Kwejk - Myśleli że są cwani :D

@Karas5 - Kogo to obchodzi, przez ile pośredników przechodzi kradziony towar? To w JAKIKOLWIEK sposób JAKKOLWIEK kogoś może usprawiedliwić?

I znowu, przechodząc do twojego wcześniejszego postu: KOGO TO OBCHODZI gdzie pracujesz, co o danej pracy sądzisz, ile masz lat i jak ogromne doświadczenie o życiu posiadasz. Żyjemy w świecie, który staje się coraz bardziej uzależniony od komputera więc nikogo nie powinno dziwić, że prowadzenie strony to praca. Wkurzające reklamy pojawiły się głównie przez ADBlocka, bo ludzie po prostu nie chcieli reklam żadnych. Więc później pojawiają się triki jak wyżej. Ale to osoby korzystające z AdBlock'a nie kto inny jest im winien, nikogo nie powinno dziwić, że ktoś próbuje zarobić na własnym przedsięwzięciu.

PS. Do ludzi, którzy używają argumentu (o ile jest to forma argumentu): To nie jest prawdziwa praca, prawdziwa praca to (tutaj podaje przykład)... Są dla mnie rakiem. Wasze ogromne doświadczenie życiowe, jednocześnie tak strasznie ograniczone (co jest dla mnie zabawne) nie powinno się odbijać na innych.

Xenonn lubię życie na krawędzi, taki to dreszczyk emocji że igram z prawem :D

@Karas5 - Kogo to obchodzi, przez ile pośredników przechodzi kradziony towar? To w JAKIKOLWIEK sposób JAKKOLWIEK kogoś może usprawiedliwić?

No pewnie kolego a oryginalnego windowsa, ps też posiadasz? Całą muzykę na komputerze również ? Do wszystkich, za nim będziecie ocenić innych spójrzcie najpierw na siebie.

I znowu, przechodząc do twojego wcześniejszego postu: KOGO TO OBCHODZI gdzie pracujesz, co o danej pracy sądzisz, ile masz lat i jak ogromne doświadczenie o życiu posiadasz.

Chciałem po prostu panu tam wyżej powiedzieć że te 120 osób które się u niego przewinęły bo podobno ''praca taka ciężka'' Odeszły bo na pewno wypłacałeś 2zł/h albo po prostu nadzwyczajnej nie mieli ochoty u ciebie robić. Bo nikt mi raczej nie powie że cięższą pracą jest siedzenie przed biurkiem 8 godzin niż 8 godzin na budowie.

warn_ico.png
Warn za double post. - Might
No pewnie kolego a oryginalnego windowsa, ps też posiadasz? Całą muzykę na komputerze również ? Do wszystkich, za nim będziecie ocenić innych spójrzcie najpierw na siebie.Chciałem po prostu panu tam wyżej powiedzieć że te 120 osób które się u niego przewinęły bo podobno ''praca taka ciężka'' Odeszły bo na pewno wypłacałeś 2zł/h albo po prostu nadzwyczajnej nie mieli ochoty u ciebie robić. Bo nikt mi raczej nie powie że cięższą pracą jest siedzenie przed biurkiem 8 godzin niż 8 godzin na budowie.

Tak mam oryginalnego windowsa, oryginalnego ps i jeszcze xklocka jeżeli o to pytasz. Również słucham oryginalnej muzyki, czasem kupuje, a czasem korzystam z odpowiednich serwisów, jak na przykład spotify. Jeżeli przyczepisz się do gier, to również wszystkie dzielnie stoją na mojej półeczce (czy to wirtualnej, czy realnej).

Skoro ta robota jest taka lekka i uważasz, że pisanie nie umywa się do pracowania na budowie, to czemu sam nie siedzisz przed kompem i nie zarabiasz kokosów? Pewnie dla tego, że nie masz odpowiednich umiejętności, albo zwyczajnie nie potrafisz sobie poradzić z natłokiem zadań. Bolą mnie wszyscy ludzie, którzy uważają, że jedyną ciężką pracą na świecie jest praca na budowie. G widać wiesz o rynku i o tym jak się pracuje. Jedni pracują fizycznie, a inni umysłowo i nie ma w tym nic złego, zależy od wykwalifikowania.

Ps miałem na myśli photoshopa(masz go oryginalnego?), winrara także? Mógłbym tak wymieniać i wymieniać, w końcu miałbyś coś nie oryginalnego.

Mnie osobiście taka praca przed biurkiem nie interesuje. Wole pracę gdzieś gdzie mogę wykorzystać moją siłę.

