@Paulos107
Mam tego laptopa, dokładnie ten sam model.
Jeśli liczysz na epicką przygodę to od razu wolę sprowadzić Cię z powrotem na ziemię.
Wiedzmin 3 na medium przy 20-30fps przy rozdziałce niższej niż full HD.
Black Desert Online bieda, ~20-40fps na medium/low przy rozdziałce niższej niż fHD.
ARK: Survival Evolved ~20-30fps na low, przy niskiej rozdziałce
GTAV - jak Wiedźmn 3.
Poza tym - Win 10 to lepsze rozwiązanie niż 7.
Z tytułów które wymieniłeś grałem jedynie w GTA i wieśka i nie wiem dlaczego masz tak mało FPS, ja grając na i5 mając wiekszość opcji z wysokich w wiedźminie ( prawie wszystkie ) miałem bardzo płynną rozgrywkę w FHD, w gta na wysokich to samo - jak już wspomniałem nie jestem w stanie sie wypowiedzieć ile było konkretnie FPS'ów, ale rozgrywka była więcej niż zadowalająca dla mnie ( osoby, która rzadko gra i nie ma wygórowanych wymagań, czyt. żaden "pro player" :P)
Odnośnie lapa, bierz i5 ale z Y700, usprawniony model chłodzenia + 4 rdzeniowa i5.
Co do podkładki, to ta którą podałeś, się w tym modelu nie sprawdzi. Wybierając podkładkę musisz kierować się wlotami powietrza, bo dmuchanie w spód aluminiowej obudowy nic nie da. Polecane podkładki do tych laptopów to Notepal U2 lub U3, silentium PC glacier NC400 ( osobiście posiadam i spełnia swoje zadanie ), pewnie coś się tam jeszcze znajdzie, ale to akurat pamiętam ![:) :)]()
@xario MSI ostatnio wypuszczają gówniane laptopy, których osiągi nie są adekwatne do ceny, w dodatku powszechnym jest występowanie w tych laptopach drainu baterii, w dodatku strasznie się grzeją ...