Kupno PS3

Niestety mój laptop to złom który nie uciągnie nowszych gier.

Zacząłem myśleć nad zakupem PS3 ale ~1000zł trochę mnie odpycha.

Zacząłem szukać po allegro jakiejś używanej konsoli.

No cóż...znalazłem kilka.

Ale tu rodzi się pytanie...jaki model jest najlepszy? I właściwie...czym się te wszystkie modele różnią poza wyglądem?

Aukcje które wpadły mi w oko:

http://allegro.pl/playstation-3-80gb-2gry-i3470142396.html

http://allegro.pl/mega-zestaw-sony-playstation-3-ps3-pad-3-x-gry-i3443795663.html

http://allegro.pl/konsola-sony-playstation-3-60-gb-pad-gra-i3472200638.html

http://allegro.pl/playstation-3-60gb-pad-okablowania-gra-gratis-i3463632653.html

Którą z wymienionych najbardziej opłacałoby się kupić?

Może lepiej zbierz kase na PS4,chyba z 10 darmowych gier będzie napewno.

Napisałem, że odpycha mnie cena nowej konsoli PS3 a co dopiero PS4...

Podobno ps3 classic(gruby) ma lepszy układ chłodzenia ale za to jego wadą jest waga.Slim podobno ma mniej awarii.

Przecie czasu masz troche na zebranie. Nie są złe,choć gry dorzucane do ps szału nie robią,pamięć też.

Nie uzbierałbym. Niedawno przestałem chodzić do pracy a niedługo...kolejna klasa technikum. Będzie ciężko z kasą.

Już nie chodzi o gry ale o same konsole.

A ile zajmuje przeciętna gra?

Malutko nie napiszę Ci ile,ale odkąd mam ps3 czyli z 2 lata to ani razu nie zabrakło mi pamięci.Jedyną grą która pożarła dużo miejsca jest Battlefield 3 ale nic dziwnego.

Same gry z płyty nie zajmują Bóg wie ile ale też nie wiemy czy nie zachce Ci się grać np. w DC universe,wkońcu zawala to aż 20 gb (Mniej więcej).

@didikol

A ile twoja konsola GB?

@kamil51221

W DC grać na pewno nie będę.

Wydaje mi się, że 60GB wystarczy...

Mam wersje classic 80gb.

kup konsolke z 250/500 gb albo 60/80 gb i dysk dokup. Jeśli będziesz się bawił w oryginały to te 80 gb ci raczej starczy w ostateczności możesz dokupić dysk a jeśli chcesz sie bawić w piraty to od razu 500 gb bierz

@Aozu

Nie będę piracił konsoli bo mam zamiar pograć na multi.

Używane konsole chodzą po 300-500 zł plus pakieciki z grami dlatego, że niedługo już ps4 wybiega (najlepiej zamawiać na gram.pl bo dodają największy rabacik przy preorderze, obniżyli mi o 120 zł )

Wystarczy poszukać na allegro i można znaleźć nową ps3 za 500-600 zł z Play abonament albo plus była promocją ludziska nakupywali i sprzedają nowe konsolawki na allegro za śmiesznie niskie ceny.

Kupiłem tydzień temu w Empiku nówkę Xbox360 250gb Slim, mam do tego Wiedzmina 2, Fallout 3, Far Cry 3 + 3 miesieczny abonament w Xbox Live (dwie gry miesiecznie za darmo do sciagniecia). Cały zestaw jeszcze pachnący świeżością mogę Ci opie*dolić za 699zł. Sprzedam, bo po prostu nudzą mnie już gry. Mam do tego paragon z gwarancją i wszystkimi innymi shietami. Jak mieszkasz w okolicach trójmiasta to możesz nawet wpaść obejrzeć zestaw, taki zonk :x. Zestaw idealny na premierę GTAV.

W sumie to zaraz to wystawię na allegro chyba... Zainteresowani? D:

PS. Zeby nie było, że offtop czy cuś:

Polecam brać konsole z jak największym dyskiem ze względu na to, że teraz rozkwita okres Games on Demand (X360) i PS Store (PS3), gdzie po prostu ściągasz giery na dysk. Do tego jak masz abonament Xbox Live wykupiony, to dostajesz za free 2 gry miesięcznie do ściągnięcia - w tym miesiącu Crackdown i Dead Rising 2. W PlayStation jest coś podobnego, ale słabo się orientuję.

Konsolka z mało pojemnym dyskiem to aktualnie bezsensowna inwestycja imo. Oczywiście można dokupić dysk, ale to nie to samo D:

Mam konsole PS3 i polecam wersję FAT (tą większą i grubszą) z uwagi na lepsze mocowanie dysku i bardziej wydajne chłodzenie. FAT co ważniejsze jest tańsze od slima.

Witaj tak sie składa ze mam do sprzedania PS3 :)

Na sprzedaż posiadam konsolę PlayStation 3 SLIM z 250 GB dyskiem. Konsola stała cały czas praktycznie nie używana, jest w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. W zestawie jest pudełko, papiery, oryginalny pad Sony Sixaxis Dualshock 3 - model CECHZC2E i 15 znakomitych gier.

Gry które dodaje do zestawu :

- The last of Us

- Metro Last Light

- Hitman 2: Silent Assassin HD

- Hitman: Blood Money HD

- Far Cry 3

- Darksiders II

- Injustice: Gods Among Us

- Tryb wieloosobowy Killzone®3

- FIFA Street

- GTA IV: The Complete Edition

- Spec Ops: The Line

- The Unfinished Swan

- NASCAR THE GAME

- Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

- Deus Ex: Human Revolution

- Dead Space 3

Wszystkie gry kosztują ponad 1600 zł !!!

Cena 800 zł do negocjacji

Konsole wysyłam pocztą polską lub kurierem.Gry zostały wykupione w sklepie PlayStation Store. Nie podaje haseł do kont więc gry są na zawszę na konsoli lub do usunięcia kont lub gier z dysku.

Jeżeli jesteś zainteresowany to pisz na gg 1158747 lub zadzwon 669847789

@patchek

Podziękuję. W Xpudle odpycha mnie to, że jest płatny internet.

@HaRrYxDl

Ok, skontaktuję się z tobą.

Nawet jak cie odpycha cena PS3 to i tak po wyjściu PS4 minie pol roku i PS3 odejdzie kompletnie do lamusa :).

http://tablica.pl/oferta/playstation-3-ID3qBdL.html#4316be3747

Nic nie pisze o YLOD czy innych pierdołach więc warto się zainteresować i zapytać.

Bierz Fata 80GB... niższa cena, lepsze chłodzenie i możliwość odpalenia gier z ps2 ( na slim i superslim nie ma takiej możliwości ). Ps3 będzie jeszcze długo wspierane, przynajmniej tak zakłada sony. (BF4, Watchdogs i wiele innych tytułów pojawi sie na ps3 ).