Kupować?

siemka wszystkim :). Mam pytanie dotyczące GW1&GW2 czy są one b2p ? Czy opłaca się kupować i jak już to którą bardziej 1 czy 2? Na koniec chciałbym zapytać jaką cenę wynoszą te produkcje. Z góry thx :D

Czy warto kupować musisz sobie odpowiedzieć sam, było już pełno tematów tego typu na forum więc wystarczy poczytać, GW1 już nie jest wspierane więc lepiej GW2, które kosztuje ~ 100 zł i tak, obie produkcje są B2P .

Obie produkcje są B2P.

Według mnie zagrać w Guild Wars 2 zdecydowanie warto, choć pewnie znajdzie się wielu malkontentów, którzy będą Ci narzucać opinię o nim jako "casualowego crapa". Produkcja ma świetną grafikę, nie jest P2W, daje każdemu równe szanse, jako jedno z niewielu MMO posiada fabułę, którą chce się śledzić (przynajmniej ja z wielkim zainteresowaniem słuchałem rozmów z fabularnych misji), masz wymagające dungeony, wiele eventów, naprawdę olbrzymich bossów i wiele wiele innych.

Też z początku miałem obawy co do zakupu, lecz wystarczyło by kumpel udostępnił mi na chwilkę obraz z gry przez skype i już na drugi dzień instalowałem własną grę.

Jednym słowem: POLECAM! :)

:)

Co do wymagających dungeonów to się nie zgodzę;) Ale World Bossy są naprawdę super. Niektóre są tak oblegane, że po 3 serwery Overflow wchodzą :D

Warto zagrać :)

No co jak co, ale frakty też poniekąd można zaliczyć do dungeonów, a te na wyższych poziomach są dość wymagające. Do tego pamiętajmy o nowej ścieżce na TA, która kiedy się pojawiła, była niczego sobie. Do tego Molten, czy AR. Na AR przynajmniej dwa bossy były bardzo fajnie zrobione i wymagały pewnego ogarnięcia. Albo tribu mode na SaBie, który jakby nie patrzeć też jest takim troche dungeonem :P Także czasem dodają coś naprawdę trudnego.

Chociaż fakt, większość dungów jest prosta i IMO nawet dobrze, bo je traktuję jako swego rodzaju szybką rozrywkę, która ma mi przy okazji przynieść trochę złota :) Mimo wszystko w PvE wciąż brak jakiegoś większego wyzwania. Czegoś pomiędzy dungami, a world bossami. Jakiegoś raidu dla gildii, który mozna by progresować.

Pozostaje być dobrej myśli :)

A czy kupować to tak jak było napisane wyżej. Nie da się tak prosto na to pytanie odpowiedzieć :D

Ja powiem krótko zwięźle i na temat. GW2 nie jest grą dla każdego. Sam wachałem się z kupnem, gdy już zakupiłem pograłem z 1-2 tygodnie i odłożyłem bo coś mi sie nie podobało. Wróciłem po 2 miesiącach i gram do teraz :) Oczywiśćie gra nie jest nastawiona na No Life, to raczej produkcja jak Casuali :) Sam stwierdzam, że warto kupić GW2, jest w niej wiele do zrobienia i dostarcza dużo zabawy ;) Oczywiśćie jest to moja opinia i nie każdy "Ą" "Ę" na tym forum musi się z nią zgodzić.

Nie warto kupować gier. Wydajesz pieniądze na piksele na ekranie i kolorowe obrazki.

Nie warto kupować gier. Wydajesz pieniądze na piksele na ekranie i kolorowe obrazki.

Po pierwsze chłopczyku większa część populacji GW2 to studenci, ale nawet nie o to chodzi. Nie każdy żałuje 100 złotych, żeby mieć co robić, kiedy się nudzi.

Warto zapoznać się z pierwszą częścią, tym bardziej, że wszystkie kampanie możesz kupić za grosze, a po za tym warto kupić dwójeczkę tylko i wyłącznie po to by przeżyć wiele godzin przy dobrej grze. Sam sobie wtedy odpowiesz czy warto zostać :)

Po pierwsze chłopczyku większa część populacji GW2 to studenci, (...)

Daj Skarbie jakieś dane źródłowe na poparcie tej tezy.

No ja np. gram w GW2 i jestem studentem, ale większość z mojej gildii wcale nie są studentami. Oni to już studia mają za sobą.

A co do tego czy warto kupić GW2, na twoim miejscu oglądałbym filmy na yt z różnych trybów gry (dungi, wvw, spvp, world bossy, eventy), sam tak robię przed zakupem jakiejkolwiek gry.

Pozdro.

Zawsze można czekać(nie wiadomo ile) na darmowy weekend ;P

Ja tą grę polecam! Ale musisz znaleźć parę osób do wspólnej gry. Gra solo albo z "randomami" jest bardzo bolesna mimo że to casual

Zależy też jak podchodzisz do tej gry :) i ja jestem pewny, że wprowadzą coś takiego jak np 3 dniowy teścik dla nowych graczy ;)

Musisz czekać na takie coś lub kupić, a jak kupisz i nie spodoba się to zawsze możesz sprzedać lub jak uda ci się dorwać wersje pudełkową to będziesz miał dobrą gre do kolekcji na półce.

ja powiem szczerze że na początku sam się zastanawiałem lecz gdy nie znalazłem gry mmo dla siebie postanowiłem kupić gw2 w pudełku i nie żałuję ani grosza

mimo że gram sam ( bo nie ma z kim ) to i tak gra się fajnie więc mogę polecic

siemka wszystkim :). Mam pytanie dotyczące GW1&GW2 czy są one b2p ? Czy opłaca się kupować i jak już to którą bardziej 1 czy 2? Na koniec chciałbym zapytać jaką cenę wynoszą te produkcje. Z góry thx :D