Ale co zablokują? System?
A w takim wypadku nie może np. wyłączyć aktualizacji itp Windowsa?
Rozumiem o co Ci chodzi z tą ceną, ale jednak ludzie co to sprzedają mają pozytywne komentarze, więc ten aspekt mnie ciekawi.
Zablokują klucz i system będzie wykrywał go jako nielegalny. Będą wyskakiwały stosowne komunikaty na ekranie. Komentarze biorą się z tego, że każdy wystawia zaraz po tym jak otrzyma klucz i go przetestuje. Później już nie można takowego zmienić i jeżeli zablokują ci klucz to sprzedawca tak czy siak ma pozytywa.
Sam jestem posiadaczem klucza z drugiej aukcji. Przed kupnem rozmawiałem z właścicielem i każdy nabywca keya otrzymuje inny. Jakoś używam działa po dzień dzisiejszy i nic nie mam zablokowane. A tak jak jest napisane w opisie aukcji, aby Win był legalny wystarczy posiadać dowód zakupu czym jest faktura VAT. Ten za 120zł a 20zł różni się właśnie fakturą VAT która jest wystawiana. Jeden aukcjoner wystawia drugi nie. Jeżeli nie masz faktury, kluczyk również możesz sobie wsadzić gdzieś
Kiedy sprzedawca samochodu mówi ci, że nie był bity to wierzysz bez żadnego problemu?
Taka faktura to może broni jedynie ciebie, że w razie czego nie będziesz bulił kasy za takie coś. Klucze w tym wypadku pochodzą z kilku miejsc (wersje OEM, których nie można odsprzedawać lub kradzione w różny sposób, pewnie tych metod jest więcej, ale nigdy mnie nie interesowały). Jeżeli kupisz takiego keya i ci zablokują to nie odblokują go jeżeli pokażesz dowód zakupu bo należał on do innego kompa i jest to całkowita loteria czy padnie po miechu czy po 3.