Nie używam PS, używam gimpa, winrar nie jest płatny.

No to skoro Ty wolisz, to czemu odnosisz się do każdego. Nie jesteś wszyscy i każdy, nie krytykuj czegoś, czego nawet nie rozumiesz

Z reklam mają pieniądze a ludzie zamiast dać im zarobić po prostu je blokuje.

Ja to bym dał warna Nvminer-owi za offtop, pisanie zupełnie nie na temat reklam kwejka :v Jk

Co do zarabiania w internecie, serio nie jest tak łatwo, jak się niektórym wydaje. Chociażby dlatego, że tłum ludzi ma adblocki...

Dzieciarnia. Chciałem trochę tu pogadać. Potłumaczyć, wyjaśnić jak to wygląda. Ale jak widać dzieciarnia, nie ma co dalej tego kontynuować, jak na każdy argument jedyne co potraficie odpowiedzieć to inwektywą lub atakiem osobistym.

Tak prowadzenie portalu DOBREGO to ciężka praca. Nie całe życie pracowałem w biurze jako kierownik/menadżer/dziennikarz (a i na to bardzo zapracowałem), wiem co to fizyczna ciężka praca, mam prawie 30 lat. Naprawdę mam porównanie i trochę wiem jak ciężkie jest życie. Trochę śmieszne, bo niektóre hejcące tu osoby mają po 15 lat (sprawdziłem! łatwo kogoś wysnajpić kogoś i zdobyć dane)i coś piszą na temat ciężkiej bądź nie ciężkiej pracy... tja... teraz jeszcze proszę porady na temat seksu.

Chcecie to sobie odpalajcie AdBlocki, jednak później nie płaczcie, że dobre portale padają i nie ma nic ciekawego i wartościowego w necie.

Nie dziwie się twórcom kwejka, że chcieli ukrócić AdBlocka. Ludziom wydaje się, że wszystko im się należy za darmo (zwłaszcza w Internecie). Prowadzenie portalu to spore koszty: serwery, pensje dla pracowników, podatek, rachunki, inwestycja w sprzęt i widzę. Oczywiście nie posunąłbym się do tak drastycznego kroku jak "blokowanie" AdBlocka, ale strony/blogi, na których często bywam zawsze dodaje do wyłączonych. Taki minimalny gest uprzejmości wobec twórców, których cenie.

(...)Adblock w wersji podstawowej nie rozpoznaje jaka to jest reklama. Po prostu je blokuje, bo tak ma wbite w system. Nie brońcie się tym, że jakby reklamy nie wyskakiwały, to byście go nie używali, bo chociażby tutaj, na mmorpg reklamy nigdy nie wyskakiwały i nigdy nie były nachalne, a jednak ludzie blokowali - odbiło się to własnie reklamami z auto-odtwarzaniem i krzykiem, jaki to on zły nie jest i jakby tego nie zastosował to pewnie wielu ludzi by go jakoś wsparło. Gówno prawda, bo przez tyle czasu istnienia portalu ludzie wychodzą właśnie ze wspomnianą postawą "mi się należy". Nie ma znaczenia, czy reklama jest nachalna, czy nie, po prostu ma ich tu nie być. Co z tego, że te właśnie reklamy pozwalają stronie się utrzymać, czy te właśnie 20 sekund przed filmikiem, podczas strimu, pozwalają danej osobie robić to, co nam daje rozrywkę.

To dlaczego widzę chociażby Google AdSense, mimo iż AdBlocka mam włączonego na każdej stronie? Od tego są porządne listy, żeby blokować tylko to co trzeba.

Normalnie wielka burza fekaliów w tym miejscu się zrobiła. Nie wiem dlaczego, ale ludzie sami są ślepo posłużni wszelkim mediom i innym pierdołom w imię "wyższych celów". Jeżeli lubicie być szpiegowani, zasypywani kilogramami śmieciowych reklam i przymusowo nimi katowani proszę bardzo, ale nie wciągajcie w to innych. Używam adblocka/admunchera - do blokowania reklam - i Ghostery - do blokowania trackerów - , ponieważ nie podobają mi się takie praktyki i jestem z siebie dumny.

Co mnie obchodzą podrzędne strony, jeżeli strona trzyma dobry poziom i przeglądam ją często ze względu na rzeczowe wpisy to jestem w stanie wpłacić na konto "parę groszy" adminowi tej strony (Teraz wszystkie argumenty reklamowców się posypały :P ).

Co do zabezpieczeń jak te na kwejk, aby się nie denerwować przy obejściu ich wystarczy darmowy program AdMuncher (kiedyś był płatny).

