Trackery też są niechcianymi programami, które to sa mi wciskane po kryjomu przez różne reklamy.
Każda taka wpadka to od dawna wywalenie z całego indeksu google na 3-5 lata lub 4ever.
Słowo klucz.
Dopóki nie wpadną, to zasyfią połowe cywilizowanego świata, która nie używa AdBlocka.
Keshara broni reklam, bo trzepie z nich kasę, jak sam się przyznał, więc jest to dla mnie głos nic nieznaczący w tej dyskusji.
Polecam każdemu AdBlocka. Może właściciele stron nauczą się, że powinno się rzucać nam po 15 reklam do zamknięcia, żeby cokolwiek przeczytać na stronie.
Małe reklamy po bokach, nie rzucające się w oczy nikomu nie przeszkadzają. To nie z ich powodu ktoś stworzył AdBlocka.
Jak ktoś lubi zamykać 15 okien, to niech nie używa AdBlocka i tyle. Nie trzeba do tego dorabiać jakiejś moralności o dawaniu ludziom zarobić czy innych bredni. Nie wal mi reklamą w pysk, to nie będę miał po co używać żadnych AdBlocków. Tak, to takie proste i problem nie leży po naszej -użytkowników stronie, tylko po waszej - adminów różnych portali.
Dziękuję dobranoc.
edit, bo tego postu jeszcze nie było jak pisałem swój.
Ale jeśli używasz AdBlocka na portalach, z których korzystasz codziennie jesteś skończonym kretynem, który nie szanuje tego, że ktoś tworzy te miejsce i treści"
Owszem, pod warunkiem, że ten portal nie jest jednym z tych, które ciskają mi na monitor uciekające przed kursorem reklamy. Są granice prywatności i przyzwoitości, które nie tylko użytkownik, ale także admin powinien przestrzegać.