 lvla, ale zobaczysz, czy gierka ci podejdzie. Chociaż questowanie na początkowych lvlach i Legionie to dwa zupełnie różne światy (content z Legionu milion razy przyjemniejszy). Co do płatności to ktoś na górze dobrze wyjaśnił. A jeśli boisz się, że wylevelowanie postaci zajmie Ci za dużo czasu i nie będziesz na bieżąco, to zakup dodatku oferuje jednorazowy boost postaci na 100 lvl, gdzie od razu zaczynasz przygodę z dodatkiem.

Dokładnie, są gracze, którzy kochają expić a są tacy co uderzają w end game, przez kontent legionowy spokojnie się nauczysz grać jakaś postacią wow juz jest noob friendli, jedynie dla progresu jużtrzeba być kimś, pograj do 20 lvla doładuj trial starterem za 30 zł na dungach mozesz sie wyexpic lada moment ale to co ci pokaże w sumie BC to całkiem co innego niż legion

Witam, podepnę się pod temat, założyłem konto w battlenet i jest w trakcie triala do 20lvl. Moje pytanie jest następujące czy mogę wbić lvl 20 i później aktywować battlechesta na tym samym koncie?

Witam, podepnę się pod temat, założyłem konto w battlenet i jest w trakcie triala do 20lvl. Moje pytanie jest następujące czy mogę wbić lvl 20 i później aktywować battlechesta na tym samym koncie?

Tak

Dzięki za informację. Jeszcze jedno pytanko czy w przypadku zakupu battlechesta i dodatku Legion na przechodzi mi 30dni gry w legionie?

Dzięki za informację. Jeszcze jedno pytanko czy w przypadku zakupu battlechesta i dodatku Legion na przechodzi mi 30dni gry w legionie?

30 dni gry, to 30 dni gry :D Czyli jak kupisz Battlechesta i Legion to normalnie możesz grać.

Jak jeszcze nie kupiles, to poleca sie znalezienie tzw. RAFA.

Sa ludzie, ktorzy zaprasza Twoje konto do gry, przez to bedziecie polaczeni na 90 dni - wasze postacie beda mogly sie do siebie teleportowac + bedziecie mieli exp x300%.

W ten sposob, mozesz wyexpic pare postaci i zobaczyc, czy w miare Ci sie styl danej klasy podoba czy nie.....

na forum miedzynarodowym, zaproponuja Ci ludzie: Battlechesta + ing golda na Bagi/latanie/jakies heirloomy.

Za darmo, bo tak to wyglada, im sie oplaca bo jako stare konta nie maja opcji innej jak ta zeby sie szybko wyexpic(nowe postacie itd.)....

na Polskim forum, moze Ci ktos da na battlechesta i jakies golda ing po 1-2 postaciach (ale na pewno nie licz na takie bonusy jak z ludzmi z int forum).

Miedzynarodowe forum to http://www.mmo-champion.com/threads/707651-Looking-for-RAF-Leveling-partner-Post-here!/page1020

Mam nadzieje, ze mnie nie zabija za to na forum:D anyway, sprobuj tam nie dosc, ze kupisz tylko legion to jeszcze CI wytlumacza troche gre + bedziesz mogl pare postaci do 100tki bez problemu doprowadzic, a jak sie dogadasz to i w duo do 110 ;) + Gold na start sie zawsze przyda.

Przykladowa oferta ze -1 strony przed:

Looking to RECRUIT someone on EUI will provide:1. Battlechest EU key.2. 1 set of Tier 1 (no upgrades) heirlooms for 2 characters or 1 set of Tier 2 (1/2 upgrades) for 1 character.3. Gold for Basic mount and basic 16 or 18 slot bags.4. my friendship  I will require from you:1. Enough time to level at least 2 characters on Twisting Nether EU - Horde.2. To login daily (except for tomorrow) i will be able to play daily for at least 5-8 hours a day for at least 2 weeks, so i expect you to be able to play almost as much as me. 3. Be able to play Tank/Healer (but not required) class to easily level through dungeons.

A i jak dostaniesz tam pmy to poczekaj na pare osob, najlepiej daj tam skype'a to Ci bedzie pare osob proponowal. Na 100% pare osob sie odezwie, ze tylko gold ale tez odezwa sie Ci co ci dadza battlechesta ;).

Battlechest wyzej, gold mount/bagi, heirloomki ;) i nawet upgrade i facet z Toba 3 postacie raz dwa wyexpi.

Jak nie to jest tez Polskie forum, tylko ze Polacy oferuja mniej :) niz int community, ale to tam znajedziesz na necie.

@UP, i to jest coś, co każdy nowy gracz powinien wiedzieć :P Dzięki za info, właśnie przymierzam się do WoWa, i to na pewno sporo pomoże ^^

Jeżeli szukacie gry z rodakami to najwięcej znajdziecie po stronie hordy na BL lub po stronie ally na defiasie.

BL to taki Barus w Aion'ie nie polecam xD

Zdecydowanie... wszystko tylko nie BL. Jak musisz koniecznie w Hordzie grać polecam poszukać realmu na którym jest najbliżej 1:1 ratio a polska gildia znajdzie się na każdym realmie.

Witam. Przymierzam się do grania w WoW'a i chciałbym zakupić gierkę, jednakże nie wiem jak to zrobić. Podobno w tej grze jest abonament, więc chciałbym się dowiedzieć od podstaw jak to wygląda. Co jaki czas i ile pieniędzy trzeba wydawać żeby grać w tą gierkę, dodatkowo czy w skład tego abonamentu wchodzą wszystkie dodatki(bo podobno sporo ta gra ich ma) a chciałbym być na bieżąco z contentem gry. Z góry dzięki za jasne wytłumaczenia!