Nie używam PS, używam gimpa, winrar nie jest płatny.

WinRAR jest rozpowszechniany na licencji shareware, ergo - jest płatny. To, że nikt nie płaci, to już całkiem inna sprawa. Tyle, jeśli chodzi o małą dygresję.

Poza tym, na jakiej zasadzie określacie że Kwejk to gówniana strona? Jest popularna i korzysta z niej wiele osób. Nie lubicie - nie korzystacie, ale stwierdzanie że adminom nie należy się zapłata bo Kwejk jest jaki jest...

Dokładnie, WinRAR posiada licencje sharware, a więc można go spokojnie mieć darmowego, wypróbować, jednak trzeba się liczyć z ograniczonymi funkcjami. Nie ma obowiązku płacenia za niego.

Nie twierdzę też osobiście, że kwejk to gówno, zwyczajnie jest dla mnie internetowym śmietnikiem. Znaleźć tam można wszystko, najczęściej przekopiowane po tysiąc razy. Ba... Nikt nie przejmuje się tam nawet prawem autorskim, ochoczo kopiując sobie rzeczy z innych stron wraz ze znakami wodnymi, podpisami, czy najzwyczajniej w świecie edytując obrazek i kasując jego część zawierającą oryginalnego twórcę. Jest zwyczajnym śmietnikiem, który nie specjalnie dba o to co się na nim dzieje. Polityka jest prosta - zarób jak najwięcej jak najmniejszym kosztem, nie specjalnie licząc się z ludźmi. Nie używam i nigdy nie używałem, jednak dobrze wiem co jest w środku, więc nawet nie specjalnie mam chęć próbować.

Ja tam lubie reklamy miec, dobre na cwiczenie refleksu i nadgarstka jak Ci krzyzyk ucieka, w cs sie przydaje, latwiej banie leca.

@Kuroambry Masz rację, nikt już nie ma tobie do zarzucenia, bo pomimo tego, że nie oglądasz reklam, to go wsparłeś. Wszystko jest z tym ok, ale jest co coś innego, niż adblock bez żadnego innego wsparcia

@D3AD

Najbardziej dziwi mnie jednak to, że w tematach o blokowaniu reklam (i nie tylko) na stronach to jedyne o czym się mówi to pieniądze, a nie bezpieczeństwo i prywatnosc (juz nie wspominając o wygodzie pracy na starszym sprzecie). Jest to tym bardziej dziwne, że głównie nie wypowiadają się autorzy danych stron tylko sami użytkownicy.

Najlepszy sposób na pozbycie się reklam na stronach to usunięcie je i robienia co roku zbiórek pieniędzy na serwer, itd. Znam wiele stron, które otrzymują ogromne wsparcie od odwiedzających (przy dużej liczbie odwiedzających wystarczy, ze każdy dorzuci swoich "kilka groszy" i działają już bardO długo. Niestety jest jeden bardzo ważny wymog: dbania o stronę.

Jakby kwejk coś takiego wprowadził, to byłaby podobna drama co ta tutaj, mogę to zagwarantować. Co masz na myśli mówiąc o bezpieczeństwie i prywatności?

Autorom stron po prostu nie wypada nawoływać ludzi do wyłączania adblocków na publicznych forach...

Co masz na myśli mówiąc o bezpieczeństwie i prywatności?

W reklamach często przemycane są wirusy i inne szkodliwe i niechciane programy, o których nawet nie wiemy ani my, ani admini danych stron.

Wszyscy mówią o pieniądzach, bo w dzisiejszych czasach strony internetowe robi się tylko po to żeby trzepać na nich kasę jak najmniejszym kosztem (pieniężnym i tym fizycznym, czyli po prostu nic nie robiąc, lub mało robiąc)

W reklamach często przemycane są wirusy i inne szkodliwe i niechciane programy, o których nawet nie wiemy ani my, ani admini danych stron.Wszyscy mówią o pieniądzach, bo w dzisiejszych czasach strony internetowe robi się tylko po to żeby trzepać na nich kasę jak najmniejszym kosztem (pieniężnym i tym fizycznym, czyli po prostu nic nie robiąc, lub mało robiąc)

Co tu za bullshity O_o

Umówmy się, że mówimy o portalach coś tworzących, popularnych. A nie stronach w stylu zoofilia69sex.com

A ja na rozluźnienie tematu przywalę offtopem bo coś fajnego znalazłem :)

warn_ico.png
Ja na rozluźnienie dam warna za offtop. - Might