Kupowanie kont w LoLu

Witam. Mam pytanie. Mianowicie - czy kupowanie kont w LoLu jest bezpieczne i na jakiej zasadzie to przebiega. Wiem, że na Allegro sprzedaje się tylko czas spędzony na rozwoju tego konta i konto jest własnością Riot Games. Czy stary właściciel konta może przez support odzyskać sprzedane konto, czy odpowiednie zabezpieczenie uniemożliwi mu to?

Riot zakazuje sprzedawania/oddawania/wymieniania kont, można je odzyskać, ale nie łatwo, trzeba znać email na jakim konto zostało stworzone, date, miejsce, ip (chyba), kiedy ostatnio kupowało się rioty.....Ale jeżeli już chcesz bawić się w kupowanie konto do lola, to kupuj od zaufanych ludzi.

Jak kupujesz to niech dają e-mail na ktorym zostało założone konto ;p

Ja jako osoba która i sprzedawała i kupywała konto mogę powiedzieć że jest to dość ryzykowne. Konto nie jest trudno odzyskać, miałem taką sytucje nawet że po sprzedaży konta, Riot napisał do mnie i wystarczył mój jeden mail żebym konto odzyskał. Więc jak już masz kupywać konto na 100% upewnij się że wraz z passami do konta dostajesz passy do email'a na którym takowe konto zostało założone. Jeszcze dodam że najlepiej żeby kupywać na Allegro bo tam jakieś minimalne bezpieczeństwo jest, kupując z różnych stron a nawet z targowiska łatwo jest o oszusta. A jak już zostaniesz okradziony nic z tym nie możesz zrobić.

Równie dobrze możesz położyć 100 zł na chodniku i dołożyć kartkę nie podnosić. Nie ufaj sprzedawcy bo odzyska konto i znów je sprzeda nie te czasy aby w dobie pozornej anonimowości w internecie ufać ludziom.

Riot zakazuje sprzedawania/oddawania/wymieniania kont, można je odzyskać, ale nie łatwo, trzeba znać email na jakim konto zostało stworzone, date, miejsce, ip (chyba), kiedy ostatnio kupowało się rioty.....Ale jeżeli już chcesz bawić się w kupowanie konto do lola, to kupuj od zaufanych ludzi.

Ostatnio było głośno o tej sprawie. Trybunał Europejski wydał ustawę o handlu "kontami i przedmiotami". Na razie jedyną platformą/firmą, która się wycwaniła jest Steam. Inni natomiast muszą się dopóki co podporządkować pod nową ustawę, że handel kontami i przedmiotami w grze jest legalny i owe firmy nie mogą nic zrobić. Tak jak mówiłem Steam dał nową klauzulę do swojego regulaminu i chodzi tam o to, że wypożyczamy ich gry na czas dożywotni.

Po co kupować konto do lola ?

Nie lepiej za te pieniądze kupić sobie paczkę postaci np., niż zaczynać od 30 lvli, na którym najprawdopodobniej będziesz odstawał strasznie pod względem skillowym?

Ja straciłem już 2 konta swoje konto przez bloka i kupione gdzie typ był totalnym zerem miał 800 elo wyszedłem na dobre 1650 i w trzecimsezonie na 1500 i oczywiście konta nie odzyskałem bo mi napisali że wymiana i kupowanie kont jest nielegalne.. Skurw***** zreszto to Polska co taki baran ma zrobić jak nie zostać złodziejem

A wiec juz sam odzyskiwalem konto 2x. I wszystko jest napisane na stronei supportu ale prosze: https://support.leag...yskiwanie-konta

tak wiec mozna wyczytac ze konto da sie odzyskac podjac takie o to informacje :

Nazwa użytkownika (login którego używasz by zalogować się do gry):

Nazwa przywoływacza (nazwa w grze):

Serwer, na którym grasz (NA, EUW lub EUNE):

Data utworzenia konta (miesiąc/rok):

Adres email na którym zostało zarejestrowane konto:

Lokalizacja, w której zarejestrowałe(a)ś konto (miasto, państwo):

Adres IP, z którego udało ci się ostatnio zalogować do League of Legends (http://www.whatismyip.com/):

Kto jeszcze ma dostęp do twojego konta:

Jak stałeś(-aś) się właścicielem tego konta:

Dzieki czemu : tak, mozna oszukac kogos. I nie jest to wcale trudne. Wszystko okej, dochodzi do transakcji a pozniej poprzez napisanie do supportu odzykujemy te konto bez problemu.

I niech ktos nie mysli ze oszukalem kogos. Wrecz przeciwnie, zostalem oszukany i odzykalem to konto...

To jest jak loteria. Raz zdarzy ci się handlować z uczciwym graczem i po sprzedaży konta nigdy do niego nie wróci. Ale można też z takim że cię wyroluje.

Ja polecam sam nabijać bo zdobywasz doświadczenie. Bardzo ważne w tej grze.

Witam. Mam pytanie. Mianowicie - czy kupowanie kont w LoLu jest bezpieczne i na jakiej zasadzie to przebiega. Wiem, że na Allegro sprzedaje się tylko czas spędzony na rozwoju tego konta i konto jest własnością Riot Games. Czy stary właściciel konta może przez support odzyskać sprzedane konto, czy odpowiednie zabezpieczenie uniemożliwi mu to?