Kupowanie Referali

Witam ostanio na Allegro zauważyłem że osoby sprzedają referalle za mniej więcej za 1,40 od sztuki czyli za 140 zł mamy 100 sztuk co nam daję 17k rp i 27kip i jakies skiny (nagrody za rangi ) , bezwątpienia się opłaca no ale jeśli dostanę za to bana to opłacaność spada do zera . Chciałbym trochę zaoszczędzić no ale nie wiem czy warto ryzykować i słuchać sprzedawcy , " konta robie są różnych adresów ip używamy autorkiego i sprawdzonego systemu " , czy mieliście okazję już coś takiego kupić ?

Osobiście kupiłem 10 bo wychodziło duzo opłacalniej niz kupowac RP, ale nie ryzykował bym kupno 100 referali myślę ze wartość nagród jakie dają za 100 zaproszeń jest zbyt duża zeby robili to tak samo automatycznie jak w przypadku nickich nagród. Prawdą jest że każdy idiota z suportu jesli sprawdzał by rzetelność tych zaproszeń i zobaczył 100 nowych 10 lvli z nickami typu "asdghh1234" zrobionych w ciagu 1-3 dni wykrył by oszustwo i botowanie za które lecą perm bany bez odwołania.

Wiec w małych ilosciach jak najbardziej ale na masówke zbyt ryzykowne

Kupujesz. Dostajesz Bana. Prosisz Riot o przyczyne. Jezeli Riot okresli sie ze chodzi o ref to mozesz smialo pisac do Allegro ze Sprzedawca nie wywiazal sie z umowy. :3

I co mu z tego Riot bana nie odwoła a sprzedawca conajwyzej mu zwroci pieniądze i tak czy siak wyjdzie na minusie bo nie zarobi a straci konto

Czyli tak. Opowiem wam pewien przypadek. Jest sobie taki typ co daje koledze refflinka. Ten kolega kupuje na allegro na jego reffa.
Z tego co piszecie to 'typ' dostanie bana za to ze kolega kupił mu reffy?

@up głupoty piszą, bana się nie dostanie. Wyłączą ci po prostu system refferali (tzn nie dostaniesz wiecej nagrod).

1.40 za refferala? Teraz 10 lvl trzeba wbic.

Ktos naprawde nisko sie ceni

Osobiście kupowałem 3 razy na różnych kontach po 10 refów.Raczej za to bana nie idzie dostać,ale myślę że kupienie 100 czy 200 będzie już bardzo podejrzane.

@WujekKijaszek a nisko ponieważ , boty do expienia kont szaleją .

Najrozsądniej będzie jak kupisz najpierw .. nie wiem 50? a potem za jakiś czas (1-2 miechy) drugie 50 itd ;D

A może tak was zaskocze i dam mu pomysl zeby nie szukac każdego możliwego sposobu na przekręt tylko kupic normalnie legalnie RP od riotu wspierając gre w której tracisz setki jak nie tysiące godzin ? Może lepiej nie wspierać bocenia na low lvlach co uniemożliwia praktycznie normalny start dla nowych graczy bo non stop napotykaja sie na ludzi robiących refy ?

Ale nie to jest chyba ponad to i lepiej nawalic 100 refów za 140 zł od kolesia ktory non stop ustawia boty, a pozniej jak sie dostanie bana to Zal do Riotu ze co za gowniania firma itp

@Orthank

Ale kupuję sobie rp w sklepiku ponieważ chce tam jakieś skiny a każdy polak chyba lubi zaoszczędzić więc myślałem o refach na allegro .

Start bocenie akurat nie ma wpływu dla nowych graczy ponieważ customy , jakies 3vs3 i wszystkie boty więc normalny gracz nie ma stczności z botami,Jedynie z kim ma stycznośc to gracze którzy mają 30lvle i expią sobie 5,10 kont żeby dostać nagrody .

Tutaj masz rację wspierać Riot swoim portfelem każdy może i robi to z własnej woli bo item shop ale jest to nieobowiązkowe .

Riot gówniana firma ? nie Riot akurat świetnie pokazuję że gra może być tak strasznie popurlarna i bana by dostał z swojej winy a nie Riotu , super że za to lecą bany lub jakieś ogranicznia bo jak by każdy tak robił to Riot by nie miał intersu .

Po pierwsze, @up: czytamy ze zrozumieniem. Orthank wcale nie powiedział że Riot jest gównianą firmą, więc nie masz z czym prowadzić polemiki.

Refowanie siebie samego... strata czasu, w czasie spędzonym na wbiciu tych 10 kont na lvl10 zdobędziecie dość dużo IP by osiągnąć to samo, albo nawet i więcej. Nie mówiąc o tym, że nauczycie się więcej. No, może te RP, ale... pytanie brzmi, przy jakiej liczbie kont Riot zaczyna zwracać uwagę na refery z jednego kompa? Wiem że dwaj kumple dostali tymczasowe bany i kary za to, że jeden nabijał refery drugiemu (jeszcze przy poprzednim systemie nagród) przy liczbie większej niż ówczesne 10x 5lvl. Obecnie... ciężko powiedzieć.

No i ciężko powiedzieć jak nabijane są te refy. Jeśli z jednego kompa albo z małej ich liczby, to można się na tym przejechać...

A co skiny dadzą ci skila czy co ? Przyjdzie czas jak dostaniesz bana bo miałeś naliczone, z trefnego konta.

Witam ostanio na Allegro zauważyłem że osoby sprzedają referalle za mniej więcej za 1,40 od sztuki czyli za 140 zł mamy 100 sztuk co nam daję 17k rp i 27kip i jakies skiny (nagrody za rangi ) , bezwątpienia się opłaca no ale jeśli dostanę za to bana to opłacaność spada do zera . Chciałbym trochę zaoszczędzić no ale nie wiem czy warto ryzykować i słuchać sprzedawcy , " konta robie są różnych adresów ip używamy autorkiego i sprawdzonego systemu " , czy mieliście okazję już coś takiego kupić ?