Kwejk - Myśleli że są cwani :D

@FieryAngel

Jestem w stanie zrozumieć takie wypowiedzi osób związanych ściśle z prowadzeniem stron, ale już nie bardzo kiedy one są wypowiadane przez osoby nie zajmujące się tym. Wiadomo, tzeba pilnować swojego nosa.

@Kasahara

Weź pod uwagę też włam na stronę i częste badziewia w reklamach.

Ja miałem światłowodami bez limitu przez tydzień - http://www.speedtest.pl/test/103929687 :)

A żeby nie było bana, to napiszę, że takie reklamy nie tylko są na dziwnych stronach. Przykładu nie podam, bo nie pamiętam, ale nie raz wyskakiwały jakieś debilne reklamy, najbardziej denerwujące te, które wydają jakieś dźwięki. Jak dla mnie kwestia pisania czy powinno mieć się adblocka czy nie nie jest dobra. Niech każdy patrzy na siebie. :)

PS. Kilka dni później net osiągał nawet do 750 mb. ^^

Włamy na stronę? Wirusy? Naprawdę to sytuacja 1 na milion?

Każda taka wpadka to od dawna wywalenie z całego indeksu google na 3-5 lata lub 4ever.

Chcecie teraz wytłumaczyć swój argument czymś co jest precedensem

Łażąc po mieście można dostać spadającą dachówką prawda? Mimo to nikt nie idzie na spacer z kaskiem bo prędzej wygramy w totka.

Ciągle w tym temacie chcecie stawiać na równi przykładowe http://mmorpg.org.pl z jakimiś trash serwisami np z playerami video i 100 popupami do zamknięcia o nic nie mówiącym adresie. Przecież dyskusja tym pierwszym wariancie... a Wy na siłę próbujecie do swoich durnych argumentów dołączyć, że to wirusy, a to hacki, a to strona zrobiona tylko do bycia śmietnikiem

Tą samą logiką można porównywać Lexusa z Fiatem 126 p i narzekać, że w tym drugim silnik głośno chodzi i nie jeździ 200 km.

Włamy na stronę? Wirusy? Naprawdę to sytuacja 1 na milion? Każda taka wpadka to od dawna wywalenie z całego indeksu google na 3-5 lata lub 4ever.Chcecie teraz wytłumaczyć swój argument czymś co jest precedensem

Nie wychodź lepiej z domu bo jest szansa, że trafi Cię ognisty meteoryt. Jest szansa - nie liczy się, że miliardowa część procenta. Liczy się fakt, że ona jest. To są właśnie tak zwane głupio-mądre argumenty.

@Kasahara

Co nie zmienia faktu, że odpowiadasz tylko na takie fakty podane w postach, na które możesz jeszcze jakoś odpowiedzieć. Jeżeli budujesz linię obrony dla anty-AdBlock'a to przynajmniej skomentuj sensownie wszystkie podane argumenty. Mogę jeszcze napisać wiele rzeczy, na które pomagają AdBlock/AdMuncher/NoScript, ale byłoby to bezsensu zważając na to, że potrafiłbyś skomentować mniej niż 1/3 mojej wypowiedzi głupimi argumentami, a pozostałą część byś nieruszył nawet bo nie wiedziałbyś jak to zanegować.

Fakt, odniosłem się do Ciebie, do ostatnich dwóch wypowiedzi. Jakoś dziwne, abym miał się odnosić do czegoś innego.

A co samej dyskusji dlaczego do pewnych rzeczy się nie odnoszę? Bo to bez sensu jeśli jest to teza że X lubi czerwony a Y zielony. Skupiam się na tym co da się w jakikolwiek sposób wytłumaczyć i jest czymś innym niż 100 % subiektywizmem. Więc albo łapię za durnotę, którą ktoś palnie jak Ty, albo popiera wypowiedź, która jest trafna

Na temat powiedziałem wszystko szczególnie na wcześniejszych stronach tego tematu. TL;DR wszystkiego z mojej strony to:

"Używasz AdBlocka, bo wchodzisz na wiele losowych stron - spoko, normalnie to bardzo wkurza człowieka. Ale jeśli używasz AdBlocka na portalach, z których korzystasz codziennie jesteś skończonym kretynem, który nie szanuje tego, że ktoś tworzy te miejsce i treści"

I zapewne pod powyższym zdaniem podpisze się 90 % ludzi w tym temacie obojętnie, po której stronie barykady stoją w tym sporze.

Trackery też są niechcianymi programami, które to sa mi wciskane po kryjomu przez różne reklamy.

Każda taka wpadka to od dawna wywalenie z całego indeksu google na 3-5 lata lub 4ever.

Słowo klucz.

