Kupno gw2

Siemacie zastanawiam się nad kupnem GW2 i mam takie pytanka:

- jak się podoba wam gierka, opłaca się?

- czy się znajdzie jakaś ekipka do wspólnej gry?

- czy są jakieś Const Party jaki w l2?

- jaki server jest pełen polaków?

- jaka postać robi coś al'a Suport?

nie ma postaci czysto supportowej, ekipa pewnie się znajdzie - mnóstwo gildii jest, grałem za czasów bety - jest po prostu inna i trzeba jej spróbować albo poczytać sporo.

Serwer pełny Polaków... z tego co wszyscy mówią to Blacktide. Ogólnie gra fajna, bardzo fajna, przeszkodą jest niestety mała wydolność mojego lapka przy WvW (w momencie gdy wokół mnie działo się sporo akcji i było sporo osób gra była niemożliwa; a szkoda, bo gdy chodziłem z grupką około 12 osób i podbijaliśmy kolejne punkty było naprawdę świetnie) i chyba po prostu starość - gry tego typu już mnie nie kręcą aż tak bardzo. Niemniej te dwa kolejne dni z preordera wykorzystam na pewno, gra naprawdę wciąga.

Opłaca się jak najbardziej bo w grze jest co robić i na pewno szybko się nie znudzi tym bardziej że gra się super polecam :)

1. Gram od BWE1 i do tej pory mam niesamowitego hype :D

2. Sama się znajdzie, losowych eventów (przynajmniej początkowych, później różnie to bywa) nie robisz sam ;)

3. Nie wiem xD

4. Blacktire, sporo gra też na Gandarze z tego co widziałem gdzieś.

5. Zależy jaki build zastosujesz, dobrym supporterem może być guardian (całkiem spora przeżywalność, boony na standa/protecta, zwiększanie thoughnessa/weakness na wrogów, zdejmowanie condi/branie ich na siebie a potem usuwanie (hehe ]:->). Dobrym supportem jest także Elementalista.

A najlepsze jest to, że za golda w grze można kupić gemy do item shopu. I aktualnie są strasznie tanie (za jednego golda dostajesz ok. 250 gemów) :D

Generalnie się opłaca :D

@Offtop - Kurcze, w niektórych miejscach można się fajnie wczuć ; o

True, z Elema można zrobić healera jeśli komuś zależy - staff+water traity sporo nam dadzą... inna sprawa że heale nie są dla niego priorytetem, Elem w dalszym ciągu ma całkiem spore dmg i CC.

Guardian jest bardzo dobrym supportrem.

ekipa do gry zawsze sie znajdzie tylko trzeba dobrze szukać xD

Ja po 2 betach, paru Stress Testach i już 3 dniu gry mogę ci z czystym sumieniem polecić grę. Na wszystkie pytania dostałeś już odpowiedź więc tylko mogę dodać żebyś nie zrażał się wszechobecnym hejtem bo tutaj jest go całkiem sporo, a sam wypróbował gre np u kumpla czy coś w tym rodzaju bo GW2 jest naprawdę inne od reszty mmo i nie każdemu podejdzie ten klimat.

Siemacie zastanawiam się nad kupnem GW2 i mam takie pytanka:

- jak się podoba wam gierka, opłaca się?

- czy się znajdzie jakaś ekipka do wspólnej gry?

- czy są jakieś Const Party jaki w l2?

- jaki server jest pełen polaków?

- jaka postać robi coś al'a Suport?