Dopóki nie wpadną, to zasyfią połowe cywilizowanego świata, która nie używa AdBlocka.

Keshara broni reklam, bo trzepie z nich kasę, jak sam się przyznał, więc jest to dla mnie głos nic nieznaczący w tej dyskusji.

Polecam każdemu AdBlocka. Może właściciele stron nauczą się, że powinno się rzucać nam po 15 reklam do zamknięcia, żeby cokolwiek przeczytać na stronie.

Małe reklamy po bokach, nie rzucające się w oczy nikomu nie przeszkadzają. To nie z ich powodu ktoś stworzył AdBlocka.

Jak ktoś lubi zamykać 15 okien, to niech nie używa AdBlocka i tyle. Nie trzeba do tego dorabiać jakiejś moralności o dawaniu ludziom zarobić czy innych bredni. Nie wal mi reklamą w pysk, to nie będę miał po co używać żadnych AdBlocków. Tak, to takie proste i problem nie leży po naszej -użytkowników stronie, tylko po waszej - adminów różnych portali.

Dziękuję dobranoc.

edit, bo tego postu jeszcze nie było jak pisałem swój.

Ale jeśli używasz AdBlocka na portalach, z których korzystasz codziennie jesteś skończonym kretynem, który nie szanuje tego, że ktoś tworzy te miejsce i treści"

Owszem, pod warunkiem, że ten portal nie jest jednym z tych, które ciskają mi na monitor uciekające przed kursorem reklamy. Są granice prywatności i przyzwoitości, które nie tylko użytkownik, ale także admin powinien przestrzegać.

Trackery też są niechcianymi programami, które to sa mi wciskane po kryjomu przez różne reklamy.Słowo klucz.Dopóki nie wpadną, to zasyfią połowe cywilizowanego świata, która nie używa AdBlocka.Keshara broni reklam, bo trzepie z nich kasę, jak sam się przyznał, więc jest to dla mnie głos nic nieznaczący w tej dyskusji.Polecam każdemu AdBlocka. Może właściciele stron nauczą się, że powinno się rzucać nam po 15 reklam do zamknięcia, żeby cokolwiek przeczytać na stronie.Małe reklamy po bokach, nie rzucające się w oczy nikomu nie przeszkadzają. To nie z ich powodu ktoś stworzył AdBlocka.Jak ktoś lubi zamykać 15 okien, to niech nie używa AdBlocka i tyle. Nie trzeba do tego dorabiać jakiejś moralności o dawaniu ludziom zarobić czy innych bredni. Nie wal mi reklamą w pysk, to nie będę miał po co używać żadnych AdBlocków. Tak, to takie proste i problem nie leży po naszej -użytkowników stronie, tylko po waszej - adminów różnych portali.Dziękuję dobranoc.

1) Z szacunku mógłbyś poprawnie pisać mój nick

2) Zarabiam z reklam na moim serwisie. I co? Skoczek nie może wypowiadać się o skokach narciarskich? Logika godna mapeta. A zobacz jaki szok ja nie używam AdBlocka mimo, że używam STRON innych! :OOO Idąc nią dalej mogę ją odwrócić i powiedzieć, że Twój głos jest nic nie warty z powodu tego, że akurat Ty nie zabiasz - totalny absurd nieprawdaż?

3) Pokaż mi serwis z 15 reklamami, który jest szanowany. Bo jak ostatnie miernoty próbujcie do tematu o portalach normalnych internetowych jak ten przytknąć im łatkę jakiegoś śmietnika z 1000 pop-upami i reklamami. Czy do Waszych mózgownic dojdzie, że NIE MÓWIMY I DYSKUTUJEMY W TYM TEMACIE O TEGO TYPU STRONACH, TYLKO NORMALNYCH PRZECIĘTNYCH WITRYNACH, KTÓRE ODWIEDZAMY KAŻDEGO DNIA? - JA WIEM, ŻE WIEKU 15 LAT "TRZEBA MIEĆ RACJĘ" ABY WASZE EGO NIE UCIERPIAŁO, ALE PROSZĘ MERYTORYCZNIE - NA CHWILE ODEJDŹCIE NA BOK OD SWOJEGO "JA" PL0X.

1) Z szacunku mógłbyś poprawnie pisać mój nick

Przepraszam nicki zawsze czytam na szybko, albo i wcale. Nie było to celowe. Z szacunku napisałem go wielką literą.

2) Zarabiam z reklam na moim serwisie. I co? Skoczek nie może wypowiadać się o skokach narciarskich? Logika godna mapeta.

Możesz, tylko że jesteś nieobiektywny. Twoje zdanie nie jest tutaj równe zdaniu kogoś kto na tym nie zarabia, a mu to jedynie przeszkadza. Nie chce mi się szukać analogicznego przykładu. Zmęczony jestem.

d*pa zabolała, że próbujesz mi tu delikatnie, niepostrzeżenie, zgodnie z regulaminem, ubliżyć jakimś mapetem ? :D

Zluzuj majty.

A zobacz jaki szok ja nie używam AdBlocka mimo, że używam STRON innych! :OOO

Masz fajne hobby, ale nie każdy lubi zamykać wyskakujące mu na cały ekran reklamy, albo ścigać X przez półminuty. To że Ty lubisz, nie znaczy, że wszyscy lubią, jak się im w butach wpieprza w prywatność.

3) Pokaż mi serwis z 15 reklamami, który jest szanowany. Bo jak ostatnie miernoty próbujcie do tematu o portalach normalnych internetowych jak ten przytknąć im łatkę jakiegoś śmietnika z 1000 pop-upami i reklamami. Czy do Waszych mózgownic dojdzie, że NIE MÓWIMY I DYSKUTUJEMY W TYM TEMACIE O TEGO TYPU STRONACH, TYLKO NORMALNYCH PRZECIĘTNYCH WITRYNACH, KTÓRE ODWIEDZAMY KAŻDEGO DNIA?

Mam Adblocka, więc nie wiem jak wyglądają reklamy. Przykro mi. Ty mi pokaż skoro nie używasz :D

Z szacunku mógłbyś

I ostatnia sprawa. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, a nie wymagać go od każdego na siłę. Przykro mi.

Widać mamy inne wartości i dlatego nie zgadzamy się w pewnych sprawach.

@Kasahara

Czyli powiadasz, że ludzie powinni wybierać między utrzymywaniem serwisów, a prywatnością?

Wersja po Twojej edycji.

A WIEM, ŻE WIEKU 15 LAT "TRZEBA MIEĆ RACJĘ" ABY WASZE EGO NIE UCIERPIAŁO, ALE PROSZĘ MERYTORYCZNIE - NA CHWILE ODEJDŹCIE NA BOK OD SWOJEGO "JA" PL0X.

Znów próba pojechania po kimś... Mocny argument tutaj wytoczyłeś :D

Tylko Ty masz tutaj problemy z ego, nikt inny.

Idąc nią dalej mogę ją odwrócić i powiedzieć, że Twój głos jest nic nie warty z powodu tego, że akurat Ty nie zabiasz - totalny absurd nieprawdaż?

Absurd owszem, ale nie ten o który Tobie chodzi.

Ja nie zarabiam na reklamach, ale to ja je muszę zamykać na moim monitorze. A to czyni mnie bezpośrednio zaangażowanym w dyskusję na temat reklam na monitorach osób, które tego sobie nie życzą. Bo jeśli nie mnie o tym dyskutować to komu ? Właścicielom portali, czyli m. in. Tobie zawsze będzie zależało na tym, żeby te reklamy były wyświetlane i to najlepiej milion na sekundę, bo hajs musi płynąć. Dlatego właśnie Twój głos jest tutaj nic nie znaczący. Gdybyś był zwykłym "przeglądaczem Internetu" jak np. ja, i nie miał nic przeciwko reklamom, to wtedy wszystko było by w porządku. Byłbyś drugą stroną tej dyskusji. Ale nie jesteś, czy Ci się to podoba, czy nie.

Co do skoczków, bo mi umknęło... Skoczek zawsze będzie zachwalał skoki i zachęcał wszystkich do ich oglądania. Dlatego ten przykład jest "z d*py", więc ja bym dalej tą "logiką" nie szedł.

Witam

Dziś admin kwejka dodał skrypt JS , który po wejściu wykrywa Ci adBlocka na ich stronie.

Jak masz AdBlocka to wywali Ci komunikat, że Java nie działa , spowodowane jest to różnymi wtyczkami np: AdBlock

No po prostu ręcę opadają, czy oni uważają że ludzie są tacymi debilami ?

Wystarczy do filtrów AdBlocka dodać to: http://kwejk.pl/application/assets/scripts/fuckadblock.js

I po problemie :P

Oczywiście cała sytuacja nie obiła się bez echa :

33wtx6g.png

@Edit

Po masie hejtu "Nagle" problem z Js został naprawiony, jestem pod wrażeniem szybkości działania ich supportu technicznego ^^

To pokazuj jak takie strony społecznościowe, media, próbują nam wcisnąć ciemnotę , licząc na to iż w to uwierzymy. Jednak naród nie jest taki głupi. Chyba przeliczyli $$ i stwierdzili że nie będą robić z siebie pajaców , ale info już poszło w świat i czuję iż im się odbije ta akcja jeszcze memami :D